Aytunç Erkin yazdı: “Aziz Yıldırım kö…ği yakında gününü görecek”

Aytunç Erkin yazdı: “Aziz Yıldırım kö…ği yakında gününü görecek”

Aytunç Erkin yazdı: “Aziz Yıldırım kö…ği yak... ''Şimdi biz şunu biliyoruz: Öznesi Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım olan kumpas sonuçlandı ve beraat kararları (Fenerbahçe yöneticileri ve diğer yargılananlar) Yargıtay tarafından onandı''

FETÖ'nün şike kumpasıyla hedef aldığı Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu dönemin örgüt üyesi hakim ve savcılarından şikayetçi oldu. Şikayeti değerlendiren Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 38 kişi hakkında soruşturma açılması kararını verdi. Karar metninde Yıldırım ve Ekşioğlu'na örgütün mahrem imamlarının talimatları doğrultusunda kurulan kumpas da anlatıldı. Haklarında soruşturma açılmasına karar verilen kişiler arasında Cihan Kansız, Fikret Seçen, Zekeriya Öz gibi örgütün yargı ağındaki önemli isimler de yer aldı.

Şimdi biz şunu biliyoruz: Öznesi Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım olan kumpas sonuçlandı ve beraat kararları (Fenerbahçe yöneticileri ve diğer yargılananlar) Yargıtay tarafından onandı.

Ancak…

Dava dosyasına giren bir ifadeyle kumpasın perde arkası bir kez daha aydınlandı. Anlatayım:

Tarih 20 Eylül 2016…

Darbe girişiminden iki ay sonra, örgütün mahrem imamlarından bir şüpheli “gizli tanık” olur. Kod adı: “Üsküdar” olan tanık, örgütün mahrem imamları hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sayfalarca ifade verir. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ve Polis Eğitim Merkezi'ni (POMEM) kontrol eden 61 üst düzey yöneticiyle ilgili bilgi verir, fotoğraf teşhisi yapar. Gizli tanık Üsküdar'a ifadesinde “21 numaralı fotoğraf” gösterilir.

Tanık, 21 numaralı mahrem imamla ilgili şu bilgileri verir:

Gaziantep'te yapılan “sır” toplantı

“… Bana göstermiş olduğunuz resimlerden açık ve net olarak teşhis ettiği Mustafa Halit Ş., ‘Ziya' kod adıyla anılırdı. Örgüt içinde mahrem hizmetlerde görev yapmaktaydı. İstanbul'daki ve İstanbul'a bağlı bölgedeki tüm PMYO ve POMEM öğrencilerinden sorumlu olan kişidir. Ziya kod adlı Mustafa Halit Ş., İstanbul'daki tüm PMYO ve POMEM'den (emniyet) sorumlu en üst düzey kişiydi.

“… Öğrencilerle ilgili tüm fişlemeler bu şahsa gelirdi. Yine cemaatçi öğrencilerin cemaate olan bağlılıklarıyla ilgili yapılan derecelendirmeler de bu isme gelirdi. Bu şahıs Fetullah Gülen ile görüşmek için sık sık Amerika'ya gider, polis okulu öğrencilerinin sayısı, durumu, mezun olduktan sonra çalıştığı yerler ve kendisine iletilen diğer konularla ilgili bilgi verir. Gülen'in vermiş olduğu talimatları yerine getirirdi.

“… Mustafa Halit Ş.'nin özel ve çok gizli ekibi vardı. Bu ekibinde çalışanlar ya bir polis okulundan ya da bir POMEM'den sorumlu kişilerdi. Mustafa Halit Ş., 2010 yılında Gaziantep'e Fetullah Gülen Cemaati tarafından görevlendirilerek gitti. Buradaki görevi, bu bölgelerdeki illerde görev yapan ve özellikle istihbarat, TEM, KOM gibi aktif şubelerde çalışan personellerden kendisine iletilen bilgi ve belgeleri toplamaktı.

“… Benim düşünceme göre Gülen Cemaati 2010 yılında hükümetle savaş yapmaya karar verdi. Bu savaşta hükümet aleyhine kullanabileceği tüm bilgi ve belgeleri toplamaya başladı. Mustafa Halit Ş., bir gün benim bulunduğum ortamda, ‘Aziz Yıldırım kö…ği yakında gününü görecek' dedi ve bir yıl geçmeden Fenerbahçe Kulübü hakkında şike operasyonu başladı.”

Yani… Örgütün polis okullarından sorumlu mahrem imamı Mustafa Halit Ş., 3 Temmuz 2011'de düğmesine basılan Fenerbahçe operasyonuyla ilgili 2010 yılında örgütüne bilgi vermiş! Bu itirafı ben de ilk kez okudum.

Aziz Yıldırım'ın mahkemede kurduğu “Ne şikesi memleket elden gidiyor” cümlesini de hatırlatmakta fayda var. Yorum sizin!

Mosturoğlu: Sırada medya ayağı olmalı

Aziz Yıldırım ve İlhan Ekşioğlu'nun avukatlığını yapan ve aynı davada tutuklanan Fenerbahçe eski Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'na yeni çıkan itirafı sordum. Mosturoğlu şunları kaydetti:

“… Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında atıf yapılan gizli tanık ifadesi son derece önemli zira ilk kez gün ışığına çıkıyor. Kamuoyu bu ifadeden ilk kez haberdar oluyor. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılan operasyonun bir kumpas operasyonu olduğuna gerekçeli kararında yer verdi. Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Yargıtay 11. Ceza Dairesi'ne gönderilen dosyaya ait kararda, Üsküdar isimli gizli tanığın 2016 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na vermiş olduğu gizli tanık ifadesinde yapılan alıntı ile kumpas olgusu bir kez daha bir örgüt üyesinin ağzından ortaya çıkıyor.

“… Üsküdar isimli gizli tanığın ifadesi İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanık olarak ifadesine başvurulan FETÖ MİT İmamı Özgür Kaya'nın beyanları ile birebir örtüşüyor. Her iki tanık da Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılan kumpasın arka planında FETÖ Silahlı Terör Örgütünün olduğunu açıklıyor.

“… Örgüt bu kumpası kendi hiyerarşik yapısı içinde planlamış ve örgüt üyelerinin operasyona dair bilgisi aylar öncesinde var. Benim dikkatimi çeken husus şu: 3 Temmuz öncesinde bazı yayın mecralarında önemli spor yorumcuları tarafından da futbolda bir polis operasyonu yapılacağına dair benzer bilgiler paylaşılmıştı.

“… Bu bilgileri o gün paylaşanların söz konusu örgütün üyesi oldukları için bu bilgiye sahip olduklarını düşünüyorum. Aziz Yıldırım, kumpasın medya ayağı ile ilgili de bir suç duyurusunda bulunmuştu. Zaman zaman bizler de bu suç duyurusuna dikkat çekerek kumpasın medya ayağının aydınlatılmasına yönelik camiamızın isteğini dile getiriyoruz. Umarım bu alana da artık girilir ve özellikle spor medyası içinde halen var olduğuna inandığım örgüt uzantıları açığa çıkarılır.”

"Aytunç Erkin yazdı: “Aziz Yıldırım kö…ği yakında gününü görecek”" haberi, 15 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 15 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: “Aziz Yıldırım kö…ği yakında gününü görecek” haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: “Aziz Yıldırım kö…ği yakında gününü görecek” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  2. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  3. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  4. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  5. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  6. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  7. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  8. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  9. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  10. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  11. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  12. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  13. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  14. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  15. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  16. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  17. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  18. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  19. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  20. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
Gündem Haberleri