Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü

Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü

Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi ... Ankara'da Ayhan Bora Kaplan davasıyla bağlantılı İbrahim Ulucan, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. İran uyruklu bir kişinin gerçekleştirdiği cinayet, Doğan Kaan Yıldız ve Nezihi Ataç’ın da arandığı bir soruşturmayı tetikledi.

Ankara’da, Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Ayhan Bora Kaplan'ı yakından ilgilendiren bir cinayet meydana geldi. Kaplan’ın kara parasını akladığı iddiasıyla el konulan ve Halkbank’tan aldığı kredilerle gündeme gelen Ayyıldız Tünel Ekipmanları adlı firmanın sahibi olan tutuklu Ozan Can Yıldız'ın sağ kolu olarak bilinen İbrahim Ulucan, 9 Ağustos Cuma akşamı evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ulucan’ın İran uyruklu bir kişi tarafından öldürüldüğü öğrenildi ve cinayetin arkasında örgüt bağlantısı olup olmadığı araştırılıyor. Dava dosyasında, "Kaplan’ın suçunu üstlendiği, Kaplan için adam vurduğu ve yüzlerce kişinin dolandırıldığı batık Elmacı Marketlerin kağıt üzerindeki sahibi olduğu" öne sürülen firari sanıklardan Doğan Kaan Yıldız ile yakın adamı Nezihi Ataç’ın da cinayet soruşturması kapsamında arandığı ifade ediliyor.

İbrahim Ulucan, 9 Ağustos akşamı evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda 5 kurşunla vurularak olay yerinde yaşamını yitirdi. Olayın faillerinden biri olarak belirtilen İran uyruklu kişinin kimliği henüz tespit edilmedi. Aynı dosyada firari sanıklar arasında yer alan Doğan Kaan Yıldız ve Nezihi Ataç’ın cinayetle bağlantıları araştırılıyor. 

Doğan Kaan Yıldız, Kaplan’a olan bağlılığı ile dikkat çekiyor ve iddianamelerde onun talimatları doğrultusunda hareket ettiği belirtiliyor. Yıldız, aynı zamanda dolandırıcılıkla gündeme gelen batık Elmacı Marketler’in de sahibi. Yıldız’ın, Kaplan’ın kullandığı aracın sahibinin kendisi olduğu ve bu araçta yakalanan silah ve parayı üstlenmesi de dikkat çekiyor. 

Ulucan cinayeti ile ilgili dikkat çeken başka bir husus ise, Doğan Kaan Yıldız’ın şirketin yüzde 50 ortağı olan Ozan Can Yıldız’dan alacağı olmamasına rağmen para talep etmesi ve zaman zaman şirketi basmaya çalışması. Bu olaylar, Ulucan ve Yıldız arasında husumet doğmasına neden olmuş. 

Ulucan’ın şirketten dışlandığı ve bu nedenle Ozan Can Yıldız’a tehdit mesajları gönderdiği öne sürülüyor. Bu tehditlerin ardından Ulucan’ın öldürülmesi için bir plan yapıldığı ve Doğan Kaan Yıldız ile Nezihi Ataç’ın cinayeti organize ettikleri iddia ediliyor. Ataç’ın da Kaplan soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınıp serbest bırakıldığı öğrenildi. Soruşturma devam ederken, cinayetle ilgili tüm bağlantılar ve örgüt ilişkileri derinlemesine inceleniyor.

"Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü" haberi, 20 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 12 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:19 Hamas, Biden'ın Ateşkes Taslağını Kabul Etti, Yeni Şartları Reddetti
  2. 13:08 Serdar Saatçı'dan Beşiktaş taraftarını kızdıracak sözler: “Daha büyük bir kulübe geldim”
  3. 12:58 Hulusi Akar'dan Özel'e: "Allah'tan korkmayanlara sözümüz yok"
  4. 12:49 Audi Brüksel fabrikasında el konulan 300 arabanın anahtarları iade edildi
  5. 12:45 Canlı yayında cinsel hareketler yapan polis açığa alındı
  6. 12:41 TFF, Yabancı Futbolcu Sayısını Artırma Talebini Reddetti
  7. 12:40 Arthur’dan Şaşırtan Karar: Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Tekliflerini Geri Çevirdi
  8. 12:32 40 Yıllık Ustanın Şişkin Hamur Sırrı: Bir Kaşık Malzeme Her Şeyi Değiştiriyor
  9. 12:32 İslam Memiş'in Eylül İçin Altın Tahmini: Yatırımcıları Ne Bekliyor?
  10. 12:32 Bağ-Kur’a Devam Edenler Dikkat! Bağ-Kur Emekliliğiniz İçin Kritik Uyarı: 30 Ekim 2024!
  11. 12:30 Merkez Bankası'ndan Faiz İndirimi İçin Erken Tahmin: Ne Zaman Yapılacak?
  12. 12:30 Ekmeğe Bir Zam Daha: Yeni Artış Hangi İlde Geçerli?
  13. 12:29 MSB'den Açıklama: İlk Türk Astronotu Alper Gezeravcı'nın Yeni Görevi Belli Oldu
  14. 12:29 Ev Sahipleri ve Emlakçılara 3 Günlük Kritik Dönem: Neler Yapmalı?
  15. 12:29 Saitbey Sitesi davasında bilirkişi heyeti önce davadan çekildi, sonra 'sehven çekildik' dedi
  16. 12:20 Narin'in ölümü soruşturmasında gözaltına alınan imam daha önce çocuk tacizi ile tutuklanmış!
  17. 12:13 MSB, teğmenlerin kılıçlı yemin törenine ilişkin incelemenin sürdüğünü duyurdu
  18. 12:09 Ticarette satışlar pandemiye döndü
  19. 12:04 TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu : "Yarım kalmış işimizi tamamlayacağız"
  20. 12:02 İlk Narin'in başına gelmemiş! Aynı derede başka bir çocuk daha ölü bulunmuş!
Gündem Haberleri