AVUKAT ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA’DAN KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA AÇIKLAMASI

AVUKAT ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA’DAN KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA AÇIKLAMASI

AVUKAT ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA’DAN KAMULAŞTI... Kamulaştırma hakkında

Kamulaştırma yetkisi olan bazı kurumların; KAMULAŞTIRMA İŞLEMİ YAPMADAN usul şartlarının neredeyse hiçbiri yerine getirmeden, taşınmaz sahiplerinin hiçbir izni ve rızası almadan ihtiyacı olan taşınmazlara ‘‘kamulaştırmasız’’ olarak el atmakta olduğunu söyleyen Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, bu el atmanın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Avukat Alperen Cihan Çetinkaya ‘‘Kamulaştırmasız el atma ikiye ayrılmaktadır, birincisi fiili el atma; ikincisi ise hukuki el atmadır. En basit haliyle örnek vermek gerekirse; bir arazinize izniniz dışında okul yapılmışsa bu fiili el atmadır, okulu henüz yapmayıp buraya okul yapılacaktır şerhi koymak ise hukuki el atmadır.’’ dedi.

Kamu kurumlarının, çeşitli belediye ve bakanlıkların taşınmaz ihtiyacı olduğunu belirten Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, ‘‘Bu gereksinimlerini aslında kamulaştırma yaparak gidermekteler ancak birçok kamu kurumunun yeterli bütçeyi ayırmak istememesinden kaynaklı olarak hiçbir ödeme yapmadan direkt işgal yoluyla bu arazileri kullanımını kısıtlamaktadırlar. Taşınmaz sahiplerinin arazileri üzerinde ‘yeşil alan, park alanı, cami alanı, okul alanı’ vb. şerhler işlenerek, bu özel mülklerin kullanımı kısıtlanmakta ve satışı engellenmektedir. Bu da özel mülkiyet hakkının ihlali demektir. Maalesef ki Türkiye’deki arazilerin çoğunun durumu bu şekildedir ve arazi sahipleri bunu davaya konu etmediği sürece buradaki haklarını alabilmeleri de pek mümkün gözükmemektedir.’’ dedi.

HAKLARINI ALABİLMELERİ İÇİN DAVA AÇMALARI ŞART

Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, Türkiye’de benzer durumda olan on binlerce kişi ve şirketin olduğuna işaret etti. Avukat Alperen Cihan Çetinkaya, ‘‘Bu davaların kazanılma ihtimali oldukça yüksektir, hatta neredeyse kesin gibidir ancak burada teknik şartlar ve mülk sahibinin avukatının emsal araştırması çok önemlidir zira aynı arazi içerisinde aynı metrekareye sahip kişilerin farklı tazminat almalarını belirleyen husus kişinin avukatıdır. Bu nedenle güvendikleri ve bu alanda uzman bir avukattan destek alarak mutlaka suretle dava açmalarını tavsiye ediyoruz.’’

ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA KİMDİR?

Alperen Cihan Çetinkaya, 2014 yılında Strasbourg Schuman III Hukuk Fakültesi ve Selçık Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Junior Chamber International ve Business Week tarafından 2013 ve 2014 senelerinde ''Türkiye'nin en başarılı 10 genci '' arasında gösterildi.

2016 yılında İzmir’de serbest avukatlık yapmaya başlayarak meslek hayatına adım attı. Gayrimenkul hukuku, ticaret hukuku, aile hukuku ve medya hukuku gibi alanlarda uzmanlaşan Çetinkaya, kamulaştırmasız el atma davalarında birçok emsal karara imza atmış ve 2019 yılında ‘‘Yılın En İyi Kamulaştırmasız El Atma Avukatı’’ ödülünün sahibi olmuştur.

 

"AVUKAT ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA’DAN KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA AÇIKLAMASI" haberi, 15 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 15 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AVUKAT ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA’DAN KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA AÇIKLAMASI haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AVUKAT ALPEREN CİHAN ÇETİNKAYA’DAN KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA AÇIKLAMASI 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  2. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  3. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  4. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  5. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  6. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  7. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  8. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  9. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  10. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  11. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  12. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  13. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  14. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  15. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  16. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  17. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  18. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  19. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  20. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
Gündem Haberleri