Avrupa'da Türkleri İlgilendiren Şok Karar: İki Ülkeden Sınır Dışı Edilecekler!

Avrupa'da Türkleri İlgilendiren Şok Karar: İki Ülkeden Sınır Dışı Edilecekler!

Avrupa'da Türkleri İlgilendiren Şok Karar: İ... Almanya ve İngiltere, kaçak göçmenlerle ilgili alınan radikal bir kararla sınır dışı edilme sürecini başlatıyor. Her iki ülkenin onayıyla alınan karara göre, yaklaşık 50 bin Türk vatandaşı sınır dışına çıkartılacak!

Almanya ve İngiltere, kaçak göçmenlerle ilgili alınan radikal bir kararla sınır dışı edilme sürecini başlatıyor. Her iki ülkenin onayıyla alınan karara göre, yaklaşık 50 bin Türk vatandaşı sınır dışına çıkartılacak ve bu sayının ilerleyen dönemlerde artması bekleniyor. 

GÖÇMENLERLE İLGİLİ TEDBİR ALINMAYA BAŞLANDI

Avrupa, kaçak göçmenlerle ilgili tedbir almaya başladı ve özellikle Almanya ve İngiltere bu mevzuda keskin bir karar aldı. İki ülke, kaçak göçmenlerin hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesini öngören yasaları meclislerinden geçirdi. İngiltere’ye kaçak olarak giden Türk vatandaşları, ilticaları reddedildikten sonra eğer Türkiye tarafınca geri kabul edilmezlerse Ruanda’da kurulacak bir kampa gönderilecek ve diğer ülkelerden sınır dışı edilen kişilerle birlikte kalacaklar.

img-1670.jpeg

60 BİN KİŞİ SINIR DIŞI EDİLECEK

Türk vatandaşları, yüzde 87 oranında iltica başvurularının reddedildiği kişiler arasında yer alıyor ve şu anda iki ülkeden sınır dışı edilmeyi bekleyenlerin sayısı 60 bini aşmış durumda.

Almanya’nın Ruanda veya Doğu Avrupa’da kurulacak kampları, AB ile yapılan anlaşma gereği 2026 senesinde faaliyete geçecek.

Alman Federal Meclisi tarafınca dün kabul edilen ve sınır dışı etme durumlarını düzenleyen İltica Yasası’ndaki değişimler, mevcut uygulamaları önemli ölçüde değiştiriyor. Bu değişimler, polisin karşılaştığı sorunlara çözüm olarak düşünülmüştür.

YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER ŞUNLARI İÇERİYOR:

• Polise daha geniş yetkiler: İltica yurtlarında veya evlerde kalan yabancıların kimliklerini tespit etmek için polis, şüphelendiği diğer kişileri de arayabilecek. Polislere ayrıca gece baskınları yapma ve başkalarının odalarını arama yetkisi verildi.
• Daha uzun gözaltı süresi: Kaçaklar, en fazla 10 gün gözaltında tutulabiliyordu. Bu süre 28 güne çıkarıldı, böylece polise uzun süreli inceleme ve araştırma yapabilme imkanı tanındı. Aynı zamanda, sınır dışı edilecek kişinin hızla serbest bırakılarak kaçması önlenmiş olacak.
• İşbirliği yapmayanlar için gözaltı: Bir kaçak veya ilticacı soruşturması sırasında polise bilgi vermeyen veya zorluk çıkaran üçüncü bir kişi gözaltına alınabilecek ve bilgi vermeye zorlanabilecek. Bilgi vermeme, gözaltı sebebi olarak kabul edilecek.
• İnsan tacirlerine sınır dışı: İnsan ticareti yapan veya kaçakları ülkeye sokan kişilere daha ağır cezalar verilecek. Bu kişilere bir yıl hapis cezası verilecek ve tekrarında sınır dışı edilecekler.
• Seri suçluların sınır dışı edilmesi: Birçok suça karışmış kaçak göçmenler daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilebilecek. Ayrıca çete kurma veya suç örgütü üyeliği gibi durumlarda da benzer şekilde sınır dışı edilebilecek.
• Yahudi düşmanlığına özel hüküm: Yahudi düşmanlığı veya bu amaçla hareket eden kişiler sınır dışı edilme tehdidiyle karşı karşıya kalacak. Yahudi karşıtı kişiler ülkeden çıkarılacak.

Bu kararların sınır dışı edilmeleri büyük ölçüde artırmayacağı öngörülüyor. Bu nedenle, yasa dışı göçmenleri ihraç eden ülkelerle daha sıkı görüşmeler yapılacak. Birçok ülke, suçlu vatandaşlarını geri almak istememekte ve bu mevzuda çözüm yolları aranacaktır.

"Avrupa'da Türkleri İlgilendiren Şok Karar: İki Ülkeden Sınır Dışı Edilecekler!" haberi, 19 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Avrupa'da Türkleri İlgilendiren Şok Karar: İki Ülkeden Sınır Dışı Edilecekler! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa'da Türkleri İlgilendiren Şok Karar: İki Ülkeden Sınır Dışı Edilecekler! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  2. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  3. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  4. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  5. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  6. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  7. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  8. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  9. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  10. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  11. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  12. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  13. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  14. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  15. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  16. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  17. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  18. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  19. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  20. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
Gündem Haberleri