Atatürk Olimpiyat Stadı, finale hazır!

Atatürk Olimpiyat Stadı, finale hazır!

Atatürk Olimpiyat Stadı, finale hazır! Atatürk Olimpiyat Stadı, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için son rüzgar panelinin takılmasıyla 9 Aralık’ta tamamen hazır hale gelecek. Koltukların sahayı görür hale gelmesi için atletizm pisti kaldırıldı.

 

2020’de İstanbul’un UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapması beklenirken Covid-19 pandemisi nedeniyle finalin seyircisiz oynanmasına karar verilmiş maçlar Portekiz’e alınmıştı. 2021’deki final UEFA tarafından yine Türkiye’ye verildi.

'YARIN OLSA FİNALİ YAPABİLECEK DURUMDAYIZ'

Hürriyet'in haberine göre, TFF Tesislerden ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın, "Yarın olsa finali yapabilecek durumdayız. UEFA’nın finalle ilgili seyircili ya da seyircisiz alacağı her karara saygılıyız. Atatürk Olimpiyat Stadı tüm Avrupa’yı kucaklamaya hazır” dedi.

ATLETİZM PİSTİ KALDIRILDI

“UEFA kriterleri gereği Şampiyonlar Ligi Finali için stadyumun tam görüşlü koltuk kapasitesinin 70 bin kişi olması gerek. Bu gereklilik nedeniyle görüşü olmayan koltukların sahayı görür hale gelmesi için atletizm pisti kaldırılarak saha kenarlarında kot 90 cm düşürüldü. Altyapısı yenilendi ve asfalt kaplandı. Bu sayede UEFA kriterlerinde görüşe sahip koltuk kapasitesi 74 bin 753 adede ulaştı. Bu kapasitenin 250 adedi engelli seyircilere ayrıldı.” - VIP, VVIP alanlar komple dekore edildi. VVIP ve dev organizasyonu yapabilecek durumdayız” dedi. locaların mobilyaları yenilendi. VIP ve VVIP alanlara hizmet verecek 2 adet tam teşekküllü mutfak kurulumu yapıld - Tüm batı tribünde yer alan ıslak hacimler UEFA standartlarına uygun sayıya çıkarıldı ve tümü yenilendi. Seyirciler için batı tribünde 8 adet yeni büfe alanı oluşturuldu - Takım soyunma odaları 110 m2 büyüklükten 180 m2 büyüklüğe çıkarıldı. Hakem odaları ile birlikte yeniden dekore edildi. Tüm ıslak hacimler yenilendi.

OLİMPİYATTA NELER DEĞİŞTİ

· Oyun alanı yeni nesil hibrit (sentetik-doğal çim karışık) olarak yenilendi. · Saha aydınlatma sistemi yeni nesil LED sistem ile yenilendi. Maç öncesi etkinlikler için efekt modülü eklendi. · VIP ve loca seyircilerinin girişi için 2. kat ile 3. kat arasına 2 adet çelik merdiven imalatı yapıldı. · Seyirci alanlarında bulunan tüm yönlendirme sistemi UEFA taleplerine uygun olarak yenilendi. · Basın için 5. katta ikram alanı oluşturuldu. UEFA gereklilikleri ışığında tüm bilgi işlem ve iletişim altyapısı yenilendi. · Stadyumun enerji ihtiyaçlarına bağlı olarak tüm ana elektrik panoları, eklenen alanlarda otomasyon, yangın sistemleri ile kesintisiz güç kaynakları yenilendi. · Biletleme sistemi altyapısı UEFA kriterlerine uygun hızda yenilendi, okuyucular revize edildi. · Stadyum çevresi ve otopark alanlarında tüm aydınlatma sistemi yenilendi    

"Atatürk Olimpiyat Stadı, finale hazır!" haberi, 03 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 03 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Atatürk Olimpiyat Stadı, finale hazır! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atatürk Olimpiyat Stadı, finale hazır! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  2. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  3. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  4. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  5. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  6. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  7. 17:40 Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!
  8. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  9. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  10. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  11. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  12. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  13. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  14. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  15. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  16. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  17. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  18. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
  19. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  20. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
Spor Haberleri