Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisine işçilerden grev tehdidi!

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisine işçilerden grev tehdidi!

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisine işç... Volkswagen, işten çıkarma ve fabrika kapatma planlarını belirlemek üzere ücret müzakerelerine başladı. IG Metall sendikası, grev tehdidinde bulunarak şirketi "tarihi bir hata" yapmaması konusunda uyardı.

Volkswagen, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olarak, işten çıkarma ve fabrika kapatma kararlarını belirleyecek ücret müzakerelerine başladı. Bu süreçte sendika temsilcileri, grev tehdidinde bulunarak Volkswagen'i "tarihi bir hata" yapmaması konusunda uyardı. 

Şirket, elektrikli araç üretimine geçiş sürecinde yaşadığı mali zorluklar nedeniyle tasarruf yolları arıyor. 2 Eylül’deki açıklamasında, Almanya’daki bazı fabrikaların kapatılmasının artık bir seçenek olduğunu belirtmişti. Almanya'da fabrika kapatmayı değerlendiren ilk otomotiv şirketi olan Volkswagen, bu kararları IG Metall sendikasıyla karşı karşıya gelerek yürütmek zorunda kalacak.

Volkswagen, 1990'lardan bu yana Almanya'nın güneyindeki altı fabrikada iş güvenliği sağlayan anlaşmaları sonlandırdı. Bu durum, IG Metall'in Volkswagen markası altında çalışan 130 bin işçi için yeni iş sözleşmeleri müzakere etmesini gerektiriyor.

İşçi temsilcileri, Volkswagen'in kötü durumunu üst yönetim ve hükümetin desteğini kaybetmesine bağlayarak, işten çıkarmalara karşı sert bir direniş göstermeye kararlı. IG Metall, ücretlerde yüzde 7 artış talep ederken, aralık başında greve gitme tehdidinde bulundu. 

Sendikanın müzakerecisi Thorsten Groeger, müzakerelerin yapıldığı 19. yüzyıldan kalma konağın önünde işçilere "İyi bir çoban koyunlarına bakar ve onları bir arada tutar. Volkswagen'in çobanı koyunların derilerini yüzüp hortuma atmakla tehdit ediyor" şeklinde konuştu.

Volkswagen, Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki yüksek enerji ve iş gücü maliyetlerinin, elektrikli araç pazarında büyümek isteyen Avrupalı ve Çinli rakiplere karşı dezavantaj oluşturduğunu belirtiyor. Şirketin personel müdürü Arne Meiswinkel, Hannover'deki görüşmelerin başında, birimin rekabetçi kalabilmesi için maliyetleri kısması gerektiğini vurguladı. Meiswinkel, "Almanya, rakiplerinin gerisinde kalıyor. Özellikle ana markamız Volkswagen bundan etkileniyor. Uluslararası rekabet bizi geçmek üzere. Şirketimizi yeniden yapılandırmak için birlikte çalışmalıyız. Durum ciddi" diyerek uygulanabilir bir çözüm bulmanın önemine dikkat çekti.

"Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisine işçilerden grev tehdidi!" haberi, 25 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisine işçilerden grev tehdidi! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisine işçilerden grev tehdidi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:04 81 İlde Yeni Dönem! Emekli Maaşları Artık Bu Şekilde Ödenecek!
  2. 00:01 Erken Emeklilik Müjdesi! 1996-2018 Arası SGK’lıların İsim Listesi Açıklandı!
  3. 23:55 Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: "Lübnan'da savaş olmamalı, olamaz"
  4. 23:51 Antik Peynir: Kefir Yapımının 3,600 Yıllık Tarihi
  5. 23:43 Ali Koç: "Türk Futbolu büyük sıkıntıda"
  6. 23:37 Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile İkili İlişkileri ve Bölgesel Krizleri Görüştü
  7. 23:32 Joe Biden’dan iki devletli çözüm mesajı
  8. 23:27 New York’ta Sosyalist Enternasyonal toplantısında Özgür Özel'den Ramallah önerisi
  9. 23:25 Süper Lig'de 7. haftanın hakemleri açıklandı!
  10. 23:23 16 Yaş Altına Sosyal Medya Yasağı: Ülkede Tartışmalar Alevlendi!
  11. 23:23 2025 Asgari Ücret Zammı İçin Geri Sayım Başladı: Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?
  12. 23:22 Güvenilir Su Markası Şok Etti! Doğal Kaynak Diye Satıldı, Gerçek Bambaşka!
  13. 23:22 NASA kayıp halka'yı buldu
  14. 23:19 İslam Memiş Açıkladı: Dolar Bu Seviyeye Ulaşacak!
  15. 23:19 Doğal Gençlik İksiri: Bu Bitkiyle Yıllara Meydan Okuyun!
  16. 23:19 Putin, Numan Kurtulmuş’u kabul etti
  17. 23:12 Bülent Uygun: ”Zor bir maç bizi bekliyor”
  18. 23:07 OPEC: 2050'de Enerji Talebi Artacak, Yenilenebilir ve Doğal Gaz Öne Çıkacak
  19. 23:04 İklim Değişikliği Alarmı: Antarktika'daki Buzul Eriyor
  20. 23:01 Elon Musk'ın X'i satın almasının ardından platformda bir ilk
Dünya Haberleri