Ayhan Bora Kaplan'ın kullandığı silah savcılıkta kayıplara karıştı

Ayhan Bora Kaplan'ın kullandığı silah savcılıkta kayıplara karıştı

Ayhan Bora Kaplan'ın kullandığı silah savcıl... 2009 senesinde Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bir villaya giren hırsızlar, altın ve paraların yanı sıra Sig Sauer marka 9 mm ruhsatlı bir tabancayı da çalarak olay yerinden gitti.

Ayhan Bora Kaplan’ın üzerinde yakalanan çalıntı silah, emniyet tutanaklarına yanlış seri numarası ile kaydedildi. Silah sahibinin seneler sonra bulunabilmesine neden olan bu 'hatanın' ardından Yargıtay, silahın ruhsattaki isme iadesine karar verdi. Ancak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mühürlü poşette emanete alınan silah, balistik incelemeleri yapılamadan kayıplara karışmış durumda.

2009 senesinde Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bir villaya giren hırsızlar, altın ve paraların yanı sıra Sig Sauer marka 9 mm ruhsatlı bir tabancayı da çalarak olay yerinden gitti. Silahın sahibi A.G., yaşanan hırsızlığı Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirdi ve U716663 seri numaralı silah için çalıntı kaydı oluşturuldu.

ÇALINAN SİLAH AYHAN BORA KAPLAN'IN KULLANIMINDA YAKALANDI

Hırsızlığa konu silah, olaydan ortalama bir buçuk yıl sonra 18 Ekim 2010 tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafınca "ruhsatsız silah satışı" ihbarı üzerine yapılan bir operasyonda Deniz Urcan'ın işyerinde yakalandı. Urcan, suça konu silahın arkadaşı Ayhan Bora Kaplan'a ait olduğunu belirtirken, Kaplan bu ifadeyi kabul ederek silahın kendi kullanımında olduğunu üstlendi.

İncelemeler için Ankara Kriminal Polis Laboratuarı Müdürlüğüne götürülen silahın seri numarası kayıtlara U716663 yerine 'şehven' U176663 olarak yazıldı. Bu yanlışlık sebebiyle silah, hakkında açılan kayıp ilanı ile eşleştirilemedi. 20 Ocak 2011 tarihinde söz konusu silah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu tarafınca mühürlü poşette emanete alındı.

841355-2-t.jpg

KAPLAN VE URCAN'A HAPİS CEZASI

Ayhan Bora Kaplan ve Deniz Urcan, 'Ruhsatsız Ateşli Silah Taşıma ve Bulundurma' suçundan birer yıl hapis cezasına çarptırıldı ve mahkeme, suça konu silah hakkında müsadere kararı verdi. Ancak emniyet işlemlerinde silahın yanlış seri numarası ile yazılması, Kaplan'ın üzerinde bulunan silah ile Burhaniye'de çalınan silahın aynı olduğunun tespitini imkansız hale getirdi ve bu nedenle Kaplan, hırsızlık ve diğer suçlamalardan herhangi bir ceza almamış oldu.

Silahın gerçek sahibi A.G., bu süreçte silahı ile herhangi bir suça karışılabilmiş olacağına dair kuşkuları üzerine kayıp ilanını yeniden araştırdı ve 2018 senesinde kaybolan silahının Kaplan'ın üzerinde bulunan silah ile aynı olduğunu öğrendi.

Bu durum üzerine A.G., kendisine ait ruhsatlı silahın müsadere edilemeyeceği itirazı ile Yargıtay'a kararın bozulması yönünde başvuruda bulunmuş oldu. Yargıtay, itirazı haklı bularak mahkemenin kararını bozdu. Hırsızlık sebebiyle kaybolan ve kayıtlara 'şehven' yanlış yazılan U716663 seri numaralı silahın ruhsattaki sahibine iade edilmesine hükmedildi.

KAPLAN'IN KULLANDIĞI SİLAH SAVCILIKTA KAYIPLARA KARIŞTI

Yargıtay'ın kararının ardından silahı alabileceğini öğrenen A.G., ruhsat yenileme işlemleri için gerekli onayları aldı ve harç ödemelerini tamamladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet Memurluğuna giden A.G.'ye silahının iade edilmeyeceği belirtildi.

Silahı alabileceğine dair mahkeme kararı olduğunu belirten A.G.'ye "silahın burada yok" yanıtı verilirken, A.G. ortalama 5 senedir peşine düştüğü silahını Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ve Savcılığa ait tüm kurumlarda arasa da hiçbir iz bulamadı.

Silahın Kaplan'ın üzerinde yakalandığı yıllarda Kaplan'a ilişkin cinayet suçlamaları ile açılmış davaların bulunduğunu öğrenen A.G., kendi silahıyla da suça karışılmış olabileceğini ve gerekli araştırmaların yapılmasını talep etse de, son olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hazırlık Bürosu tarafınca mühürlü poşet içerisinde teslim alınan silah, savcılıkta kayıplara karışmış durumda.

"Ayhan Bora Kaplan'ın kullandığı silah savcılıkta kayıplara karıştı" haberi, 08 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Ayhan Bora Kaplan'ın kullandığı silah savcılıkta kayıplara karıştı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ayhan Bora Kaplan'ın kullandığı silah savcılıkta kayıplara karıştı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 29 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Halk Tv

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:45 Kerem Aktürkoğlu Şov: Benfica, Gil Vicente'yi 5-1’le Geçti!
  2. 01:38 Netanyahu: “Bize Saldıran Herkesi Hedef Alırız
  3. 01:30 Emekliye neden zam yapılmıyor ortaya çıktı: Şeref Oğuz isyan etti
  4. 01:20 Uçakta Cinsel İlişki Şoku! Çift Gözaltına Alındı
  5. 00:36 Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Güney Kıbrıs hakkında tepki yağdı!
  6. 00:34 İşte 29 Eylül Resmi Gazete kararları!
  7. 00:14 Hatipoğlu'ndan hakem tepkisi geldi: "Skora göre penaltılar kolay veriliyor"
  8. 00:12 Helene kasırgası vuran ABD'de 52 kişi öldü hasar ise 26 milyar dolar!
  9. 00:02 3600 Ek Gösterge ile Emekli Maaşlarına 6.000 TL Artış! SSK ve BAĞ-KUR’da Dönüşüm Başlıyor!
  10. 00:01 Osimhen'den sakatlık açıklaması geldi
  11. 00:00 Ünlü Havayolu Şirketi İflas Etti: Tüm Uçuşlar İptal!
  12. 23:59 İşte en sağlam SUV modelleri!
  13. 22:40 Ahmet Çakar'ın kehaneti gerçekleşti: Herkes bunu konuşuyor!
  14. 22:40 CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifası kabul edildi
  15. 22:40 Okan Buruk'tan maç sonrası flaş itiraf: 'En büyük korkumuz sakatlıktı'
  16. 22:35 Özdağ: "13 milyon sığınmacı ve kaçağın yaşadığı bir ülke kalkınamaz"
  17. 22:23 Okan Buruk'un hakeme yönelik tehdidi canlı yayın sırasında duyuldu
  18. 22:23 Rusya Dışişleri Bakanı: “Filistinli sivillerin Amerikan silahlarıyla öldürülmesi durdurulmalıdır"
  19. 22:23 Gelecek Partisinden AKP'ye canlı yayında ittifak için yeşil ışık geldi!
  20. 22:09 Bakan Yerlikaya duyurdu: "Serhat Akın'a saldıran şüpheliler yakalandı"
Türkiye Haberleri