Aylar öncesinde uyarmış: Adalet Bakanlığı’ndaki cemaat tehlikesi

Aylar öncesinde uyarmış: Adalet Bakanlığı’ndaki cemaat tehlikesi

Aylar öncesinde uyarmış: Adalet Bakanlığı’nd... Adalet Bakanlığı personelinin aylar önce bakanlık içindeki cemaat tehlikesine yönelik başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Hakim ve Savcı atamalarında AKP ve MHP'ye özel kontenjan ayrılması dikkat çekmişti. Kurada, cemaat evi tarzında yerlerde sohbetler düzenleyen Adalet ve Medeniyet Derneği üyesi ve yöneticilerinin atandığı öğrenilirken, bir Adalet Bakanlığı personelinin aylar önce bakanlık içindeki cemaat tehlikesine yönelik başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Geçen hafta ataması yapılan bin 379 hâkim ve savcının bazılarının evlerde cemaat tarzı sohbet toplantıları düzenleyen Adalet ve Medeniyet Derneği’nin üyesi ve yöneticisi olduğu ortaya çıkmıştı. Bir Adalet Bakanlığı personelinin, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na (TİHEK) aylar önce başvurduğu öğrenildi.

AYLAR ÖNCE BAŞVURUDA BULUNDU

2019 yılında TİHEK’e başvuran Adalet Bakanlığı çalışanı İ.O, başvurusunda “Bakanlık bünyesinde ‘Adalet ve Medeniyet’ isimli bir yapılanma olduğunu, bu grubun taleplerinin diğer kişilere göre daha kolay yerine getirildiğini ve grup üyelerinin keyfi hareket ederek tasarrufta bulunduklarını” iddia etti. İ. O, kendi atama kararının bu derneğin yöneticileri tarafından engellendiği ve Adana’ya sürüldüğünü de savundu.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine gölre; İ. O, başvurusunda, “Adalet Bakanlığı’nda müdür yardımcısı olarak görev yaparken bir üniversiteye şube müdürü olarak atamasının yapılması için Adalet Bakanlığı’na dilekçe verdiğini, atanma talebi yazısının bakanlığa üç kez gönderildiğini ve üç buçuk ay sonra da kendisine ayrımcılık yapılarak atanma talebinin reddedildiğini” belirtti. İ. O, atama kararının “Adalet ve Medeniyet Derneği’ne üye olmaması nedeniyle engellendiğini” iddia ederek Personel Genel Müdür Yardımcısı A. K.’nin görevini kötüye kullanarak naklini engellediğini söyledi.

'SÜRGÜN EDİLDİM' DEDİ

TİHEK Kararı’nda yer alan ifadelere göre İ. O. Bakanlık binasına alınmaması yönünde talimat verildiğini, bu nedenle içeriye alınmadığını, sonuçta ikametgahının bulunduğu Ankara'dan Adana'ya sürgün edildiğini de öne sürdü. İ. O, “Taleplerinin haksız gerekçelerle reddedildiğini belirterek kendisine mobbing uygulandığını” da ifade etti.

TİHEK Kurul Kararı’nda başvuruyu, kurumun görev alanına girmediği gerekçesiyle kabul etmedi. Kararda, ayrımcılık iddiasının, "kanunda sayılan cinsiyet, ırk, renk, dil, din, inanç, mezhep, felsefi ve siyasi görüş, etnik köken, servet, doğum, medeni hâl, sağlık durumu, engellilik ve yaş temellerinden herhangi birine dayandırılamadığından veya bunlardan biriyle ilişkilendirilemediğinden, başvurunun, Kurumun görev alanına girmediği gerekçesiyle kabul edilmez olduğuna oybirliğiyle karar verildiği” belirtildi.

RAPORU SİTEDEN KALDIRDILAR

Bakanlık çalışanı İ. O.’nun TİHEK’e yaptığı başvuru önce “55 Sayılı Başvuru” adıyla TİHEK’in resmi internet sitesinde yayımlandı ve ardından da başvurunun bir süre sonra internet siteden kaldırıldığı görüldü.

