Avrupa Uzay Ajansı işbirliği istiyor
Avrupa Uzay Ajansı işbirliği istiyor Dünya üzerinde hiçbir sorun olmayacakmış gibi yaşamaya devam etsek bile, Avrupa Uzay Ajansı bizimle aynı fikirde değil. Dünya çevresindeki 900 asteroit bu
Dünyanın en büyük uzay kuruluşu NASA olarak bilinse bile Avrupa Uzay Ajansı da küçümsenmeyecek çalışmalar yürütüyor. Özellikle de asteroitler ve uzak gezegenler konusunda önemli çalışmalar yürüten bu kuruluş, büyük bir tedirginliği dile getirdi. Son 100 yıl içerisinde Dünyaya çarpabilecek 900 asteroit olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor.
Her ne kadar asteroitlerin boyutlarının küçük olması yıkıcı etkilerinin de küçük olacağını gösterse bile, aslında durum pek öyle değil. Dünyanın herhangi bir bölümünde ortaya çıkabilecek küçük bir deprem bile, yıkıcı etkiler yaratabilir.
Bundan kısa bir süre önce SpaceX şirketinin CEO’su olan Elon Musk da, asteroitler konusunda çaresiz olduğumuzu söyledi. 2000 QW7’nin de yer aldığı birçok devasa asteroit dünyaya çarpma konusunda tahmin edemeyeceğimiz kadar yakın. Bu tür devasa boyutlardaki asteroitler Dünyamızdaki yaşamı tamamen yok edebilir.
En güçlü telefonlar – Eylül 2019
Avrupa Uzay Ajansı kendi kendisini imha edecek Uzay gemileri de dahil olmak üzere birçok astroit önleyici yöntemleri kullanmaya hazır. Dünyanın asteroitler tarafından tehdit altında olduğunu sizler de düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.
"Avrupa Uzay Ajansı işbirliği istiyor" haberi, 14 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Avrupa Uzay Ajansı işbirliği istiyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa Uzay Ajansı işbirliği istiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 22 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.