Avukat eleştirdi: Mahkeme başkanı davadan çekildi

Avukat eleştirdi: Mahkeme başkanı davadan çekildi

Avukat eleştirdi: Mahkeme başkanı davadan çe... “Laf atma” cinayetinde davasında sanık avukatı “Yargılamayı başka bir yere götürüyorsunuz” dedi, mahkeme başkanı davadan çekildi

Ankara'da Hasan Bağcı'nın parkta laf attığı B.Ö. adlı kızın sevgilisi ve arkadaşları tarafından art arda 3 noktada tekme tokat dövülmesinin ardından kaldırıldığı hastanede ölmesiyle ilgili 1'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada mahkeme başkanı Oğuzhan Selçuk, davadan çekildi

Hasan Bağcı, 20 Ağustos 2020'de, Batıkent Ali Dinçer Parkı'nda arkadaşlarıyla otururken, yanlarından geçen B.Ö. adlı kıza laf attı. B.Ö.'nün, durumu sevgilisi Cüneyt Yıldırım'a bildirmesi üzerine kavga çıktı. Bağcı ve arkadaşları ile Yıldırım ve arkadaşları arasındaki parkta başlayan kavga, 700 metre uzaklıktaki boş alanda devam etti. Kalabalık arasında kalan Bağcı, tekme tokat dövüldü. Grubun arasından kurtularak kaçan Bağcı, 300 metre ileride kendisini yakalayan Yıldırım tarafından tekrar tekme tokat dövüldü. Arkadaşının alıp götürmeye çalıştığı Bağcı, kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından da darp edildi. Aldığı darbelerle ağır yaralanan Bağcı, ambulansla hastaneye kaldırıldı ancak 2 gün sonra hayatını kaybetti.

10 kişi hakkında dava açıldı

Hasan Bağcı'nın ölümüyle ilgili soruşturmada, 3 ayrı yerdeki kavgaya karıştıkları tespit edilen onlarca kişi, gözaltına alındı. Yapılan araştırmada olaylarla bağlantısı olduğu tespit edilen 20 kişi, adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 10'u serbest bırakılırken, Cüneyt Yıldırım, Bünyamin Yıkılmaz, Berat Yılmaz Gündoğan, Burak Kurt, Emre Hoş, Okan Özdem, Olgu Saçıldı, Ufuk Berke Çakır, Umut Aramaz ile Ümit Özcan mahkemece tutuklandı. 10 kişi hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan 8'i ilk duruşmada, diğeri de daha sonraki duruşmada tahliye edildi.

"Yargılamayı başka bir yere götürüyorsunuz" iddiası

Tutuklu sanık Cüneyt Yıldırım ile tutuksuz 9 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu Cüneyt Yıldırım, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi’yle cezaevinden katılırken, tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Sanık avukatlarından Yıldırım Ak, bir önceki celse tanıklar dinlenmeden, tevsii tahkikat (kovuşturmanın genişletilmesi) yapılmadan savcının tutuklu sanık Cüneyt Yıldırım için 18 yıl hapis, 7 sanık hakkında beraat, 2 sanık hakkında düşme talebi yönündeki mütalaasını duruşma salonunda bulunan monitörlerden gördüklerini söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı hakim Oğuzhan Selçuk, Ak'ın sözlerini daha anlaşılır bir şekilde ifade etmesini istedi. Mahkeme başkanı ile bu konudan tartışaN Ak, "‘Yargılamanın başından beri benim sözümü kesiyorsunuz. Yargılamayı başka bir yere götürüyorsunuz" dedi.

Hakim davadan çekildi

Bunun üzerine duruşmaya ara veren mahkeme başkanı Selçuk, ara sonrası "Katılan avukatının beyanlarının ardından 'yargılamanın başka bir yere götürülme' iddiası üzerine CMK 30/2 maddesi gereğince çekilmenin uygun olacağını düşünmekteyim. Tarafsızlığımın şüphede olduğu ve 'yargılamayı bir yere götürdüğüm' iddiası ciddi bir iddia olduğunu düşündüğümden bu dosyadan çekiliyorum" dedi. Mahkeme, Cüneyt Yıldırım’ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

"Avukat eleştirdi: Mahkeme başkanı davadan çekildi" haberi, 18 Mart 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Yargı kategorisi altında bulunan Avukat eleştirdi: Mahkeme başkanı davadan çekildi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avukat eleştirdi: Mahkeme başkanı davadan çekildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yargı konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  2. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  3. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  4. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  5. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  6. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  7. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  8. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  9. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  10. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  11. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  12. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  13. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  14. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  15. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  16. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  17. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  18. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
  19. 22:53 İsveçlilerin mutluluk sırrı: İşte fikanın anlamı ve tarihi
  20. 22:50 Bunu yaparsanız marul daha uzun süre taze kalacak
Yargı Haberleri