Avcılar Belediye Başkanı Hançerli'den İBB Meclisi’nde dikkat çeken eylem

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli'den İBB Meclisi’nde dikkat çeken eylem

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli'den İBB Me... İlçedeki binaların depreme karşı güçlendirilebilmesi için hazırladıkları "imar planı notu değişikliğinin" çoğunluğu AKP'li olan İBB Meclisi'nde gündeme...

İlçedeki binaların depreme karşı güçlendirilebilmesi için hazırladıkları "imar planı notu değişikliğinin" çoğunluğu AKP'li olan İBB Meclisi'nde gündeme alınmamasını protesto etmek isteyen Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "oturma eylemi" başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16 Ocak tarihli oturumunda CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, oturma eylemi yaptı.

'20 YIL KAYBETTİK, 20 DAKİKA KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK'

Meclis oturumu sırasında söz alan Hançerli, 26 Eylül'de yaşanan 5.8'lik depremin 1999 depremini tekrar hatırlattığını belirterek şunları söyledi:

"20 yıl kaybettik, 20 dakika kaybedecek vaktimiz yok diyerek Avcılar Belediye Meclisi'nde oy birliği ile bir karar aldık. Kimseye imar rantı sağlamayan, vatandaşın korkarak yaşadığı evlerini yenilemesini sağlamak için kat artışı vermeden bir plan notu değişikliği hazırladık. İmar Komisyonu'nun genel prensiplerine uygun gayet masum bir plan notu düzenlemesiydi."

Kararı hızlıca onay için İBB'ye gönderdiklerini anlatan Hançerli, ekim ayından beri düzenlemenin İmar Komisyonu'nda ele alınıp rapor haline getirilmesini beklediklerini söyledi.

'CEVAP VEREMİYORUM'

Bu süreçte komisyon ile görüşmeler yaptığını, sorunları anlattığını dile getiren Hançerli şöyle konuştu:

"İmar Komisyonu'nun yoğun çalıştığını biliyorum. Ama deprem sorunu komisyonun önceliği olmalı. Ekim ayında bu değişiklik yapılsaydı belki 100 binaya bugün kazma vurulmuştu. Bir hafta önce yine sarsıldık. 20 yıldır unuttuğumuz depremi bize doğa, Allah hatırlatıyor. Umutlarımı hala yitirmiş değilim. Daha iyisini yapacaksanız bir hafta, 10 gün beklerim. Ama aylarca sürmesini doğru bulmuyorum. Avcılar’daki hemşehrilerime cevap veremiyorum."

Hançerli konuşmasının sonunda bu konuya öncelik verilerek çözülmesi için İmar Komisyonu'nda 1 saat oturacağını açıkladı. Hançerli, hafta içi de komisyonun çalışma günlerinde gelip birer saat oturacağını söyleyerek, "Bu sorunun ivedi olarak çözülmesi gerek" dedi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Yüksel Akyol da plan notunun 12 bin metrekarelik alanda 1000 konutu ilgilendirdiğini söyleyerek “Biz konuya olumsuz bakmıyoruz, toplu çözüm arıyoruz. Bir an önce komisyona gelmesi de doğru bir yaklaşım değil. Üzerinde çalışılmadan baskı ile komisyona getirildi. Yerini hazırladık, Turan bey gelsin otursun, misafir ederiz” dedi.

Meclis oturumunun ardından Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na giderek komisyon başkanı ve üyeleri ile birlikte bir saat oturdu.

"Avcılar Belediye Başkanı Hançerli'den İBB Meclisi’nde dikkat çeken eylem" haberi, 17 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Avcılar Belediye Başkanı Hançerli'den İBB Meclisi’nde dikkat çeken eylem haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avcılar Belediye Başkanı Hançerli'den İBB Meclisi’nde dikkat çeken eylem 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
    2. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
    3. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
    4. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
    5. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    6. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    7. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    8. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    9. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    10. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    11. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    12. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
    13. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
    14. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
    15. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
    16. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    17. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    18. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    19. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    20. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    Haberleri