Aytunç Erkin azdı: İYİ Parti ve CHP uzlaşma fotoğrafı vermeli umut olmalı

Aytunç Erkin azdı: İYİ Parti ve CHP uzlaşma fotoğrafı vermeli umut olmalı

Aytunç Erkin azdı: İYİ Parti ve CHP uzlaşma ... ''İYİ Parti ve CHP'nin el birliği ile rasyonel ve halkın arzusunu esas alan bir uzlaşma fotoğrafını göstermesi aslında 6'lı masanın geleceği ve başarısı bakımından da hayatidir''

İYİ PARTİ SÖZCÜSÜ KÜRŞAD ZORLU “KULAK ÇEKME” TARTIŞMASINA SON NOKTAYI KOYDU…


İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “Tayyip Bey'in en çok görmek istediği aday, konuşmalara bakınca. İnatla Sayın Kılıçdaroğlu'nu karşısında görmek istiyor. Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum, endişeli davranıyorum” dedi. Yanıtı da CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker (TV100/25 Kasım 2022)” diyerek verdi.

Ben de bu tartışmaları İYİ Parti lideri Meral Akşener'e en yakın isimlerden parti sözcüsü Kürşad Zorlu'ya sordu. Zorlu çarpıcı açıklamalar yaptı ve tartışmaları bitirdi:

KULAK ÇEKME İFADESİ YANLIŞ: “… Son günlerde Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinden başlayan ancak farklı bir yöne evrilen tartışmaların, ülkemizin gerçek sorunları karşısında bir an önce geride bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz partimizin görüş zenginliğine ve çeşitliliğine dikkat çekerek, sözlerinin Sayın Ağıralioğlu'nun kendi görüşü olduğunu ifade ettik. Kendisi de bunun böyle olduğunu zaten vurguladı. Bununla birlikte ‘Kulak çekme' gibi ifadeler çok yanlıştır; siyaset hedefimizin içerisinde esas alabileceğimiz bir yaklaşım değildir.

UZLAŞMA FOTOĞRAFI GÖRMEK: “… Bir defa millet bizden bu tartışmalardan çıkıp onların gerçek sorunlarına kulak kesilmemizi beklemektedir. Millet ittifakının iki paydaşı ve altılı masanın çekirdeği olarak İYİ Parti ve CHP'nin el birliği ile rasyonel ve halkın arzusunu esas alan bir uzlaşma fotoğrafını göstermesi aslında 6'lı masanın geleceği ve başarısı bakımından da hayatidir.”

“Milleti birleştirecek aday”
Kürşad Zorlu'ya “kazanacak aday” tartışmasını ve bu tartışmanın yarattığı negatif havayı da sordum, şu yanıtı verdi:

HEYECAN DALGASI YARATACAK: “… Biz aday olacak kişinin liyakatinin yanı sıra milletimizin makul çoğunluğunu birleştirecek, heyecan dalgasına imkan tanıyacak bir duruş içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Çünkü vatandaşımız uzun süredir ağır ekonomik koşullar içerisinde altılı masadan umut ve kararlılık beklemektedir.

YETKİLİ KURULLARLA GÖRÜŞECEK: “… Umudu ayakta tutabilmek de güven ve heyecanla mümkündür. Henüz aday konusunda bir isim üzerinden müzakere yapılmış değildir. Bu aşamaya yakın bir zamanda geçilecektir. O süreçte sayın genel başkanımız yetkili kurullarımızla istişare ederek partimizin görüş ve teklifini milletimizle paylaşmış olacaktır. Zaman halkımızın istek ve arzusunu esas almak, ayrışmada değil uzlaşmada buluşabilmek zamanıdır.”

Bu arada İYİ Parti'deki izlenimim şu:

Meral Akşener partisini daha merkeze çekmeye çalışıyor. Özellikle meclis aritmetiği üzerinde kafa yorduğu konuşuluyor. Ankara'da son dönemde CHP-İYİ Parti arasında yaşanan gerginlik konusunda Zorlu'nun SÖZCÜ'ye yaptığı açıklama bu açıdan önemli. Şunu belirtmemde fayda var: Kürşad Zorlu, İYİ Parti'de göreve getirildikten sonra partinin “iletişiminde” (televizyon yorumculuğu ve akademisyen kimliğinin yansıması) daha olumlu bir grafik olduğunu görüyorum. Umarım bu hep böyle gider.

NOT: 3 Aralık Cumartesi günü (yarın) CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “aday benim” mesajı vereceği konuşmayla ilgili notları da bir gün sonra yazacağım. İlginç buluşmalar var!

"Aytunç Erkin azdı: İYİ Parti ve CHP uzlaşma fotoğrafı vermeli umut olmalı" haberi, 02 Aralık 2022 tarihinde yazılmıştır. 02 Aralık 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin azdı: İYİ Parti ve CHP uzlaşma fotoğrafı vermeli umut olmalı haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin azdı: İYİ Parti ve CHP uzlaşma fotoğrafı vermeli umut olmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  2. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  3. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  4. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  5. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  6. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  7. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  8. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  9. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  10. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  11. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  12. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  13. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  14. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  15. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  16. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  17. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  18. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  19. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  20. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
Politika Haberleri