Ayasofya’nın açılışında polisin elinde tuttuğu Kelime-i Tevhid sancağı tartışma yarattı

Ayasofya’nın açılışında polisin elinde tuttuğu Kelime-i Tevhid sancağı tartışma yarattı

Ayasofya’nın açılışında polisin elinde tuttu... Türkiye'de  gündem yaratan Ayasofya konusundaki tartışmalar ise bitmek bitmiyor. Şimdi de Ayasofya’nın açılışında polisin elinde tuttuğu Kelime-i Tevhid sancağı sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma konusu oldu. 

Danıştay, Ayasofya‘nın müze olması yönündeki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti Geçtiğimiz Cuma günün Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk cuma namazı kılındı. Türkiye'de  gündem yaratan Ayasofya konusundaki tartışmalar ise bitmek bitmiyor. Şimdi de Ayasofya’nın açılışında polisin elinde tuttuğu Kelime-i Tevhid sancağı sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma konusu oldu. Tepkiler üst üste geldi. 

İşte sosyal medyadaki tepkilerden bazılar:  

bayrak-1.jpg

 

#Ayasofya’da namaz kılma ve yeşil bayraklı polis görüntüsü! #CHP Cumhurbaşkanı adayı @vekilince  ve #İstanbul belediye başkanı @ekrem_imamoglu  yan yana geldiklerinizin kimler olduğunu görüyor musunuz? #Lozan mı?  

 

bayrak-2.jpg

Bir başka kullanıcı ise  "Ayasofya halkı kontrol amaçlı polis dikmişler buraya kadar tamam TC polisinin  eline bu bayrağı kim verdi elim ayağım titriyor abi bayrağımız değişti de biz mi bilmiyoruz?" ifadelerini kullandı.

 

bayrak-3.jpg

Diğer bir kullanıcıysa  "Bu fotorafı içişleri başkanımız  açıklasın!  #Ayasofya #İstanbul #polis #şeriat @suleymansoylu #tc  @Tc @CHP_istanbulil" yorumunda bulundu. 
 

bayrak-4.jpg

 

OSMANLI TORUNLARI ÖZEL DAVETLİ

Osmanlı hanedanı padişahlarından 2. Abdülhamid’in torunları olan Orhan ve kızı Nihan Osmanoğlu’nun Ayasofya’nın ibadete açıldığı Cuma namazına ‘özel davetli’ olarak katıldığı ortaya çıkmıştı.

Peki Kelime-i Tevhid bayrağı ile IŞİD bayrağı arasında nasıl bir fark var? Murat Bardakçı siyah renkli bayraklara ilişkin yazısı dikkat çekiyor.

SİYAH RENKLİ BAYRAKLAR

Hazreti Muhammed'in "râye" ismi verilen bayrağı siyah olduğu için cihad bayrakları Abbasîler'den itibaren hep siyah renkte olmuş ve Abbasîler ile mücadele eden son Emevî Halifesi İkinci Mervan'ın kırmızı bayrak açmasının dışında bu gelenek günümüze kadar devam etmiştir. Bugün cihad iddiasında bulunan el Kaide'den IŞİD'e kadar ne kadar örgüt varsa, hepsi aynı gelenek uyarınca siyah bayrak kullanırlar. 

Şimdi, IŞİD'in siyah bayrağının üzerinde yazılı olan sözleri ve bayrağın özelliğini anlatayım: 

Bayrakta "kelime-i tevhid", yani "Allah'tan başka Tanrı yoktur; Muhammed Allah'ın elçisidir" demek olan "Lâ İlâhe İllallah Muhammedun Resulullah" sözleri yazılıdır. "Kelime-i tevhid", İslâm'ın esasını teşkil eden tevhid kavramının ifadesidir; bugüne kadar hat levhalarından taş işçiliğine, ilâhilerden zikirlere ve bayraklara kadar birçok yerde kullanılmıştır, meselâ, Suudi Arabistan'ın yeşil renkli bayrağının üzerinde de kelime-i tevhid vardır.
IŞİD'in bayrağının üst tarafındaki satırda kelime-i tevhidin "Lâ İlâhe İllallah" şeklindeki ilk kısmı, alttaki dairede de ikinci bölümü, yani "Muhammedun Resulullah" ibâresi vardır ve işte bu daire, Hazreti Muhammed'in mührünün oraya monte edilmiş şeklidir.

"Ayasofya’nın açılışında polisin elinde tuttuğu Kelime-i Tevhid sancağı tartışma yarattı" haberi, 28 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ayasofya’nın açılışında polisin elinde tuttuğu Kelime-i Tevhid sancağı tartışma yarattı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ayasofya’nın açılışında polisin elinde tuttuğu Kelime-i Tevhid sancağı tartışma yarattı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri