"Atılacak bir geri adımın kadınlar için bedeli de büyük olacaktır"

"Atılacak bir geri adımın kadınlar için bede... CHP Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda (KEFEK) tartışma yaratan İstanbul Sözleşmesi ve komisyon başkanı değişikliğine ilişkin açıklamaalrda bulundu.

CHP Milletvekili Candan Yüceer, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda (KEFEK) tartışma yaratan İstanbul Sözleşmesi ve komisyon başkanı değişikliğine ilişkin “Bu sözleşmenin temelinde kadınların şiddete karşı mücadelesi, gözyaşı ve yitirilen binlerce can var. Kadın haklarına saldırıların olduğu böyle bir dönemde de komisyon başkanı değişikliği manidardır. Yeni dönemde KEFEK, İstanbul Sözleşmesi konusunda net olmalı ve kadın haklarına yönelen saldırılar karşısında dik durmalıdır. Atılacak bir geri adımın kadınlar için bedeli de büyük olacaktır” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un İstanbul Sözleşmesi’ni ilişkin “usulünü yetire getirir çıkarız” sözlerinin ardından başlayan ve AKP MKYK ile Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında da gündeme gelen sözleşme tartışması büyüyor. CHP Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyesi Candan Yüceer, yeni yasama dönemi öncesinde komisyon başkanı değişikliğini ANKA’ya değerlendirdi. Yüceer, “KEFEK, kadın hakları ve fırsat eşitliği için çok önemli bir komisyon. Siyasi partilerimiz, bakış açılarımız farklı olsa da kadın hakları ve kadınların sorunlarının çözümü için ciddi adımlar atan, çaba gösteren bir komisyon. O yüzden bugün toplantıda yaşanan da sıradan bir seçim ve görev değişikliği süreci değildi. Kadın haklarına saldırıların arttığı böyle bir dönemde komisyon başkanı değişikliğini ‘manidar’ olarak değerlendiriyoruz. İyi niyetli olmak istiyoruz ama komisyon yönetiminin bundan sonraki adımları bizim de tavrımızı belirleyecektir” dedi.

“KADINLAR ŞİDDETE KARŞI SUSSUN MU”

Yüceer, kadın haklarına yönelen saldırılara karşı, “İstanbul Sözleşmesi’ne karşı ciddi bir kara propaganda ve üretilen dezenformasyon var. Kadın haklarına dönük bu sistemli saldırıların son dönemde İstanbul Sözleşmesi’ne karşı birleştiğini görüyoruz. Çünkü kağıt üzerinde kalsa bile kadın haklarından korkuyorlar. Sözleşmenin aileleri parçaladığını, marjinal faliyetlere alan açtığını, erkekleri potansiyel suçlu gibi gösterdiğini iddia ediyorlar. Ne yapsın kadınlar dayağa, baskıya, ölüm tehditlerine sussun mu? Şiddete, tacize, tecavüze uğradıklarını ispatlamak için kaç tane şahit arasınlar? Unutulmamalı ki, bu sözleşmenin temelinde kadınların şiddete karşı mücadelesi, adalet talebi, gözyaşı ve yitirilen binlerce can var. Bu nedenle hiçbir geri adımımız söz konusu bile olamaz” diye konuştu.

“HAKLARIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

KEFEK’in İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin raporunun da hazırlık aşamasında olduğuna dikkat çeken CHP'li Yüceer, “Kadın hakları ideolojik tartışmalara, siyasal hesaplara heba edilemez. Sorunlar hayati, aynı zamanda parti, ideoloji ve siyaset üstüdür. Bu nedenle KEFEK, İstanbul Sözleşmesi konusunda net olmalı ve kadın haklarına yönelen saldırılar karşısında dik durmalıdır. Komisyon üyesi hiçbir arkadaşımızın da herhangi bir geri adıma izin vermeyeceğinden eminim. Net bir tavırla bu tartışmalara komisyonumuzun son vermesi gerekiyor. Çünkü atılacak bir geri adımın kadınlar için bedeli de büyük olacaktır. Bu nedenle mücadele ile kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

""Atılacak bir geri adımın kadınlar için bedeli de büyük olacaktır"" haberi, 17 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "Atılacak bir geri adımın kadınlar için bedeli de büyük olacaktır" haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Atılacak bir geri adımın kadınlar için bedeli de büyük olacaktır" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  2. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  3. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  4. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  5. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  6. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  7. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  8. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  9. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  10. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  11. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  12. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  13. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  14. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  15. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  16. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  18. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  19. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  20. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
Gündem Haberleri