Atatürk'e atfen "Zalim ve kafir" diyen imam, CHP, İyi Parti ve MHP tarafından kınandı; AKP'li meclis üyeleri s

Atatürk'e atfen

Atatürk'e atfen "Zalim ve kafir" diyen imam,... Atatürk'e atfen "Zalim ve kafir" diyen imam, CHP, İyi Parti ve MHP tarafından kınandı; AKP'li meclis üyeleri salonu terk etti

Bilecik Bozüyük ilçe belediye meclis toplantısı sonrasında gündem dışı söz alan CHP grup sözcüsü Mahmut Fındık, Millet İttifakı meclis üyelerinin hazırladığı Ayasoyfa Camisi'nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e imam Mustafa Demirkan tarafından yapılan hakareti kınama bildirgesini kürsüye taşıdı. Meclisin, MHP'den tek meclis üyesi olan Nurettin Oydu bildirgeye katılırken AKP’li meclis üyeleri ise salonu terk etti.

Sözcü'den Kemal Atlan'ın haberine göre, Ayasofya’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Atatürk'e hakaret eden imam Mustafa Demirkan'a tepkiler devam ediyor. Bilecik Bozüyük ilçe meclis toplantısında da imam Demirkan’ın sözleri gerginliğe neden oldu.

Demirkan’ın, “Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir… Ya Rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma…” ifadeleri nedeniyle hazırlanan kınama bildirgesi sırasında AKP’li meclis üyeleri salonu terk etti.

AKP’liler: İmamın sözleri ayet

Bozüyük Belediye Meclisi toplantısı sonrasında gündem dışı söz alan CHP grup sözcüsü Mahmut Fındık, Millet İttifakı meclis üyelerinin hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik saldırıları kınama bildirgesini kürsüye taşıdı.

CHP’li Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun bildirgeye katılmak isteyen parti gruplarını sorması üzerine MHP’li tek meclis üyesi Nurettin Oydu bildirgeye katılırken, AKP'li meclis üyeleri ise salonu terk etti.

AKP İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy salondan ayrılırken, AKP'li Meclis Üyesi Abdurrahman Kırgız da Ayasofya Camisi'nde düzenlenen hafızlık töreninde kullanılan ifadelerin ayet olduğunu söyledi

Atatürk'ü kast ederek kullanılan ifadeleri şiddetle kınıyoruz

CHP, İYİ Parti ve MHP Meclis üyelerince ayakta alkışlanan bildiri metninde şu ifadeler yer aldı:

"Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve milli birliğimiz açısından endişeyle takip ediyoruz.

Bu kapsamda, 28 Mayıs 2021 Cuma günü Ayasofya Camii'nde düzenlenen, devlet erkânının da bulunduğu bir programda, İmam Mustafa Demirkan'ın, Mustafa Kemal Atatürk'ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz.

 

Bu zihniyete ve onun savunucularına şunu hatırlatmak isteriz: Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul'u 6 Ekim 1923'te düşman işgalinden kurtaran da, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran da Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'tür.

Tarihimizde İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına ‘katli vaciptir’ diye fetva veren işbirlikçi dürrizade'ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran, ‘Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip, düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kâfir kanı akar’ diyen Sütçü İmam'lar vardır.

Atatürk'e yönelik bu saldırıları gerçekleştirerek kendi tarihlerine ihanet edenler, ulusal değerlerimizi hedef almaktadır. Bu mesnetsiz saldırılardan en büyük zararı inancımızı görmektedir.

Bozüyük Belediyesi CHP, İYİ PARTİ, MHP Meclis Üyeleri olarak Atatürk'e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz."

"Atatürk'e atfen "Zalim ve kafir" diyen imam, CHP, İyi Parti ve MHP tarafından kınandı; AKP'li mecl." haberi, 03 Haziran 2021 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Atatürk'e atfen "Zalim ve kafir" diyen imam, CHP, İyi Parti ve MHP tarafından kınandı; AKP'li mecl.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atatürk'e atfen "Zalim ve kafir" diyen imam, CHP, İyi Parti ve MHP tarafından kınandı; AKP'li mecl.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  2. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  3. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  4. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  5. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  6. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  7. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
  8. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  9. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  10. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  11. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  12. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  13. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  14. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  15. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  16. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  17. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  18. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  19. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  20. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
Politika Haberleri