Ayşenur Arslan'dan Oda TV’yi hedef gösteren Osman Gökçek'e ağır sözler: Canlı yanına bağlandığına pişman oldu!

Ayşenur Arslan'dan Oda TV’yi hedef gösteren ... Oda TV'yi hedef gösteren Osman Gökçek Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programının canlı yayına bağlandı. Cevap hakkını kullanan

Oda TV'yi hedef gösteren Osman Gökçek, Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programının canlı yayına bağlandı. Arslan cevap hakkını kullanan  Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'e ağır sözlerle adeta gazetecilik dersi verdi.

Melih Gökçek'in oğlu ve Beyaz TV Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'ne katılarak cevap hakkını kullandı. Kendini savunmak için bağlandığı yayında yine Oda TV'yi hedef gösteren Osman Gökçek'e Ayşenur Arslan sert çıkıştı. Aslan oğul Gökçek'in sözlerini keserek "Meslektaşlarımı, içeride olan şu anda ve haksız yere tutuklanan, kendisini savunma imkânı olmayan insanları suçlamak için bu ekranı kullanamazsınız" dedi.

Hanefi Avcı'nın katıldığı Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında, Osman Gökçek'in katıldığı bir programda Barış Terkoğlu'nun evi polis tarafından basılmadan 4 saat önce Oda TV'yi hedef gösterdiği konuşuldu.

Programda konuk olarak bulunan Emniyet Eski Müdür Hanefi Avcı için de zamanında hedef gösterilmişti. Hanefi Avcı'nın tutuklandığı dönemde Rasim Ozan Kütahyalı ve  Taraf gazetesi yazanları Avcı'yı hedef tahtasına oturtmuşlardı.

'F Tipi'ydi o zaman şimdi de P Tipi diyorlar Pelikan'dan hareketle'

Programda konuk olarak bulunan Emniyet Eski Müdür Hanefi Avcı'ya "Vaktiyle sizler için de aynı şey oldu. O zaman mesela Rasim Ozan Kütahyalı, Taraf gazetesinde yazanlar çizenler habire hedef gösterirlerdi. O zaman da vardı, o zaman bir Fethullah Gülen örgütü tarafından oluşturulan ve yönlendirilen bir odak olduğu söyleniyordu nitekim siz zaten biliyordunuz ve kanıtlandı. F Tipi'ydi o zaman şimdi de P Tipi diyorlar Pelikan'dan hareketle." diyerek "Bu yeni odak size ne anlatıyor" sorusunu yöneltti.

O programda ne konuşuldu, ne oldu?

Polisin "Astım hastası var" uyarısına rağmen orantısız biber gazı kullanımını eleştiren Oda TV'yi hedef gösteren Gökçek, "Kim soruşturma açtı bunlara?" diye sordu. Programın moderatörü olarak orada bulunan Türker Akıncı isimli şahıs ise "Şu ana kadar açılmadı Sayın Gökçek ama ben açılacağı yönünde bir kanıdayım" dedi. Erdoğan'ın Beyaz TV'nin Oda TV hakkındaki sorusuna "Gereken yapılacak" cevabını verdiğini hatırlatan Akıncı'ya Osman Gökçek "Bence buna rağmen hiçbir şey yapılmayacak" şeklinde yanıt verdi. Gezi Parkı'nda 10 esnafın adreslerinin verildiğini iddia eden Gökçek, "Ne ceza aldı bunlar?" dedi. Akıncı yine "Yargıda böyle bir hazırlık olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Programın genel akışında 'iyi polis-kötü polis' imajı çizen Gökçek-Akıncı ikilisinin bu söylemlerinden yalnızca 4 saat sonra Oda TV Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu'nun evine polis baskını düzenlendi.

Ayşenur Arslan'dan yanıt

Ayşenur Arslan, görüntülerden sonra "İnsana sorarlar, 10 esnafın camı çerçevesi indirilmiş bu Oda TV'nin hedef gösterdiği için mi diye. Ama bunun yanısıra onca ölen insanın hesabı sorulmamış. Berkin'in katili belli ama ceza almıyor. Birkaç gün sonra mezarı başında anılacak Berkin. Ali İsmail'in ölümüne sebep olanlardan biri, polis memuru 'Ayağım uf oldu' diye Gezi davasına müdahil olmak istedi" ifadelerini kullandı.

Hanefi Avcı'ya Fethullahçılar 2010 yılında benzer bahaneyle kumpas kurmuştu

Avcı, "Belki çekirdekte öyle bir odak vardır ama bu biraz daha genişleyip kendine vazife üreten ve mevcut yönetimin hoşuna gidecek işler yapmaya çalışan birtakım kamu görevlileri de var. Bu geçmiş dönemde de oldu, 2010'da benim hakkımda dava açıldı. Davada MİT kanununa benzer terörle mücadele kanununu da var. Orada diyor ki 'Terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerinin hüviyetini açıklayanlar ceza alır' diyor" diyerek bugünkü durumun geçmişe ne kadar benzediğini vurguladı.

