Avrupa''da yaşayan muhalif Türk vatandaşlarına yönelik suikast timi

Avrupa''da yaşayan muhalif Türk vatandaşlarına yönelik suikast timi

Avrupa''da yaşayan muhalif Türk vatandaşları... MHP''den iki kez milletvekili aday, bir kez de Genel Başkan adayı olan İsa İlyasoğlu, AKP''li Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın arkadaşı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün eski MİT mensubu Aslan Yoldaş’a, Avrupa’da yaşayan muhalif Türk vatandaşlarına yönelik ''suikast timi'' oluşturulması için teklifte bulunduğunu iddia etti.

Recai Aksu - TELE1/ABC

2007 ve 2015 Genel seçimlerinde MHP İstanbul Milletvekili Adayı, 2016’da MHP Genel Başkan adaylarından İsa İlyasoğlu, Alman ZDF Televizyonu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda Alman medyasında dile getirilen, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’nın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıkladığı, başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan muhalif Türk vatandaşlarına dönük ‘suikast timi’ oluşturulması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün eski MİT mensubu Aslan Yoldaş’a teklif götürdüğünü söyledi. 

İsa İlyasoğlu, eski MİT elemanı Aslan Yoldaş’a suikast timinin başına geçmesi için AKP milletvekili Metin Külünk tarafından teklifte bulunulduğunu, Aslan Yoldaş’ın kendisine MİT tarafından bir liste oluşturulduğunu ve bu listede isminin geçebileceğini söylediğini belirterek, kendisini uyardığını ifade etti. 

Almanyalı iş adamı İsa İlyasoğlu, uzun yıllar Milli İstihbarat Teşkilatı’nda çalışan Aslan Yoldaş’ın kendisine “Bana söylediği şey şu; Türkiye’den bir ihbar aldığını, bir liste hazırlandığını, MİT tarafından bir liste hazırlanıyor, bu liste içinde bir suikast timinin kurulduğunu, bu listede sen de olabilirsin, dikkatli ol! Metin Külünk bu işin başına geç’ diyor, ‘ne istiyorsan verelim’ diyor, hatta ‘Abi falan yere git, ne istiyorsan verelim’ diyor.” dediğini aktardı. 

'MİT ALMANYA'DA SEKS KULÜPLERİ ÇALIŞTIRIYOR'
Öte yandan İsa İlyasoğlu, MİT’in Almanya’da seks kulüpleri çalıştırdığını, bu seks kulüplerinde insanların videoya kayıtlarının alındığını ve bu video kayıtları ile insanlara şantaj yapıldığını, Anayasa referandumunda seks kulübünde çekilen kasetlerin “evet oyu” için,  belediye başkanının istifa ettirilmesi için şantaj aracı kullanıldığını belirterek, Wikileaks belgelerine de giren bilgileri vermek istediğini söyledi.   

İsa İlyasoğlu kendisi ile ilgili de bir dosya hazırlandığını, kendisi ile ilgili video kaseti olduğunun işadamı Ömer Ay tarafından ve dönemin Yerel Yönetimlerden Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Yılmaz tarafından kendisine aktarıldığını, kendisine kumpas kurulduğunu, MHP’den Beykoz Belediye Başkan adayı da olduğu dönemde engellendiğini ve youtube’da açıklama yaptıktan sonra tehdit edildiğini sözlerine ekledi. 

Almanya’nın Dülmen kentinde görüştüğümüz eski MİT elemanı Aslan Yoldaş ise İsa İlyasoğlu’nun söylediklerinin doğru olduğunu teyit ederek, AKP milletvekili Metin Külünk’ün kendisiyle irtibata geçtiğini, suikast timi oluşturmasını ve başına geçmesini teklif ettiğini ve kendisinin bunu kabul etmediğini kaydetti. 

