Atatürk posterinin ve Türk Bayrağı’nın indirilmesine direnen memur ihraç edildi

Atatürk posterinin ve Türk Bayrağı’nın indirilmesine direnen memur ihraç edildi

Atatürk posterinin ve Türk Bayrağı’nın indir... Çorum’daki Bölge Göğüs Hastanesi’nde, Atatürk’ün posterinin ve Türk Bayrağı’nın indirilmesiyle başlayan süreç, devlet memuru Sedat Kantarcı’nın ihraç edilmesiyle son buldu.Çorum’daki Bölge Göğüs Hastanesi’nde,...

Çorum’daki Bölge Göğüs Hastanesi’nde, Atatürk’ün posterinin ve Türk Bayrağı’nın indirilmesiyle başlayan süreç, devlet memuru Sedat Kantarcı’nın ihraç edilmesiyle son buldu.

Çorum’daki Bölge Göğüs Hastanesi’nde, Atatürk’ün posterinin ve Türk Bayrağı’nın indirilmesiyle başlayan süreç, devlet memuru Sedat Kantarcı’nın ihraç edilmesiyle son buldu. Sedat Kantarcı, konuyla ilgili yaşanan süreci anlattı.

2013 yılında Çorum’daki Bölge Göğüs Hastanesi’nde görevli olan memur Sedat Kantarcı’nın odasındaki Atatürk posteri ve Türk Bayrağı’nın, hastane yönetimi tarafından “ideolojik” olduğu gerekçesi ile indirilmesi istendi. Bunun üzerine bu duruma itiraz eden memur Kantarcı, bayrağın ve Atatürk posterinin daha önce de burada olduğunu ifade ederek itiraz etti. Ancak hastane yöneticisinin Kantarcı’ya, “provokasyon yapıyorsun” şeklinde yanıt verdiği iddia edildi.

Odatv'ye konuşan Kantarcı, “Çözüm süreci dönemiydi. T.C. de kaldırılıyordu. Bu yüzden tam o dönemde Atatürk ve Türk Bayrağı’nı indirmek istediler. Ama bizden önce de odada Türk bayrağı ve Atatürk posteri vardı” dedi.

Memur Sedat Kantarcı’nın itirazı üzerine hastane yönetimi, “Amirlerine zincirleme hakaret” iddiasıyla mahkemeye başvurdular. Dönemin hastane yönetimi Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin indirilme kararı ile ilgili, “Bayrak kırışıktı” şeklinde ifadede bulunurken, Çorum 5. Asliye Mahkemesi, 2014 yılında Sedat Kantarcı’nın beraatına karar verdi.

Eşinin de Çorum Devlet Hastanesi’nde ebe olarak görev yaptığını söyleyen Kantarcı, mahkemenin beraat kararı vermesi sonrasında eşinin doğumla ilgili olmayan bir birime verildiğini ifade etti. Kendisinin de mahkeme sürecinin devam ettiği sırada Çorum Diş Hastanesi’ne gönderildiğini aktardı. Kantarcı, kendisi hakkındaki disiplin soruşturması sonunda ise “kademe” cezası aldığını belirtti.

Bu süreç sonrasında 2015 yılında Zonguldak’a tayin edildiğini anlatan Kantarcı, “Benden 1 ay sonra da eşimi Zonguldak’a gönderdiler” dedi. Eşinin bu tayine öfkelenerek tayinini Düzce Akçakoca Devlet Hastanesi’ne aldırdığını ifade eden Kantarcı, üç ay sonra da kendisinin eş durumundan Düzce Akçakoca’ya geçtiğini ifade etti.

Buradaki hastanede de, Çorum’da yaşadığı süreçten ötürü sürekli yer değiştirmeler yaşadığını ifade eden Sedat Kantarcı, “Beni yoğun bakıma verdiler ve eğitimi içinde iki ay Ankara’da kaldım. Hastane gönderdi ve ücreti de hastane verdi. Ancak hastaneye geldiğimde beni kadın doğuma verdiler. Ben de ‘madem kadın doğuma verecektiniz, beni neden eğitim için Ankara’ya gönderdiniz’ dedim. Mobing yaptılar bana” ifadelerini kullandı.

Bu yer değiştirmeleri nedeniyle hastane yöneticileri ile tartıştığını ifade eden Sedat Kantarcı, hakkında tekrar soruşturma başlatıldığını ve son olarak 2019 Haziran ayında memurluktan ihraç edildiğini ifade etti. Kantarcı Temmuz ayının başında yeniden işe iadesi için de hukuki süreç başlattı. Evet… Sağlık memuru Sedat Kantarcı’nın odasındaki Atatürk posteri ve Türk bayrağı “provokasyon” denilerek indirildi. 6 yıl sonra da buna itiraz eden memur, memuriyetten ihraç edildi.

"Atatürk posterinin ve Türk Bayrağı’nın indirilmesine direnen memur ihraç edildi" haberi, 26 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Atatürk posterinin ve Türk Bayrağı’nın indirilmesine direnen memur ihraç edildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atatürk posterinin ve Türk Bayrağı’nın indirilmesine direnen memur ihraç edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  2. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  3. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  4. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  5. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  6. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  7. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  8. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  9. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  10. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  11. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  12. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  13. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  14. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  15. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  16. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  17. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  18. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  19. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
  20. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
Politika Haberleri