Aytunç Erkin yazdı: “Değişim”, “pazarlık” “siyasi cinlik”

Aytunç Erkin yazdı: “Değişim”, “pazarlık” “siyasi cinlik”

Aytunç Erkin yazdı: “Değişim”, “pazarlık” “s... CHP İSTANBUL KONGRESİ'Nİ İZLEDİM.

Genel Merkez'e yakın bir isim kongreden sonra şu mesajı attı bana:

“Yedi dönemdir milletvekili olan, kaybedilen seçimde Kılıçdaroğlu'nun kampanyasını yürüten Erdoğan Toprak'ın ‘benim adayım' dediği Özgür Çelik değişimci olarak kongreyi kazandı.”

Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'ndeki CHP İstanbul İl Kongresi'ni yerinde izledim ve bu mesaja benzer eleştirileri duydum.

Birisi dedi ki: “Katılıma baksana! 14-28 Mayıs seçim sürecinde bu enerji yoktu!” Ki herkesin ağzında şu cümle:

“Delegeleri ikna için son dakikaya kadar çalışıyor iki taraf. İki taraf da belediyelerin imkanlarını kullanıyor.”

Kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu ekibi “Değişimin altı dolu değil” eleştirisi yaptı ve ısrarla “Değiştirmek istediğiniz Genel Başkan” cümlesini kurdu. Hatta Parti Meclisi Üyesi Turan Aydoğan “Açık olun değişim dediğiniz Kılıçdaroğlu'nun gitmesi değil mi?” diye sorunca salondan “Evet” sesi yükseldi.

Seçimin az bir oy farkla biteceği de herkes tarafından dile getiriliyordu ve öyle de  oldu. Özgür Çelik 342, Cemal Canpolat ise 310 delegenin oyunu aldı. Ancak… Kongreye Canpolat'ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirileri damgasını vurdu:

“Belediye Başkanı olduktan sonra CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. CHP'den istifa edip, İyi Parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir. Sağ siyasetle belediyecilik olmaz. AKP'nin devşirme kadrolarıyla belediyecilik yapamazsınız. İyi Parti kadrolarıyla solcu belediyecilik yapamazsınız. Pazartesi gününden itibaren her belediye başkanı kendi alanında olacak, kendi alanında mücadele edecek. Biz de belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız, baş tacı yapacağız, örgüt işlerine bakacağız. Örgüt işlerinde taraf olursanız, bir tarafı karşınızda bulursunuz. Hiçbir belediye başkanımız, CHP kongrelerinde örgütü baskı altına alarak, örgütü dizayn etmeye kalkarak, kendi ilçe başkanını milletvekili yapıyorsunuz. Kendi ilçe başkanınızı gençlik kolu başkanı yapıyorsunuz. Kendinize il başkanı seçmiyorsunuz, özel kalem müdürü seçiyorsunuz. CHP, özel kalem müdürleri ile yönetilemez.”

Bu konuşmayı değerlendiren bir CHP'li “İyice içe döndük ve enerjimizi kendi kavgamıza harcıyoruz. Bu saatten sonra 31 Mart seçimlerinde nasıl birliktelik olacak? Çok zor” değerlendirmesi yaptı. Ki İmamoğlu'nun da oy kullanmaya girmeden önce yaptığı Canpolat'a yönelik “Yalanlarında boğulsunlar” açıklaması da her şeyi anlatıyordu. Kongrede benim dikkatimi çeken açıklamayı ise büyük kurultayda genel başkan adayı olacağını ilan eden İlhan Cihaner yaptı. Cihaner, milletvekili ve delegelerin oturduğu sıraları gösterdi ve dedi ki: “Seçimi bu arkadaşların siyasi cinlikleri kaybettirdi. Bu delege ile mi seçime gidilecek?” Evet… CHP'yi anlatan cümle belki de bu ve 31 Mart'a doğru “pazarlık” için elini güçlendirmek isteyenler bir adım öne geçti denilebilir.

"Aytunç Erkin yazdı: “Değişim”, “pazarlık” “siyasi cinlik”" haberi, 10 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 10 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: “Değişim”, “pazarlık” “siyasi cinlik” haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: “Değişim”, “pazarlık” “siyasi cinlik” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 23:14 Özel’den Dervişoğlu’na tebrik: "Kendisine hayırlı olsun diyoruz"
  2. 22:47 Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek
  3. 22:36 ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan'a gidecek
  4. 22:11 Meral Akşener: "Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum"
  5. 22:07 Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nu tebrik etti
  6. 22:01 Fenerbahçe, derbi galibiyetini taraftarıyla kutladı
  7. 21:58 Serdar Topraktepe: "Hakem takdir haklarını Fenerbahçe'den yana kullandı"
  8. 21:54 Busenaz Sürmeneli, Avrupa şampiyonu oldu!
  9. 21:28 İbrahim Efe'nin düşüşü olay olmuştu: İstifa etti!
  10. 21:23 Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
  11. 20:07 Ferrari'nin son modeli, F167, birkaç gün içinde yollara çıkacak!
  12. 20:00 İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
  13. 19:53 Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
  14. 19:37 Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu!
  15. 18:55 Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
  16. 18:52 Muslu Belediyespor, şampiyonluk hedefinde!
  17. 18:42 Samet Aybaba'dan Sergen Yalçın ve transfer açıklaması geldi! Son dakika!
  18. 18:12 Sivassporlu Rey Manaj gol sayısını 22’ye yükselterek, rekor kırdı!
  19. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  20. 17:55 Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
Medya Haberleri