"Audi, McLaren'ı satın almak istiyor" iddiası

"Audi, McLaren'ı satın almak istiyor" iddiası Alman Auto Motor und Sport'a göre Audi, McLaren'ın Formula 1 ekibini satın almak istiyor ancak İngiliz ekip buna yanaşmıyor.

Formula 1 padokunda oldukça çılgın söylentiler var. Habere göre Audi, McLaren'ı satın almak istiyor ve Porsche de 2026'dan itibaren Red Bull ile kendi takımını kurmak istiyor. Audi ve Porsche, şimdiye kadar dört olası ekiple işbirliği ihtimalini tartıştılar. Bu takımlar McLaren, Red Bull, Williams ve Sauber.

Şu anda bir takımı satın alıp almayacakları ya da mevcut takımlardan biriyle ortalık kurup kurmayacakları tartışılıyor. Fakat her şeyden önce bu iki markanın spora kesin olarak girme kararını vermesi gerekecek.

AMuS'a göre Volkswagen, hem Audi hem de Porsche ile spora girmeyi istiyor çünkü tek bir motor geliştirip, iki kat pazarlama değeri elde edebiliyorlar. Benzer çözüm Le Mans için de kullanılıyor.

Karar için son tarihin 15 Aralık olduğu ifade edilirken, FIA'nın da artık o tarihe kadar kararın netleşmesini istediği belirtiliyor.

Bir sonraki adımsa Formula 1 stratejisi üzerinde olacak. AMuS'a göre Audi, McLaren'ı ya da sadece yarış takımını satın almayı düşünüyor. Porsche ise şu anda Honda'nın yaptığı gibi Red Bull ile ortaklık kurabilir.

lando-norris-mclaren-mcl35m-le.webp

Formula 1'e bütçe sınırı geldiğinden beri, Formula 1'deki takımların değerleri arttı. Sponsorlar da artık daha çok ilgi gösteriyor. AMuS'a göre McLaren şu anda olası bir satışla ilgilenmiyor. Amerikalı MSP Sports Capital, 2020'nin Aralık ayında takımın %15'ini 185 milyon sterline satın almıştı. 2022'de bu oranı %33'e çıkarmak istiyorlar. Yani bu açıdan çok fazla ilgi var.

Yine de Formula 1'de takım satın almanın maliyeti çok yüksek.

Aynı zamanda Porsche'nin Red Bull ile olası bir birlikteliği de pahalıya patlayacak. AMuS'a göre örneğin güç ünitesinin Red Bull'a ücretsiz verilmesi, aracın üzerindeki logolar gibi pahalıya patlayacak pek çok detay var. Bu yüzden padoktaki bazı kaynaklar, Porsche'nin Red Bull'un alternatif olarak Williams'ı gördüğünü iddia ediyorlar.

Red Bull'un danışmanı Helmut Marko, bu konuda, "Tekrar en iyi takım olmaları için minimum üç yıla ihtiyaçları var. Sadece bizimle çalışırlarsa hemen kazanabilirler." dedi.

Red Bull ile Porsche arasındaki ittifak, teknik nedenlerle ilginç olabilir. Çünkü önce motor departmanının F1 seviyesine yükseltilmesi gerekecek. Fakat bugün, AVL'den uygun bir test tezgahı siparişinin teslimi için bile 1.5 yıl gerekiyor.

Red Bull'un yeni güç ünitesi departmanı, fabrika için kısa bir süre önce altı ayrı test tezgahı sipariş etti. Marko, 2026 projesi hakkında şöyle diyor: "Yönetmelikler yürürlüğe girer girmez, güç ünitesini geliştirmeye başlayacağız. Tüm detaylar 2022'nin ortalarında netleşecek." 

Porsche eğer onlarla çalışmak isterse veya Honda dönmeyi düşünürse, Milton Keynes'teki fabrikada hazırlık çalışması yapabilirler. (Kaynak. Kemal Şengül)

""Audi, McLaren'ı satın almak istiyor" iddiası" haberi, 10 Kasım 2021 tarihinde yazılmıştır. 10 Kasım 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan "Audi, McLaren'ı satın almak istiyor" iddiası haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Audi, McLaren'ı satın almak istiyor" iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Spor Haberleri