Aytun Çıray yorum yaptı: "Akşener aday olup kazansaydı bile artık sokağa çıkamayacak halde!"

Aytun Çıray yorum yaptı:

Aytun Çıray yorum yaptı: "Akşener aday olup ... Eski Milletvekili Aytun Çıray, istifa ettiği İYİ Parti'deki kaosu TELE1 kanalında dile getirdi. ‘Bu ekip yardımıyla Türkiye 5 yıl daha AKP iktidarına mahkum oldu’ diyen Çıray, “Sayın Akşener aday olup kazansaydı bile artık sokağa çıkmayacak halde," ifadelerini kullandı.

İYİ Parti, yerel seçimlerde büyük bir yenilgi yaşadı. Tek başına seçime girmelerine rağmen sadece 1 il ve 24 ilçe kazanabildiler. Bu ağır sonuçların ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimli bir kurultay kararı aldı, ancak kendisi aday olmadı.

CHP'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a yönelik 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olmaları çağrısında bulunan Akşener'in, bu iki isme 'hırsız' demesi büyük eleştiri topladı.

Hem İYİ Parti hem de Akşener’in yaşadığı büyük çöküşü TELE1’de gösterilen Türkiye’nin Gündemi programında yorum yapan eski Milletvekili Aytun Çıray, "Türkiye 5 yıl daha bu ekip yardımıyla AKP iktidarına mahkum olmuştur. Sayın Akşener aday olup kazansaydı bile artık sokağa çıkmayacak haldeydi. Partisini yüzde 3’e düşürmüş ve sağa sola ağır laflarla saldıran Türkiye’nin derdine çare olmayacak bir yapı," ifadelerini kullandı.

Çıray’in açıklamaları şu şekilde:

"Savrulma ve intikam alma hissi… Kendisinin haklı olduğunu düşünen fakat karşısındaki her insanın haksız olduğunu düşünen bir ruh hali.

Birine fatih diyorsunuz birine en namuslu adam diyorsunuz sonra da çıkıp hırsız diyorsunuz. İşte tüm bunlar siyasi liderliğin yok oluşu. Parti içinde de güvenilirliğini kaybetmişti. Aslında bakmayın Türkiye’de otorite kaybedilinceye kadar liderlere itiraz kültürü, muhalefet etme ne yazık ki yok. Bugün konuşanların çoğu zamanında konuşsaydı belki de tüm bu tarz şeyleri yaşamayacaktık. Baştan sona doğru söylemeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. 2020 senesinde kurultayda Ayrun Çıray’ı açıklıyorsunuz sonra el eltından silin diyorsunuz. bu tam bir iki yüzlülük.

Parti içi demokrasi diye ortaya çıktık yetkilerimin alındığını Afyon vakasından sonra öğrendim. Bu parti bu çok gitmez. Küçük bir grup haricinde ideal birliği yok bu partinin."

"SOKAĞA ÇIKAMAYACAK HALDE"

Türkiye 5 yıl daha bu ekip yardımıyla AKP iktidarına mahkum olmuştur. Yerel seçimler kazanıldı. İYİ Parti bu seçimi kazananlara siyasi çizgi mevzusunda örnek olmalı. Bütün işiniz bittiği zaman siyasetle sokağa çıkabiliyor musunuz çıkamıyorsunuz. Eğer çıkamıyorsanız bu en büyük cezadır. Sayın Akşener aday olup kazansaydı bile artık sokağa çıkmayacak haldeydi. Partisini yüzde 3’e düşürmüş ve sağa sola ağır laflarla saldıran Türkiye’nin derdine çare olmayacak bir yapı. Sayın Kılıçdaroğlu bu kadrolarla Türkiye’yi yönetmeyi ele alsaydı 1,5 yıl içinde tam bir siyasi iflasla karşı karşıya kalırdı.

"MANİDAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Akşener’in İmamoğlu ve Yavaş’a ‘hırsız’ demesi üzerine İYİ Partili Koray Aydın’ın yolsuzluk davasının hatırlatıldığı Çıray," Koray beyin beraatına karar verildi. Burada eğer hırsızlardan söz ediyorsak ahlaklı insana düşen suç duyurusu yapmaktır. Ne biliyorsanız adliyeye vereceksiniz. Bu süreçlerin perde arkalarını yaşadıkça göreceğiz. 4 yıl bekleyen bir davanın 2023 seçimlerinden hemen sonra dosyalarının ortadan kaldırılması da manidardır diye düşünüyorum," diye konuştu.

"HER ŞEY SONUÇLARIYLA ÖLÇÜLÜR"

‘Sinan Oğan bir devlet operasyonuydu’ diyen Çıray, Akşener’in ‘devlete karşı görevimi yaptım’ sözlerini yorumlayarak, "Her şey sonuçlarıyla ölçülür Türk milletinin her ferdi devleti sıkıntıya girdiği zaman canını feda etmeye hazırdır. Ama siyasilerin görevi milleti devlete karşı korumaktır. Vatandaşın verdiği görevi yapmaktır. Devletin verdiği görevi ne zaman yaparsınız iktidara gelirsiniz o zaman milletle devlet arasında bir denge kurarsınız. Dalayısıyla bu sözlerin neticeleri ortada," sözlerini söyledi. 

"Aytun Çıray yorum yaptı: "Akşener aday olup kazansaydı bile artık sokağa çıkamayacak halde!"" haberi, 08 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Aytun Çıray yorum yaptı: "Akşener aday olup kazansaydı bile artık sokağa çıkamayacak halde!" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytun Çıray yorum yaptı: "Akşener aday olup kazansaydı bile artık sokağa çıkamayacak halde!" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  2. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  3. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  4. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  5. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  6. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  7. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  8. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  9. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  10. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  11. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  12. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  13. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  14. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
  15. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
  16. 23:07 Çiş Lekeli Kot Pantolon Modası! Moda İkonları Sonunda Yaptı!
  17. 22:52 Eksun Gıda, 413 milyon lira net kar elde etti!
  18. 22:52 Artık tank gibi! TOGG araçları zırhlandı... 45 kalibreye kadar dayanıklı!
  19. 22:52 Temassız kart sahiplerine önemli uyarı: Limit değişiyor!
  20. 22:47 Türkiye'deki bir şirket, haftalık çalışma süresini 4 güne indirdi!
Politika Haberleri