Osman Gökçek cevap hakkını kullandı

Programın ikinci yarısında, telefonla bağlanarak cevap hakkını kullanmak isteyen Osman Gökçek, Halk TV'nin ilkeli yayıncılık anlayışı gereği derhal yayına bağlandı. Ancak yayında Oda TV'yi hedef göstermeye ve 'çete' demeye devam eden Gökçek'e Ayşenur Arslan sert tepki gösterdi.

Arslan, "Bir, burada siz kendinizi hedef gösterdiğimi düşünerek cevap hakkı kullanmak için varsınız. Bu cevap hakkı değil, şu anda cezaevinde olan, kendilerini savunma imkânı olmayan gazetecileri suçlamak, asılsız iddialarla karalamak cevap hakkı değildir. Kimyasal silah kullandı ifadesi, bu ülkede marjinal 3-5 kişi dışında tarafından kullanılmadı. Şunu kastediyorsanız; "biber gazı, göz yaşartan bütün o gazlar kimyasal bileşimlerdir aslında ve bir dozdan sonra ölümcül olur" diye analiz haberler yayımlandı. Siz burada bunu böyle kullanırsanız doğru söylememiş olursunuz. Üç, çete ifadesi TDK'deki karşılığı ne olursa olsun biz sizin neyi kastettiğinizi biliyoruz. Osman Gökçek, çok rica ediyorum, sizin 'bu yayınla kimseyi hedef göstermediğiniz ve benim bunu vermemin sizi rahatsız ettiğini' ifade etmek için konuşacağınızı söylemiştiniz. Bu çerçevede konuşacaksanız konuşun ama meslektaşlarımı, içeride olan şu anda ve haksız yere tutuklanan, kendisini savunma imkânı olmayan insanları suçlamak için bu ekranı kullanamazsınız!" ifadeleriyle Osman Gökçek'e tepksini dile getirdi.

Hanefi Avcı'nın katıldığı Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında, Osman Gökçek'in katıldığı bir programda Barış Terkoğlu'nun evi polis tarafından basılmadan 4 saat önce Oda TV'yi hedef gösterdiği konuşuldu. Programda konuk olarak bulunan Emniyet Eski Müdür Hanefi Avcı için de zamanında hedef gösterilmişti. Hanefi Avcı'nın tutuklandığı dönemde Rasim Ozan Kütahyalı ve  Taraf gazetesi yazanları Avcı'yı hedef tahtasına oturtmuşlardı.

"Ayşenur Arslan'dan Oda TV’yi hedef gösteren Osman Gökçek'e ağır sözler: Canlı yanına bağlandığına ." haberi, 10 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ayşenur Arslan'dan Oda TV’yi hedef gösteren Osman Gökçek'e ağır sözler: Canlı yanına bağlandığına .. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ayşenur Arslan'dan Oda TV’yi hedef gösteren Osman Gökçek'e ağır sözler: Canlı yanına bağlandığına .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 İngiltere Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri, Polonya Ziyaretinde Güçlü Savunma Taahhüdünde Bulundu
  2. 16:28 Dışişleri açıkladı: 1915 olayları hakkındaki tek taraflı açıklamaları reddediyoruz
  3. 16:25 BDDK'dan bankalara "limitleri artırmayın" talimatı geldi
  4. 16:25 Gazze'de Toplu Mezar Dehşeti: Elleri Bağlı Cesetler Nasır Hastanesi'nde Bulundu
  5. 16:23 Damacana su fiyatlarına rekor zam! Bir bardağı 2 buçuk liraya içiyoruz
  6. 16:20 Beyaz ette yeni kriz: 5 ayda yüzde 200 zam geldi
  7. 16:17 Trabzonspor'u kahreden haber geldi! Efsane başkan hayatını kaybetti
  8. 16:14 ABD Senatosu 95 Milyar Dolarlık Dış Yardım Paketini Onayladı: Bernie Sanders Karşı Çıktı
  9. 16:14 Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara'ya Geldi!
  10. 16:11 Galatasaray'ın Süper Lig Zaferi Sonrası Zaniolo'nun İtalya Yolculuğu Başlıyor
  11. 16:11 İşte markalara göre otomobillerin bakım ve onarım maliyetleri!
  12. 16:10 Ebrar Karakurt'a Beşiktaş'tan Jest geldi! Büyük jest!
  13. 16:08 Cem Yılmaz'a doğum gününde 'yıldız' hediyesi geldi
  14. 16:08 Patiswiss'in Yeni CEO'su Belirlendi
  15. 16:05 Araştırma gerçeği ortaya koydu: Türklerin yüzde 35'i yurt dışında çalışmak istiyor
  16. 16:02 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konyaspor Maçında Galibiyet Hedefimiz Var!
  17. 15:53 Ukrayna İHA Saldırısı: Rusya'daki Petrol Tesisi Yangınında Büyük Hasar
  18. 15:49 İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins Felç Geçirdi: Sağlık Durumu İyileşiyor
  19. 15:46 Davutoğlu açıkladı: Türkiye için yeni bir başlangıcın hikayesi olabilir
  20. 15:45 Galatasaray, Adana Demirspor maçı için idmana girdi!
Politika Haberleri