Avrupa'da 'saygısız turistlere' karşı tepkiler artıyor

Avrupa'da 'saygısız turistlere' karşı tepkiler artıyor

Avrupa'da 'saygısız turistlere' karşı tepkil... Yaz ayları yaklaştıkça, Barcelona, Malaga ve Atina gibi Avrupa'nın popüler turistik şehirlerinde benzer protestolar da yaşandı. Bu protestolar genel olarak turistlerden kültürlerine saygı göstermeleri, doğayı korumaları, sahilde içki şişelerini bırakmamaları gibi taleplerde bulunuyor.

Nisan ayında İspanya'nın Kanarya Adaları'nda düzenlenen bir protestoda turistlere karşı "Topraklarıma saygı duyun" yazılı bir pankart taşındı.

Yaz ayları yaklaştıkça, Barcelona, Malaga ve Atina gibi Avrupa'nın popüler turistik şehirlerinde benzer protestolar da yaşandı.

Bu protestolar genel olarak turistlerden kültürlerine saygı göstermeleri, doğayı korumaları, sahilde içki şişelerini bırakmamaları gibi taleplerde bulunuyor.

BBC'den Laura Hall'un haberine göre, turistlerden yerel ekonomiyi destekleyecek şekilde alışveriş yapmaları ve saygılı davranmaları isteniyor.

Genellikle İngiliz turistlere yöneltilen eleştiriler, aşırı alkol tüketimi nedeniyle kültüre saygısız davranışlara daha fazla tahammül edilmemesi gerektiğini vurguluyor.

Danimarka'daki Aalborg Üniversitesi'nde turizm araştırmacısı olan Carina Ren, her zaman kötü davranan turistlerin olduğunu ancak son zamanlarda bu sayının arttığını belirtiyor.

Ren'e göre, turistler daha kötü davranmıyor ancak turistlerin sayısı artıyor.

Barcelona'da bu yıl yerel yönetim, turistlerin binmesini ve yaşlılara kötü davranmalarını engellemek için bir otobüs rotasını Google haritalarından kaldırdı.

İspanya'nın Balear Adaları'ndan Ibiza ve Mayorka'da alkol düzenlemeleri uygulanmaya başladı.

Venedik'te günlük ziyaretçilere turizm vergisi uygulanırken, Bali'de kutsal alanlarda saygısız davrananlara para cezaları getirildi.

TURİZMDEN GELEN PARAYI KİM KAZANIYOR?

Pandeminin ardından seyahat sektörünün toparlandığı görünüyor; 2024'te turist sayısında rekor kırılması bekleniyor.

Kopenhag Ekonomi Üniversitesi'nden turizm uzmanı Sebastian Zenker, "Aslında tartışma, turistlerin davranışlarıyla değil, yerel halkın turizmden ne kadar kazanabildiğiyle ilgili" diyor.

Zenker, Kanarya Adaları örneğinde, nüfusun üçte birinin yoksulluk içinde yaşadığını belirtiyor ve turizmin bu bölgeye büyük gelir sağladığını, ancak bu gelirin kimin tarafından alındığının önemli olduğunu vurguluyor. Çoğu insanın turizm gelirinden yeterince faydalanamadığını söylüyor ve bu durumun paranın nasıl harcandığı ile ilgili olduğunu ifade ediyor. Zenker ayrıca, yerel halkın turizm gelirinden daha fazla yararlanması ve bu gelirin altyapı gibi hizmetlere yatırılması durumunda daha sağlıklı bir ilişkinin olabileceğini belirtiyor.

Ülkelerin hangi tür turistleri hedeflediği uzun zamandır kampanyalarında da belirgin hale gelmiştir. Örneğin, Yeni Zelanda, yüksek gelirli ve çevreye duyarlı turistleri hedeflerken, İzlanda eğlence ve keşfetmeyi seven gezginlere yönelik kampanyalar yapmaktadır.