'METİN KÜLÜNK SUİKAST TİMİ KURMAYI TEKLİF ETTİ'
Uzun yıllar Milli İstihbarat Teşkilatı'nda çalışmış, eski MİT elemanı Aslan Yoldaş Metin Külünk ile görüştüğünü, Metin Külünk’ün kendisine suikast timi kurmayı önerdiğini, para teklif edildiğini, suikast timine sistematik dilde suikast timi denildiğini, suikast timi oluşturması için kendisine teklif edildiğini, eleman eğitimi, insan temini ve eğitim vermesi teklifinde bulunulduğunu söyledi. 

'SENİ UZUN ADAMA GÖTÜRECEĞİM'
Eski MİT Elemanı Aslan Yoldaş, Metin Külünk’ün kendisiyle temas kurduğunu, özel görüşmeler yaptıklarını, aklınca faili meçhul cinayetler konusun da da bilgi almak istediğini kaydederek “‘Seni uzun adama götüreceğim’ dediğini ifade etti. 

Eski MİT Elemanı Aslan Yoldaş, AKP Milletvekili Metin Külünk tarafından kendisine para teklif edildiğini  belirterek “Külünk bana mesajlar attı. Bir keresinde dedi ki; ‘Abi’dedi, ‘Ne kadar paraya ihtiyacın varsa”’dedi, ‘Söyle, ben sana yardım edeceğim dedi. 

Ondan sonra ve dedim ‘Senin paran ben de geçmez usta’ dedim, ‘Böyle şeyler teklif etme’ dedim, ‘Onur kırıcı oluyor ‘dedim ve reddettim” diye konuştu. 

Aslan Yoldaş, MHP Genel Başkan adaylarından İsa İlyasoğlu’nun söylediklerine ilişkin ise “Sayın İlyas beyin tespitleri, tespitlerine, söylemlerine sonuna kadar katılıyorum. Sonu da ne olursa olsun, her zaman yanındayım. Bu sayın ilyasoğlu gerçek bir vatan evladı, gerçek bir milliyetçidir, kendisini çok iyi tanıyorum. Saygın, muhterem bir ilim adamıdır. “dedi. 

Aslan Yoldaş, AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca‘nın da ısrarla 28 Şubat Davası'na şahit olarak müdahil olmasını istediğini, 28 Şubat Davası’na müdahil olması halinde bütün kapıların kendisine açılacağının söylediğini, Harun Karaca’nın dava savcısı Mustafa Bilgili ile görüştürmek istediğini, Mustafa Bilgili ile telefonda görüştüğünü, Bilgili’nin kendisine “İşte şöyle ifade vereceksin, böyle ifade vereceksin, şu şekilde hareket edeceksin” dediğini,  dönemin savcısı Mustafa Bilgili’ye “Savcı bey, ben bu işlere gelemem, bunlar bana göre değil, bu işin vebali var ve ben bu vebali de alamam” dediğini, savcı Mustafa Bilgili’nin sonradan FETÖ sanığı olarak arandığını öğrendiğini de sözlerine ekledi. 

ALMANYA'DA ALEVİLERE YÖNELİK SUİKAST PLANLARI
Avrupa'da suikast düzenleneceği iddia edilen kesimler arasında yer alan Aleviler ile ilgili olarak Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat ise, Almanya ve Avrupa’da Alevilere yönelik suikast planları olduğuna dair duyum aldıklarını, Alman İçişleri Bakanlığı’na durumu bildirdiklerini ve İçişleri  Bakanlığı’nın kendilerine gerekli incelemelerin yapılacağını bildirdiğini söyledi. 

"Avrupa''da yaşayan muhalif Türk vatandaşlarına yönelik suikast timi" haberi, 21 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Avrupa''da yaşayan muhalif Türk vatandaşlarına yönelik suikast timi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa''da yaşayan muhalif Türk vatandaşlarına yönelik suikast timi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  5. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  6. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  7. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  8. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  9. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  10. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  11. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  12. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  13. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  14. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  15. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  16. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  17. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  18. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  19. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  20. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
Politika Haberleri