Avukatlardan 3 dakikalık alkışlı protesto… ‘Susturamadıkları tek kale var o da barolar’

Avukatlardan 3 dakikalık alkışlı protesto… ‘... İstanbul Barosu avukatları, 'Çoklu baro' düzenlemesinin Meclis Adalet Komisyonu’ndan geçirilmesini Çağlayan Adliyesi Themis Heykeli alanında alkışlarla protesto etti.

Bu akşam saat 19.00'da İstanbul Barosu önünde 'Adalet Nöbeti' tutarak basın açıklaması yapacaklarını söyleyen Avukat Kemal Aytaç, teklifin Meclis'te görüşülmeye başladığı gün tüm Türkiye'deki barolarla Ankara'ya gideceklerini açıkladı.  Aytaç, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "Herkesi baskıyla, satın alarak, satın alamadıklarını ezerek kapatarak susturdular, susturmaya çalıştılar. Susturamadıkları tek kale var o da barolar. Demokratik bir şekilde bu barolarla iktidar olma şansları yok bunu onlarda biliyor biz de biliyoruz" dedi.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın toplanan avukatlar, yaklaşık üç dakikalık alkışlı eylem yaptı. Avukatlar, “Savunma susmadı susmayacak”, “Hak hukuk adalet”, “Direne direne kazanacağız” diye sloganlar attı.

 BÜTÜN BARO BAŞKANLARI ANKARA'YA GİDECEK

TELE1'e konuşan Avukat Kemal Aytaç dünyanın hiçbir yerinde çoklu baro olmadığının altını çizerek "Bizim halkımız feraset sahibidir mutlaka bunları görecektir ve bu anlayışı ve bu anlayışı temsil edenleri mutlaka günü geldiğinde yolcu edecektir" dedi. "İktidarın baroları itibarsızlaştırma, baroları bölme, savunmayı güçsüzleştirme ondan da öte halkın hak arama özgürlüğünü ortadan kaldırma girişimleri bir yasa tasarısı olarak Meclis'e gelmiyor. Bizler de avukatlar olarak savunmaya ve halka karşı yapılmak istenen saldırıyı bertaraf etmek için çaba gösteriyoruz. Bugün Çağlayan'da yüzlerce avukat arkadaşımızla bunu protesto ettik. Akşam İstanbul Barosu önünde Adalet Nöbeti tutacağız, basın açıklaması yapacağız. Bununla da kalmayacak Meclis'te görüşülmeye başladığı günün ertesi günü tüm Türkiye'den tüm barolar Ankara'da olacağız. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu yapılmak istenen şey sadece baroları çoklaştırmak, siyasal iktidarın kendi sesi olacak bir takım unsurları bir araya getirmek ve baroları bölmek gibi bir çabası var. Herkesi baskıyla, satın alarak, satın alamadıklarını ezerek kapatarak susturdular, susturmaya çalıştılar. Susturamadıkları tek kale var o da barolar. Demokratik bir şekilde bu barolarla iktidar olma şansları yok bunu onlarda biliyor biz de biliyoruz.

 

"İKTİDAR BÖLÜCÜLÜK YAPIYOR"

Yönetmenin tek aracı vardır bu da bölmektir. Bu iktidar da bölücülük yapıyor. Tek millet, tek devlet tek bayrak söyleyerek kendisini yalanlıyor. Bazı alçaklar da onun burada söylediğinin sözcülüğünü yapmaya çalışıyor. Yapmaya çalıştığı şey işine gelmediği zaman bölüyor. İşine gelmediği zaman tek işine gelmediğinde çok. Mademki temsilde adalet istiyoruz yüzde 49 oy veren insanlar var. Bu insanların Saray'da bir tane temsilcisi yok. Bu yapılan aymazlıktır. Bu yapılanın demokrasiyle, adaletle hukukla insan haklarıyla hiçbir ilgisi yoktur.

"ANAYASA MAHKEMESİ BU YASAYI İPTAL ETMEZSE..."

Ben inanıyorum ki Anayasa Mahkemesi bu yasayı iptal edecek. Eğer iptal etmezse kendisini iptal etmek durumunda. Düşünebiliyor musunuz 60 tane baro 19 bin üyesi var, 19 bin üyesi olan baro 240 delegeyle temsil edilecek, 110 bin avukatı 95 delege temsil edecek. 19 bin avukatı 240 delege, 115 bin avukatı 95 delege temsil edilecek. Bunun ne akılla ne fikirler ne temsille hiçbir alakası yok bu bu kadar açık kör olsan görürsün. Ama tarikat bağıyla bağlı olursan, itaat edersen biat edersen başka bir şey görmezsin.

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE ÇOKLU BARO YOK"

Dünyanın hiçbir yerinde çoklu baro yok. Barolar kamu kurumu dolayısıyla kamu kurumlarının çokluğu diye bir şey olamaz. Adalat Bakanı çoklu olur mu, vergi dairesi çok olur mu belediye çok olur mu bir ilçede iki tane belediye olur mu İstanbul'da birden fazla baro yapmanın tek nedeni vardır: Barolara söz geçiremeyen, barolar itaat etmediği için bu barolar hukuku adaleti savunduğu için yapılan düzenleme

"HALKIMIZ BU ANLAYIŞI TEMSİL EDENLERİ YOLCU EDECEKTİR"

Bizim halkımız feraset sahibidir mutlaka bunları görecektir ve bu anlayışı ve bu anlayışı temsil edenleri mutlaka günü geldiğinde yolcu edecektir.

TEKLİF, JET HIZIYLA MECLİS'TE

Avukatlık Kanunu ve baroların yapısını değiştirmeyi öngören 28 maddelik kanun teklifi, muhalefet partilerinin itirazlarına rağmen Adalet Komisyonu’nda dört gün süren müzakereler sonucu geçtiğimiz pazartesi gece saat 3.00'da kabul edildi. Teklif, bugün jet hızıyla TBMM Genel Kurulu’na getirildi. Gündem dışı konuşmalar ve parti gruplarının önesinin ardından TBMM Genel Kurulu'nda, Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlanacak. Ankara'ya gelerek teklifin geri çekilmesi çağrısında bulunacak olan baro başkanları teklif çekilene kadar demokratik yollarla mücadeleden vazgeçmeyecekleri mesajını verdi."

TELE1 HABER MERKEZİ

"Avukatlardan 3 dakikalık alkışlı protesto… ‘Susturamadıkları tek kale var o da barolar’" haberi, 08 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 08 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Avukatlardan 3 dakikalık alkışlı protesto… ‘Susturamadıkları tek kale var o da barolar’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avukatlardan 3 dakikalık alkışlı protesto… ‘Susturamadıkları tek kale var o da barolar’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  2. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  3. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  4. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  5. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  6. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  7. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  8. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
  9. 00:22 Tansiyon Sorununuza Çözüm Bu Bitkide! Tuz Bile Kullanılsa Tansiyonunuz Yükselmiyor!
  10. 00:19 Emeklilere Müjde: 08,00 İtibari İle O İşlem Ücretsiz!
  11. 00:19 Galatasaray'ın Tarihi Zaferi: Okan Buruk'tan Efsanevi Bir Başarı!
  12. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  13. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  14. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  15. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  16. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  17. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  18. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  19. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  20. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
Politika Haberleri