AYM'nin toplantısı sona erdi, herhangi bir karar çıkmadı

AYM'nin toplantısı sona erdi, herhangi bir karar çıkmadı

AYM'nin toplantısı sona erdi, herhangi bir k... Anayasa Mahkemesi'nin saat 14.00'te başlayan ve 3,5 saat süren toplantısında sona erdi. Toplantıda herhangi bir karar alınmadığı belirtildi.

"Işıklar yanıyor" ve yerel mahkemenin tanımadığını Enis Berberoğlu kararı ile gündemde olan Anayasa Mahkemesi'nin saat 14.00'te başlayan ve 3,5 saat süren toplantısında sona erdi. Toplantıda herhangi bir karar alınmadığı belirtildi.

Anayasa Mahkemesi'nin saat 14.00'te başlayan ve 3,5 saat süren toplantısında sona erdi. Toplantıda herhangi bir karar alınmadığı belirtildi. Toplantıda yerel mahkemenin Enis Berberoğlu kararını ele alındığı belirtilirken, herhangi bir karar alınmadığı ifade edildi. Toplantıda yüksek mahkeme üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" başlıklı paylaşımının da görüşüldüğü kaydedildi. Öte yandan toplantı sonrası açıklama yapılmasının beklenmediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Yerel mahkeme AYM'nin Enis Berberoğlu kararını tanımamıştı. AYM ile hükûmet arasında başlayan tartışma, yüksek mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” paylaşımıyla daha da alevlenmiş, Cumhurbaşkanlığı cephesinden Yıldırım’a “FETÖ’cü” suçlaması gelmişti. AYM ile hükümet arasındaki tartışma, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yüksek mahkemeyi “Barış için Akademisyenler”in “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildirisine yönelik verdiği karar üzerinden başlamıştı. Soylu’nun “Bir terör örgütü, bir PKK bildirisi bu. AYM bu bildiriye düşünce özgürlüğü diyor. AYM’nin aldığı bir kararı eleştirmek benim hakkım” demesi üzerine AYM Başkanı Zühtü Arslan, “Kararlara yönelik bazı eleştirilerden görüyoruz ki kararlarımız okunmadan, bazen de okunduğu halde yeterince anlaşılmadan eleştirilmektedir. Sağlıklı bir eleştiri, okumayı ve okunanı doğru anlamayı gerektirmektedir” yanıtı vermişti. İki isim arasında yaşanan gerginlik devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den AYM’nin kaldırılmasına yönelik bir açıklama gelmişti. Son olarak dün akşam AYM Üyesi Engin Yıldırım, mahkeme binasının bir fotoğrafını Twitter hesabında paylaşarak “Işıklar yanıyor” notu düşmüştü. Yıldırım’ın bu paylaşımın “darbe” iması yaptığı iddia edildi. Yıldırım, tartışmadan üzüntü duyduğunu kaydettiği son paylaşımında, “Gayem, AYM’nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı” demişti. AYM, olağanüstü toplantı kararı alarak, paylaşımın ‘şahsi’ olduğunu yönünde bir açıklama yapmıştı. Paylaşımı yapan Yıldırım ise yanlış anlaşıldığını belirterek, özür dilemişti.  

"AYM'nin toplantısı sona erdi, herhangi bir karar çıkmadı" haberi, 14 Ekim 2020 tarihinde yazılmıştır. 14 Ekim 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AYM'nin toplantısı sona erdi, herhangi bir karar çıkmadı haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AYM'nin toplantısı sona erdi, herhangi bir karar çıkmadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  2. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  3. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  4. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  5. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  6. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  7. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  8. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  9. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  10. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  11. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  12. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  13. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  14. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  15. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  16. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  17. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  18. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  19. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  20. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
Politika Haberleri