Aytunç Erkin yazdı: Dışişleri ve MSB’den ABD-YPG fotolarına karşı açıklama gelmedi

Aytunç Erkin yazdı: Dışişleri ve MSB’den ABD-YPG fotolarına karşı açıklama gelmedi

Aytunç Erkin yazdı: Dışişleri ve MSB’den ABD... Amerikalı askerler teröristlere kalaşnikof kullanma eğitimi verdi.

Son bir haftadır IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon Birleşik Ortak Görev Gücü Doğal Kararlılık Harekatı (Combined Special Ops Joint Task Force-Levant/CSOJTF-L) sosyal medya hesabından bazı fotoğraflar yayımlanıyor. Bekledim. Neden mi?

5 Mart Salı gününe kadar ne Dışişleri’nden ne de Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama gelmedi!

ABD’nin Ortadoğu operasyonlarını yürüten Merkez Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı "Birleşik Ortak Görev Gücü Doğal Kararlılık Harekatı"nın resmi hesabından son bir haftada bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye verilen eğitimlerin fotoğrafları yayınlandı. Suriye’de çekilen karelerde Amerikalı askerler, teröristlere kalaşnikof kullanma, hedef alma, ilkyardım gibi eğitimler verilirken görülüyor. Fotoğrafların hangi kentte çekildiği belirtilmedi. Aynı sosyal medya hesabı, aralık ayında da Türkiye, Irak’ın kuzeyinden gelen 12 şehidin haberiyle sarsılmışken, Amerikalı askerleri PKK’lı teröristlere silah eğitimi verirken gösteren fotoğraflar yayınlamıştı. Yine medyada sadece SÖZCÜ Gazetesi 29 Aralık 2023 tarihinde ABD’lilerin terör örgütüne verdiği desteği manşetine taşımıştı: "Sözünden çıkmadığınız ABD’nin alçak yüzü." Bu manşetten sonra bile devletten net bir açıklama gelmemişti.

Bitmedi.

F-16 DESTEĞI TAMAM DA BU ZIYARET NE DEMEK?

Dün...

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM) yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada CENTCOM Komutanı Michael Erik Kurilla’nın bölgede bazı temaslarda bulunduğu duyuruldu. Kurilla’nın PKK/YPG’yi ya da ABD’nin kullandığı ismiyle "Suriye Demokratik Güçleri"ni ziyaret ettiği ve incelemelerde bulunduğu açıklandı. Açıklamada "CENTCOM Komutanı Orgeneral Kurilla, bölgedeki, güvenlik ve insani durumu yerinde incelemek, ABD askerleri güvenlik ortaklarıyla görüşmek üzere 26 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında CENTCOM bölgesindeki Mısır, Ürdün, Suriye ve İsrail’i ziyaret etti" ifadesi kullanıldı. CENCOM açıklamasındaki eksik şuydu: ABD’li Orgeneral Michael Erik Kurilla, PKK/YPG’nin elebaşı olan, "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin’le de görüştü.

Aslında Kurilla’nın bu ziyareti de ilk değil.

Tarih 21 Temmuz 2022.

CENTCOM Komutanı General Kurilla ve YPG’li Mazlum Kobani’yle SDG karargahında yaptığı görüşmelerde Suriye’deki askeri operasyonları ve ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ile YPG arasında gelişen iş birliğini masaya yatırdı. İkili ayrıca Hol kampındaki gidişatı ele alırken kampa yönelik uluslararası ve yerel çabaların artırılması ihtiyacına değindi. Öte yandan YPG elebaşı Abdi, Türkiye operasyonunun bölge istikrarını tehdit edeceğini ileri sürerken operasyonun IŞİD ile mücadele çabalarını baltalayacağını iddia etti.

Aynı general, Türkiye’nin YPG’ye yapabileceği olası operasyonla ilgili de "tepki görmeyen" açıklama yapmıştı.

Tarih 24 Aralık 2022.

ABD Dışişleri Bakanlığı Dubai Bölgesel Medya Merkezi’nde, habercilerle uzaktan basın brifinginde buluşan CENTCOM Komutanı General Kurilla, ABD’nin bölgede yürüttüğü ortaklık süreçleri üzerine yaptığı açıklamalar sırasında, Türkiye’nin olası "kara harekatı"na da şu cümlelerle değinmişti:

"Bir Türk istilasını sordunuz. Bu konuda çok çok kaygılıyım, çünkü bu, bölgeyi istikrarsızlaştırabilir ve ortağımız Suriye Demokratik Güçleri’ni (gözetim altında tuttukları) cezaevlerinden uzaklaştırabilir. Suriye’nin kuzeyinde yaklaşık 28 cezaevini gözetim altında tutuyorlar. (Harekat) buralardan çekilmelerine ve buraları riske atmalarına neden olabilir. Hatırlarsanız, geçen yıl ocak ayında bir cezaevinden yaklaşık 4 bin DEAŞ tutuklusu kaçmıştı. Bu ayrıca El Hol Kampı’ndaki güvenliği de riske atabilir. Dolayısıyla durumu yatıştırmak ve Türklerin bu saldırısını önlemek için yapabileceğimiz her şey önemli olacaktır."

SONUÇ: Türkiye, ABD’den F-16 alma konusunda destek buldu ancak neyin karşılığında? Acaba 31 Mart yerel seçimleri sonrası Suriye’nin kuzeyiyle ilgili bir açılım gelir mi?

"Aytunç Erkin yazdı: Dışişleri ve MSB’den ABD-YPG fotolarına karşı açıklama gelmedi" haberi, 05 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: Dışişleri ve MSB’den ABD-YPG fotolarına karşı açıklama gelmedi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: Dışişleri ve MSB’den ABD-YPG fotolarına karşı açıklama gelmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 18:04 Kadir İnanır'ın yaşamını meğer o detay kurtarmış!
  2. 17:55 SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
  3. 17:55 Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
  4. 17:54 Mutfakların Efsanevi İsmi Sonsuza Uğurlandı: Ünlü İş İnsanı Hayatını Kaybetti
  5. 17:52 Başkan Dursun Özbek açıkladı! İşte Galatasaray'ın o dev gelir kaynağı!
  6. 17:39 Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
  7. 17:02 İpragaz'ın kurucusu Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti
  8. 16:59 İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
  9. 16:32 Beşiktaş taraftarı, derbi için Ülker Stadyumu’nda
  10. 16:29 Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan meydana geldi: Yol trafiğine kapatıldı
  11. 16:26 Ali Koç: "Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir"
  12. 16:23 Vedat Işıkhan: "Temmuzda artış yapılmayacak"
  13. 15:51 Avrupa’da elektrikli araç satışları düştü
  14. 15:49 Formula 1 efsanesi Senna'nın otomobili satışa çıkacağını duyurdu
  15. 15:47 MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
  16. 15:45 Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
  17. 15:43 Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
  18. 15:29 Sertab Erener'in Değişimi Sosyal Medyada Gündem! "Ne Yaptın Kendine?"
  19. 15:28 Milli Emlak 400 Tarla ve Arsayı Satışa Çıkardı: Aylık Sigara Parasıyla Tarlanız Olabilir!
  20. 15:28 Dev Derbiye Saatler Kala Fenerbahçe'de Deprem! İsmail Kartal 3 Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
Medya Haberleri