Queensland Üniversitesi'nden sürdürülebilir turizm üzerine çalışmalar yapan araştırmacı Antje Martins, turizm yönetiminde sorunların turistlerden ziyade olduğunu belirtiyor.

Yapılan araştırmalara göre zengin turistlerin yerel ekonomiye daha fazla katkıda bulunduğu fikrinin yanlış olduğunu vurgulayan Martins, herkesin gezegene zarar vermeden turizm deneyiminden yararlanma hakkına sahip olduğunu savunuyor.

Turizm araştırmacısı Zenker ise, belirli turist profillerini hedefleyen daha fazla kampanya yapılacağını öngörüyor. Bu konuda Amsterdam'ın geçen yıl genç İngiliz erkeklerin şehre gelmemesi konusunda uyarı yapan reklamını örnek gösteriyor.

Martins ise turizm sektörünün değişmesi gerektiğine inanıyor. Turistlerin evlerini ziyaret ettiğini hatırlatan Martins, "Turizm merkezlerinin ayakta kalabilmesi için dikkatli seyahat etmemiz gerekiyor. Eğer sektörü sürdürülebilir bir hale getirmezsek, ziyaret edilecek yerlerin kalmayacağını" söylüyor.

"Avrupa'da 'saygısız turistlere' karşı tepkiler artıyor" haberi, 26 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Avrupa'da 'saygısız turistlere' karşı tepkiler artıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa'da 'saygısız turistlere' karşı tepkiler artıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:20 Mcdonald’s, Abd'de Patlak Veren Gıda Skandalıyla Sarsıldı!
  2. 01:08 Ameliyat Esnasında Bilgisi Olmadan Midesi Alındı!
  3. 00:55 İsmail Saymaz: Devlet Bahçeli, tarihi bir riskle karşı karşıya!
  4. 00:35 CHP'li Kış: Sağlık Bakanı hemen istifa etmeli!
  5. 00:18 Merkez bankalarının etkisiyle ons altın 3 bin dolara koşuyor!
  6. 00:11 Çalılıkların arasında iki erkek cinsel ilişkiye girdi! Şok edici anlar kamerada!
  7. 00:07 2025 En Düşük Memur Maaşı Ne Kadar Olacak? İlk Rakamlar Açıklandı!
  8. 00:04 Timur Soykan'dan Şok İddia: Kızılay, IŞİD Üyelerine Maaş Ödüyor!
  9. 00:00 Ev Hanımlarının Gözdesiydi! Ünlü Ev Gereçleri Markası İflas Etti!
  10. 00:00 Ünlü Fırın Devi İflas Bayrağını Çekti: Yüzlerce Şubesi Kapanma Riskiyle Karşı Karşıya!
  11. 23:06 Bilim dünyasını aydınlatan meteorit: 3,26 milyar yıl öncesini keşfetti
  12. 23:06 İngiltere'nin en kıymetli hazine buluntusunun değeri dudak uçuklattı
  13. 23:06 Dev bankanın müdürü isyan etti: "Daha büyük banknotlara ihtiyaç var"
  14. 23:00 CHP, 2025 Bütçe Teklifine Yasalara Aykırı Olduğu Gerekçesiyle Tepki Gösterdi!
  15. 22:54 İngiltere, Volkswagen'e karşı acımasız davrandı
  16. 22:54 ABD'deki kompozit imalat endeksi arttı
  17. 22:54 Bakan Işıkhan: "SGK'yi sıfırdan aldık dünyaya örnek olacak sistem kurduk"
  18. 22:45 Polonya-Rusya İlişkilerinde Yeni Bir Kriz: Konsolosluk Kapatıldı!
  19. 22:35 "Kentucky'de Şok Olay: Beyin Ölümü Gerçekleşen Adam Ameliyat Masasında Uyandı!
  20. 22:34 Narin'in davasında dört şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi!
Dünya Haberleri