Aytunç Erkin yazdı: CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı

Aytunç Erkin yazdı: CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı

Aytunç Erkin yazdı: CHP’nin birinci çıktığı ... “FETÖ’nün siyasi ayağının üzerine gidin”

SÖZCÜ TV’ye önceki akşam çıkan CHP lideri Özgür Özel dedi ki: "Anketlerde keyfimiz yerinde. Bizi 34, AKP’yi 32, 31 ölçen de var; bizi 31, AK Parti’yi 29 ölçen de var. Bir tane ankette 29 ile 28’de gördüm."

Özel, bu cümleleri kurarken ben de MAK Danışmanlık’ın Temmuz 2024 anket çalışmasını inceliyordum. 6 bin 150 kişiyle yüz yüze görüşülmüş ve 14 Mayıs 2023’te "kime oy verdiniz?" sorusuyla başlamış. "Yüzde 34’ü AKP, yüzde 24’ü de CHP’ye oy verdik" yanıtını vermiş.

Peki ya yarın seçim olsa ne yapacaklar?

Sonuç çarpıcı: Kararsızlar dağıtıldıktan sonra CHP yüzde 31.2, AKP yüzde 30, MHP yüzde 8.6, DEM yüzde 8.6, YRP yüzde 7.5, İYİ Parti yüzde 6.4, Zafer Partisi yüzde 2.2, TİP yüzde 1.1, Saadet yüzde 1.1, Deva yüzde 1.1, diğerleri 2.2.

Bu arada anketteki şu tercih de çarpıcı: 14 Mayıs 2023’te oy verdiğim siyasi partiden farklı

partiye oy vereceğim diyenlerin   oranı yüzde 31.

Şimdi gelelim anketteki

en çarpıcı bölüme.

"FETÖ’NÜN SIYASI AYAĞININ ÜZERINE GIDIN"

Defalarca söyledi, uyardı. (Ki başka siyasetçiler, akademisyenler, gazeteciler de yazdı, çizdi, söyledi ancak o Cumhur İttifakı’nın ortağı olduğu için önemli.)

Tarih 23 Mayıs 2017.

MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu:

"Kripto damarın kesilip atılması, kılık değiştirmiş, usul ve üslup açısından kendisini emniyete almış FETÖ’nün siyasi ayağının darmadağın edilmesi artık milli bir seferberlik ruhuyla ele alınmalıdır. Kapıcıyı, odacıyı, memuru, işçiyi, onu bunu değil, 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın."

Tarih 21 Haziran 2018.

Bahçeli, ATV’de canlı yayında   konuştu:

"Bu FETÖ hareketinin kökü kazınmalıdır, siyasi ayağı da gündeme gelmelidir."

Tarih 14 Temmuz 2018.

MHP Genel Başkanı, genel merkezde konuştu:

"Türkiye 15 Temmuz’la henüz tam bir hesaplaşma yapamamış, tedirginliği atamamış, riskleri aşamamıştır. Hâlâ siyasi ayak gizemini korumaktadır."

Tarih 23 Mart 2019.

Bahçeli, Habertürk canlı yayınında konuştu:

"Şimdi çaycısı, çorbacısı var da Amerika’ya kaçan bilim insanı nerede? Siyasiler nerede? Bürokratlar nerede? Bu Abant toplantılarında yıllardır toplanıp önemli bildiriler sunanlar nerede? Bunlar şimdi ne yapıyorlar?"

Devlet Bahçeli ısrarla Fetullahçı Terör Örgütü’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmasını istiyor. Bilmiyor mu gerçekten? Biliyordur! O da bekliyor. Neden Bahçeli’yle başladım? Çünkü; MAK Danışmanlık’ın 2024 Temmuz araştırmasında yüz yüze görüşülen 6 bin 150 kişiye sorulmuş "15 Temmuz soruları" ve o sorulara verilen yanıtlar önemli olduğu için.

MAK sormuş: "15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası her kesime yönelik adli ve idari işlemler yapılırken FETÖ’nün siyasi ayağı konusunda da aynı titizlikle adli ve idari işlemler yapılıp yapılmadığı konusunda düşünceniz nedir?"

6 bin 150 kişinin yanıtı çarpıcı. "Siyasi ayak konusunda gereken yapılmamıştır" diyenlerin oranı yüzde 62. "Siyasi ayak konusunda gereken yapılmıştır" diyenler  yüzde 19; "Siyasi ayak konusunda gereği yapılmış da olabilir yapılmamış da olabilir" diyenler yüzde 19. Yüzde 62 "siyasi ayak" konusunda iktidarın gereğini yapmadığını düşünüyor.

HALK "FETÖ BORSASI"NA INANIYOR

MAK’ın bir başka sorusu da şu: "15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde ülkemizde FETÖ ilgili verilen mücadelenin başarılı olduğuna inanıyor musunuz?"

"Kesinlikle inanıyorum" yüzde 11; "İnanıyorum" yüzde 19; "Kesinlikle inanmıyorum" yüzde 33; "İnanmıyorum" yüzde 32; kararsız/cevap yok yüzde 5. Yüzde 65, örgütle mücadelenin başarılı olduğuna inanmıyor.

Devam edelim. Başka bir soru: "15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sonrası FETÖ borsası kurularak bazı FETÖ’cülerin suçlamalardan kurtuldukları iddiası hakkında düşünceniz nedir?"

"Bu iddia doğru da olabilir yanlış da olabilir" yüzde 22; "Bu iddianın doğru olduğunu düşünüyorum" yüzde 62; "Bu iddianın doğru olduğunu düşünmüyorum" yüzde 16. Evet en can alıcı sorulardan birisi "FETÖ borsası". ByLock kullandıkları tespit edilse bile parası ya da siyasi ağabeyi sayesinde kurtarılanlar olduğu için halkın yüzde 62’si "FETÖ borsası kurularak bazı FETÖ’cülerin suçlamalardan kurtulduğuna" inanıyor.

Ve konuyla ilgili son soru: "15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sonrası FETÖ’nün yerini başka yapıların aldığı/alabileceği iddiaları konusunda düşünceniz nedir?"

"Böyle bir endişem var" yüzde 56; "Böyle bir endişem yok" yüzde 35; kararsız/cevap yok yüzde 9.

SONUÇ: Siyasi ayak, FETÖ borsası, örgütle mücadele, FETÖ’nün yerini başkaları alabilir mi? Bu sorulara 6 bin 150 yurttaş yanıt vermiş. Umarım iktidar ve ortağı, anketin bu bölümünü iyi inceler. Sonuçta, CHP’nin ankette birinci parti çıkması, ekonominin iyi yönetilmediği konusunda verilen net yanıtlar vs... Hepsi önemli ancak "60 yılda devletin kılcal damarlarına kadar girmiş" ABD destekli bu yapıyla mücadele de AKP’ye bırakılamayacak kadar önemli.

"Aytunç Erkin yazdı: CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı" haberi, 23 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Medya Haberleri