Aynı siklette olmayan iki takımın maçında Beşiktaş 4-1 galip

Aynı siklette olmayan iki takımın maçında Beşiktaş 4-1 galip

Aynı siklette olmayan iki takımın maçında Be... Ali Kaya SoysalBir tarafta son şampiyon Beşiktaş geçen sezonki ilk onbirinin 4 oyuncusundan  yoksun,  bir tek Adrian destekli eski kadrosundaki futbolculardan  oluşan takımla sahada,  diğer yanda ise süper lige yeni çıkmış ,...

Ali Kaya Soysal

Bir tarafta son şampiyon Beşiktaş geçen sezonki ilk onbirinin 4 oyuncusundan  yoksun,  bir tek Adrian destekli eski kadrosundaki futbolculardan  oluşan takımla sahada,  diğer yanda ise süper lige yeni çıkmış , baştan yeni bir takım kurmuş, 18 yeni transfer, onbirinde  6, yedekteyse 4 yabancısıyla adeta turizm ilçesi olduğunu ispatlayan Alanya Spor..Yani oturmuş kadrosuyla Beşiktaş maçın mutlak favorisi..
 
   Maç başlar başlamaz Alanya nın rakibini oynatmamak üzere sahaya çıktığını hemen farkediyoruz, ilk 3 dakikada solbek Berkan ın Quaresma ya yaptığı 3 kasdi faulle, hatta 4. cüyüde Beck e yaptı ve sadece sözlü uyarı aldı Barış Şimşek den. Bu  anlayış ne kadar sürecek acaba diye düşünürken  6. dakikada Oğuzhan sahneye çıktı, Adrian ın "elle!" attığı pası, yani taçı, kontrol edip iki stopperi ve kaleci Haydar ı çalımlıyarak topu ağlara gönderdi ve belkide yılın en güzel golünü birinci haftada atarken Alanya nın da direncini de  kırmış oldu..
 
   Akdeniz ekibi Beşiktaş ataklarını önlemeye çalışırken 15 de ilk ve son gol pozisyonuna Emre yle girdi..Beşiktaş ilk yarı boyunca  tempoyu istediği gibi ayarlıyor, orta sahada Tolgay ve Oğuzhan ın teknik üstünlüğüyle oyunu forse ediyor, çok pas yaparak rakibini yoruyordu , adeta istediği anda pozisyona gireceklerini hissetiriyorlardı..Nitekim 29 da ceza alanının sol köşesinde Adrian--Quaresma nefis verkaçı Brezilyalı nın vuruşuyla fileleri buluyor, ama bir metrelik ofsayt bu futbol resitalinin gol olmasını engelliyordu..Ancak 42 de Beck in presinin, Cenk in düşerken verdiği pasın  Olcay ın plasesiyle  değerlendirilmesi skoru  2-0 a getirdi..
 
  İlk devre istatistiklerinde Beşiktaş ın topa sahip olmada  % 70 e 30 ve isabetli pasda 300 e 100 üstünlüğü iki takım arasındaki "siklet farkını" ortaya koyuyordu..Tek talihsizlik sahanın en iyilerinden Adrian ın arka adale çekmesiyle oyunu terk etmesiydi..Yerine giren Necip stoppere, Tosiç ise solbeke çekilince seyircilerin kafasında son G.Saray maçındaki enstantane bir endişe yarattı eminim, ama hem Necip hatasız, üstelik  çok iyi oynadı, hemde Alanya takımı o güçden uzaktı..
 