GERİCİLERİN PAYLAŞIMLARINI YAPANLAR ATANDI

Hakim ve savcılar atamalarında, AKP ve MHP'ye özel kontenjan ayrıldığı ortaya çıkmıştı. Atananlar arasında, Adalet ve Medeniyet Derneği’nin yönetici ve üyelerinin isimleri de yer almıştı.

Cemaat evi tarzında evlerde sohbet toplantıları yapan, hakim ve savcı alımı sınavlarına hazırlık için dersler verilen derneğin konuşmacıları arasında gerici yazar Nurettin Yıldız da vardı. Kura töreniyle bu derneğin Genel Başkanı Akif Tögel Boyabat Hakimliği, Ankara İl yöneticisi Mustafa Tayyib Güneş Pazarcık Savcılığı’na atandı. Twitter’da Siyer Vakfı ve gerici İhsan Şenocak paylaşımları yapan Talha Lütfü İnce Kırıkkale Hâkimliği’ne getirildi.

"Aylar öncesinde uyarmış: Adalet Bakanlığı’ndaki cemaat tehlikesi" haberi, 30 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Aylar öncesinde uyarmış: Adalet Bakanlığı’ndaki cemaat tehlikesi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aylar öncesinde uyarmış: Adalet Bakanlığı’ndaki cemaat tehlikesi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:51 B1 sınıfı ehliyet nedir?
  2. 17:50 Tiktok, Instagram'a Rakip Olacak Yeni Uygulaması 'Tiktok Notes' ile Fotoğraf Paylaşımına Giriyor
  3. 17:43 Tunus Kıyılarında 19 Göçmenin Cansız bedenine ulaşıldı
  4. 17:39 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Akif Sarper Önder Görevinden İstifa Etti
  5. 17:36 Hızlı ve Lezzetli: 15 Dakikada Kaşık Tatlısı Tarifi!
  6. 17:28 İYİ Parti'de bir istifa daha! Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifasını verdi
  7. 17:17 New Jersey'de Rutgers Üniversitesi İslami Yaşam Merkezi'ne Yapılan Saldırıda Nefret Suçlaması
  8. 17:16 Europol ve Bosna-Hersek Polisi Ortak Operasyonla Uyuşturucu Karteline Darbe Vurdu
  9. 17:12 Azerbaycan-Ermenistan Sınırında İlk Sınır Taşı Yerleştirildi
  10. 17:06 Hastalıklara Veda! Doğal Antibiyotik Kaynağı: Çaya "2-3 Tane Atmanız Yeterli
  11. 17:05 Memur Maaşlarında Kesinti Sürprizi! SGK Uzmanı Ali Tezel Uyardı
  12. 17:05 İYİ Parti'de istifa dalgası büyüyor: Ankara İl Başkanı Akif Sarp Önder istifa etti!
  13. 17:05 Bitkileri Tehdit Eden Pas Hastalığı: Belirtileri ve Zararları Nelerdir?
  14. 17:05 Altın Ateşi Yeniden Alevlendi! Gram Altın'da Fırsat Penceresi Açıldı!
  15. 16:58 Tesla, Küresel Talepteki Düşüşe Yanıt Olarak Avrupa Fabrikasında 400 Kişiyi İşten Çıkaracak
  16. 16:55 Kapadokya, 23 Nisan'da Türk Bayraklarıyla Renklendi
  17. 16:50 Melissa Vargas'ın Rekorlarıyla Dolu Vodafone Sultanlar Ligi Finali
  18. 16:46 Japonya'da Yasukuni Tapınağı Ziyaretleri: Gelenek, Diplomasi ve Tartışmalar
  19. 16:43 İslam Memiş uyarıyor: "Gram altın yine bir anda 2700 lira seviyesine fırlayabilir"
  20. 16:42 Belçika'da Alkollü Araç Kullanma Davası: 'Gut Fermantasyonu' Savunması Reddedildi
Haberleri