'Ayasofya'yı cami yapmak Mustafa Kemal'in kemiklerini sokağa atmakla birebir'

'Ayasofya'yı cami yapmak Mustafa Kemal'in ke... FETİH TV'de Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasına ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Programa 'Ayasofya'yı cami yapmak Mustafa Kemal'in kemiklerini sokağa atmakla birebir' sözleri damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet Başkanı ve tekbir getirerek Sultanahmet Meydanı’na koşanlarla beraber, elbirliğiyle Ayasofya’ya siyasi İslam’ın bayrağını dikti.

Ayasofya tartışmalarına ilişkin sosyal medyada yeni bir tartışama başladı. Falih Rıfkı Atayın 'Ayasofya'yı cami yapmak Mustafa Kemal'in kemiklerini sokağa atmakla bire bir' sözleri siyasal islamcı çevrelerce yeniden dinlendiriyor. 

Atatürk düşmanı Fatih Tezcan’ın yakın arkadaşı Yenisöz Gazetesi’nin eski yazarı Hasret Yıldırım, Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili Atatürk’ü kast ederek, “Biz bugün o kemikleri sokağa attık” şeklinde çirkin  ifadeler kullandı.
Ayasofya kararının ardından ‘Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’un kaldırılmasını savunan Yıldırım, skandal açıklamalarına “Adamınız büyükse, kaldırın kanunu; hakikatleri vesikalarla konuşalım. Herkes boyunun ölçüsünü alsın! Hodri meydan!” diyerek devam etti.

‘Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında 5816 Sayılı Kanun’un kaldırılması çağrısında bulunan Yenisöz Gazetesi’nin eski yazarı Hasret Yıldırım, Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili ise Atatürk’ü kast ederek, “Biz bugün o kemikleri sokağa attık” ifadelerini kullandı.

Ayasofya önünde konuşan Yıldırım, ibadete açılma kararını “Hilafet nereden battıysa oradan kalkacak. Allah’ın izniyle bugün hilafetin kalkışının ilk adımı atıldı” sözlerini sarf etti.

“İHTİYAÇ VAR MI?”


Yıldırım konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Arkasından ne gelecek? Diyeceğiz ki; 1934’te bir kararnameyle burayı müzeye çevirdiniz. 2020’de alınan bir Danıştay kararıyla bu müze kararını yok ettiniz. ‘1934’te bu imzayı atanlardan hesap sorulacak’ diyeceğiz. Bunun da önü 5816 sayılı insanı dünyada koruyan tek kanunun kaldırılması diyeceğiz. Yani tarihi şahsiyetler kanunlarla korunmasın. Mesela Abdülhamit Han’ın, Kanuni’nin, Yavuz Sultan Selim’in, Fatih Sultan Mehmet’in kanunla korunmaya ihtiyacı var mı?”

“ADAMINIZ BÜYÜKSE KALDIRIN KANUNU”
Yıldırım, sosyal medya hesabında ise, “Ayasofya, camiye çevrildikten sonra kudurup Cumhurreisimiz Erdoğan’a 5816 davası açan güruha sesleniyoruz: Adamınız büyükse, kaldırın kanunu; hakikatleri vesikalarla konuşalım. Herkes boyunun ölçüsünü alsın! Hodri meydan!” dedi.

“BİZ BUGÜN O KEMİKLERİ SOKAĞA ATTIK”
Hasret Yıldırım küstah açıklamalarına şöyle devam etti:

* Falih Rıfkı Atay diye bir sarhoş var. Sarhoş demekten çekinmiyorum. Mustafa Kemal’in içki sofralarının bir numaralı adamıydı. Bunun hatıralarında bir söz var; ‘Ayasofya’nın camiye çevrilmesi demek.

* Mustafa Kemal’in mezarının açılarak kemiklerinin sokağa atılması demektir.’ İşte Müslümanlar bu şuurda olursa mevzuyu çözerler. Biz bugün o kemikleri sokağa attık. Ama Falih Rıfkı’nın hitabıyla. İşin içinde kanun var ben konuşmaya korkuyorum.

ATATÜRK DÜŞMANI FATİH TEZCAN’IN YAKIN ARKADAŞI
Atatürk düşmanı Tezcan’ın yakın arkadaşı.

"'Ayasofya'yı cami yapmak Mustafa Kemal'in kemiklerini sokağa atmakla birebir'" haberi, 26 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Ayasofya'yı cami yapmak Mustafa Kemal'in kemiklerini sokağa atmakla birebir' haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Ayasofya'yı cami yapmak Mustafa Kemal'in kemiklerini sokağa atmakla birebir' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:03 İYİ Parti'den aday olup kaybetmişti! Vazgeçmiyor!
  2. 13:59 Enerji Sektörünün Önde Gelen İsimlerinden Group Şirket, 4 Şirketine Konkordato Talebinde Bulundu!
  3. 13:52 Haluk Levent, Kanserle Mücadele Eden Ablasını Sahneye Davet Etti ve Saçlarını Kazıttı!
  4. 13:45 Premier Lig'de Şok! İki Futbolcu Cinsel İstismar Suçundan Gözaltına Alındı!
  5. 13:44 Bilim Kurgu Hayalden Gerçeğe Dönüşüyor: Thermonator Robot Köpek Satışta!
  6. 13:44 Mevduat Süresi Dolmak Üzere! Avantajlı Faiz Oranlarından Faydalanmak İçin Son Şansınız!
  7. 13:44 Ebeveynler Dikkatli Olun! Bu Detaylar Çocuğunuzda Gizli Bir Sorun Olduğunun İşareti Olabilir!
  8. 13:44 Şok Haber: Ünlü Airfryer Markası da İflas Etti!
  9. 13:36 Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanı İle Görüşme Sağladı!
  10. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  11. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  12. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  13. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  14. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  15. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  16. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  17. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  18. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  19. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  20. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
Politika Haberleri