Avrupa Birliği, Kahramanmaraş AFAD'a 500 barınma ünitesi gönderdi

Avrupa Birliği, Kahramanmaraş AFAD'a 500 barınma ünitesi gönderdi

Avrupa Birliği, Kahramanmaraş AFAD'a 500 bar... Avrupa Birliği (AB) bünyesinde RescEU (AB Sivil Koruma Mekanizması) tarafınca Kahramanmaraş AFAD'a 500 acil durum barınma ünitesi gönderildi.

Avrupa Birliği (AB) bünyesinde RescEU (AB Sivil Koruma Mekanizması) tarafınca Kahramanmaraş AFAD'a 500 acil durum barınma ünitesi gönderildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesine getirilen acil durum ünitelerinin kurulumları İsveç Sivil Acil Durumlar Dairesi koordinesinde jandarma ekiplerince yapılıyor.

Kış koşullarına ve uzun süreli kullanıma uygun, elektrik yada üreteç sistemine uyumlu olan, beş kişilik bir ailenin barınabileceği üniteler, üstüne montajlanan güneş panelleriyle kendi elektriğini de üretebiliyor.

Kurulum çalışmalarını incelemek suretiyle kente gelen AB Dönem Başkanı İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, AA muhabirine, bölgede yaşanmış olan trajedinin İsveç halkını derinden etkilediğini söylemiş oldu.

İsveç hükümetinin derhal eyleme geçtiğini ve yardım yapılmasına karar verildiğini özetleyen Herrström, ilk olarak Kızılhaç, daha sonrasında da İsveç Sivil Acil Durumlar Dairesi vasıtasıyla Türkiye ve Suriye'deki zelzele mağdurları için 25,4 milyon avro tutarında yardım yapıldığını ifade etti.

Herrström, bölgede birden oldukça projenin hayata geçirildiğini ve Sivil Acil Durumlar Dairesi, UNICEF, Save the Children ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği vasıtasıyla yardım faaliyetlerine devam edildiğini belirterek bunun Türk halkıyla dayanışmanın işaretleri bulunduğunu altını çizdi.

İsveç ve AB'nin beraber yürüttüğü proje kapsamında bağışlanan ünitelerde beş kişilik bir ailenin rahat bir şekilde barınabileceğine işaret eden Herrström, "Her bir ünitede beş şahıs bir arada yaşayabilir, çadırda yaşamaktan oldukça daha kalitelidir. Isıtmanız var, hava şartlarından da korunmaktasınız. Burada yaşayan insanların bir arada olabileceği toplumsal alanlar da oluşturulmuş durumda. Bence buradaki ana düşünce de çadırlardan daha uzun süre dayanabilen, daha iyi koruma elde eden barınaklara geçebilmek." diye konuştu.

Depremin hemen ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve AB Komisyonunun, daha fazla kaynağı seferber etmek, Türkiye ve Suriye halkına verilen desteğin daha iyi koordine edilmesini sağlamak için 20 Mart'ta gerçekleşecek bir bağış konferansı düzenleme konusunda anlaştığını aktaran Herrström, "Bu konferans bir hafta içinde düzenlenecek. Bu, İsveç ve Türkiye'nin başlattığı bir girişimdi çünkü burada acil insani faaliyetlere girişilmesine ihtiyaç var. Orta ve uzun vadede de burada olmamız gerekiyor çünkü bu tasavvur edilemez bir yıkım. Tabii ki yeniden inşanın takip edilmesi gerekiyor. Bu bağlamda da Türkiye halkıyla dayanışma içinde, onlara yardım etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Avrupa Birliği, Kahramanmaraş AFAD'a 500 barınma ünitesi gönderdi" haberi, 14 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. Gündem kategorisi altında bulunan Avrupa Birliği, Kahramanmaraş AFAD'a 500 barınma ünitesi gönderdi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa Birliği, Kahramanmaraş AFAD'a 500 barınma ünitesi gönderdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:47 Fenerbahçe, İsmail Kartal ile Yola Devam Kararı Aldı
  2. 22:45 Ünlü ton balığı üreticisi, ürünlerini acil toplatıyor: İçinde civa bulundu!
  3. 22:43 Tacizde Bulunan Doktorun Mağdurlarına 138 Milyon Dolarlık Tazminat!
  4. 22:36 Nuri Alço'nun Son Durumu Ortaya Çıktı!
  5. 22:35 Gizemli Kayboluş: Ekonomist Korhan Berzeg'in Evine Yakın Ormanda İskelet Parçaları Bulundu
  6. 22:34 Milli Eğitim Bakanı açıkladı: Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
  7. 22:31 Premier Lig'de Oynayan İki Futbolcu Tecavüz Suçlamasıyla Gözaltına Alındı!
  8. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  9. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  10. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  11. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  12. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  13. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  14. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  15. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  16. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  17. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  18. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  19. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  20. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
Gündem Haberleri