Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olan birçok milletvekili var

Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olan birçok milletvekili var

Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olan birçok m... Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayet davasında, bugün esas hakkındaki savunmalar alınacak. Duruşma öncesi yapılan açıklamalarda, MHP içindeki rahatsızlıklar ve siyasi baskılar ön plana çıktı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın duruşması, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Bugün, esas hakkındaki savunmaların alınacağı duruşma öncesi, Sözcü TV'de İpek Özbey ile yapılan söyleşide Ateş'in eşi, yaşadığı baskılar ve adalet arayışı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Söyleşide, Sinan Ateş’in cinayeti sonrası birçok siyasi figürün davaya destek verdiği belirtildi. Ateş, "Tüm siyasi partilerde rahatsız olan çok sayıda isim var. Ellerinden geldiği kadar bu davaya destek oluyorlar. MHP içinde de bu durumdan rahatsız olup üzülen birçok milletvekili var," dedi. Ancak bu isimlerin üzerindeki baskılardan dolayı seslerini çıkaramadıklarını ifade etti. Bu durum, davanın arka planındaki siyasi atmosferi ve adaletin sağlanmasının önündeki engelleri gözler önüne seriyor.

Duruşmada, tutuklu 12 sanığın yargılanmasına devam edilecek. Temmuz ayındaki son duruşmada bazı sanıkların tahliye edilmesi, davanın seyrini değiştirmişti. Bugünkü duruşmada, Ateş’in yanında bulunan akrabası Selman Bozkurt’un yaşadığı travmalar hakkında da bilgi verildi. Selman, olay sırasında ağır yaralanmış ve yaşadığı travmanın etkisiyle zorlu bir iyileşme sürecine girmiştir. Ateş, Selman’ın katledilen eşinin gözlerinin önünde yaşanan olayın etkisini ağır bir şekilde hissettiğini ve bu durumun kendisi için de yıkıcı olduğunu aktardı.

Ateş, bilirkişi raporlarının davanın gidişatını nasıl etkileyeceğine dair düşüncelerini de paylaştı. Mevcut deliller ışığında yürütülen davanın, bazı eksik ve karartılan delillerin varlığından etkilenebileceğini belirtti. "Bu malumun ilamı oldu," diyerek, bazı çevrelerin gerçekleri gizleme çabalarının boşa olduğunu ifade etti. Özellikle olayın çözümünde devlet içindeki bazı figürlerin rolüne dikkat çekti.

Söyleşide, İçişleri Bakanlığı'nın koruma sayısının artırılmasını talep ettiğine de değinen Ateş, "Koruma sayım 8'e çıkarıldı. Bu tedbirler, tehlikenin varlığını gösteriyor," dedi. Devletin, kendisine bir şey olmasını istemediğini anladığını, ancak yine de sürekli bir korku içinde yaşadığını ifade etti. 

Ateş, Cumhurbaşkanıyla bir daha görüşüp görüşmediğini sorulduğunda, "Verdiği sözü tutacağına inanıyorum," diyerek, adalet mücadelesine kararlı bir şekilde devam edeceğini dile getirdi. Aynı zamanda, devletine olan bağlılığını vurgulayarak, "Biz devletini, vatanını, milletini seven insanlarız," dedi.

Son olarak, kendisine yönelik iddialara cevap veren Ateş, cinayetten sonra lüks yaşam sürmeye başladığına dair suçlamaları reddetti. 20 milyon değerinde ev satın aldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu, tüm mal varlığını satarak daha mütevazı bir yaşam kurduğunu açıkladı. "Sinan öldükten sonra yeni baştan başlamamız gerekiyordu," diyerek, yaşadığı duygusal yükün bir yansıması olarak bu değişimi yaptığını belirtti.

Duruşmanın önemi, sadece Sinan Ateş’in cinayeti ile sınırlı kalmayıp, aynı zamanda Türkiye'nin siyasi dinamikleri ve adalet sistemindeki aksaklıkları da gözler önüne sermesi. Ateş, davanın seyrinin adaletin sağlanmasında kritik olduğunu vurgulayarak, "Herkese bir gün adalet lazım olur," diyerek, duruşmaya katılmak isteyenleri davet etti. Adalet arayışının önemini ve adaletsizliğe karşı durmanın gerekliliğini sıkça dile getiren Ateş, toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.

"Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olan birçok milletvekili var" haberi, 30 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 30 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olan birçok milletvekili var haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olan birçok milletvekili var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:13 Depremde 69 kişinin yaşamını yitirdiği Hacı Ömer Apartmanı'nın davası 2 Ekim'de görülecek!
  2. 18:05 İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan "merkez siyaset" çağrısı
  3. 17:34 AKP’li Galip Ensarioğlu’nun damadı dolandırıcılıktan tutuklandı, aynı gün serbest kaldı
  4. 17:30 Bülent Ersoy: "Hiç umursamıyorum, cenazeme kimsenin de gelmesini istemiyorum, kendi başıma giderim"
  5. 17:26 Pezeşkiyan: Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde Gazze'de ateşkes sözü verilmişti
  6. 17:17 Burak Yılmaz: "Çok kırgınım, çok üzüntülüyüm"
  7. 17:13 Beyin göçü açıklanandan çok daha fazla!
  8. 17:09 İşçiye ek zam yerine pamuk şeker ve Osmanlı macunu indirimi
  9. 17:04 Emeklilik oranı tarihi zirvede
  10. 16:54 İsmail Saymaz: “Devlet okulları içinde özel okul kurulmuş”
  11. 16:33 ABD'ye dönen Büyükelçi Flake'den Demokrat Harris'e destek
  12. 16:28 Hatay'da Depremzede Öğrenciler Eşitsiz Koşullarda Eğitime Devam Ediyor
  13. 16:22 Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olan birçok milletvekili var
  14. 16:00 Kadınlar iş piyasasında "yaşlı", erkekler "deneyimli" olarak görülüyor
  15. 15:55 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: İsrail'in Saldırıları Kıbrıs’ı Hedef Haline Getiriyor
  16. 15:54 Kar beklentilerini bir kez daha düşüren Volkswagen'de kayıplar önemli boyutlara ulaştı
  17. 15:50 İslam Memiş, gram altında 2025 sloganını duyurdu: "1-4 Ekim ise çok eleştiri!"
  18. 15:45 Açlık sınırı 20 bin liraya doğru ilerliyor!
  19. 15:41 Bakanlığın Sağlıklı Beslenme Çantası’nın maliyeti aylık 2 bin 662 lira!
  20. 15:36 İletişim Başkanlığı, Almanya'dan '200 sığınmacı Türkiye'ye gönderildi' iddialarını yalandı!
Gündem Haberleri