  İkinci devreye Beşiktaş rölantide girdi ve öylede sürdürdü,  sıcak ve nemli hava,  2 farklı önde olmanın getirdiği  rahatlık onları böyle bir oyun anlayışına sürükledi kaçınılmaz olarak.Hele 57. dakikada bir yan ortada Deniz in eline değen top ,bana göre ağır bir kararla penaltıyla değerlendirilip, Cenk durumu 3-0 a getirince maç bitti..Kalan bölümde Alanya lı futbolcuların Beşiktaş ın izin verdiği ölçüde  topa sahip olmaları, siyah--beyazlıların ise kendi yarı alanlarında sürekli yan pas yapmaları maça adeta antrenman havası getirdi..Bu arada 78 de Tolgay ın isabetli ara pasını Cenk in sert bir şutla kalecinin altından filelerele buluşturması ve 79 da Candeas ın nefis şutunu Tolga nın aynı güzellikte  kurtarması futbol adına hoş görüntülerdi.Olcay ın  yerine giren Kerim çok top kaybetmesiyle göze batarken, son 5 dakikada oyuna dahil olan Aras neredeyse topla buluşamadı.."İnönü " stadını dolduran seyirciler 4-0 ın keyfini sürerken 90+3 de hakem Barış Şimşek sahneye çıktı , 3 saniyelik pozisyonun içindeki  ofsayt ve Tolga ya faul eylemlerini görmedi, birde üstüne   Necip in son derece nizami roveşetasını   penaltıyla değerlendirdi ve Beşiktaş adına güzel bir gecenin son saniyede bile olsa içine etmesini becerdi..
 
  Bu bağlamda dün ve önceki gece toplam 4 maç izledim, hakemler genelde çok kötü başladılar, gelecek için karamsarım, umarım yeni MHK başkanı Yusuf Namoğlu durumun farkındadır ve önlemlerini alır..
 
  Beşiktaş sezona iyi başladı  dün geceki performansıyla, takımlar arasında  kalite farkı vardı, kabul, ama geçen seneki kadrosundan 4 oyuncu kaybetmiş, Adrian dışında eski oyuncularıyla sahaya çıkmış, kaldıki 3 gün önce Şenol Güneş in yönetime serzenişiyle çalkalanmış, ki ben bu konuda hocayı eleştiriyorum, bir ekip bundan fazlasını yapamazdı şimdilik..Duyumlarıma göre 3 yabancı transfer gelecek önümüzdeki günlerde, stopper, orta saha ve santrafor, kadro zenginliği açısından olumlu gözükebilir ilk bakışta, ancak bazen  bu çok alternatifli kadrolar bilhassa teknik adamların başına bela olabiliyor, en yakın örnekmi, geçen sezonki Fenerbahçe..
 
  Ben yeni yapılacak transferlere , stopper hariç, iki açıdan karşıyım; 1- yıllardır birbirleriyle oynamaya alışmış, karakter olarak aralarında çok iyi anlaşan, en son şampiyon olmuş ekibin teknik ve mental olarak uyumunun bozulma riski yüksektir..2- denetleme kurulunun bir hafta önce açıkladığı borç miktarı eski parayla 1.5 katrilyon liradır..Ayrıca bir nokta daha var, çoktandır yazmak istediğim bu konuyla ilgili: Şenol Hoca, Samet Aybaba nın temellerini kurduğu, Slaven Biliç in olgunlaştırdığı hazır bir takım aldı neredeyse..Bir yıldır altyapıdan 5-6 oyuncu A takımıyla birlikte çalışmalara çıkıyorlar, kupa maçları hariç hangisini 18 de gördük bugüne kadar, hangi genci "parlattı" bu güne kadar??
 
   Alanya Spor a gelince, belki çok acımasızca olacak, ama geldikleri gibi giderler, çünkü en basiti, böyle saçma sapan bir transfer sistemi olamaz..Umarım yanılırım, çünkü komşuyuz...
 

"Aynı siklette olmayan iki takımın maçında Beşiktaş 4-1 galip" haberi, 21 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Aynı siklette olmayan iki takımın maçında Beşiktaş 4-1 galip haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aynı siklette olmayan iki takımın maçında Beşiktaş 4-1 galip 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  2. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  3. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  4. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  5. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  6. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  7. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  8. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  9. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  10. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  11. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  12. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  13. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  14. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  15. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  16. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  17. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  18. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  19. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  20. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
Spor Haberleri