Aytunç Erkin yazdı: Erol Manisalı ile kimse helalleşmedi

Aytunç Erkin yazdı: Erol Manisalı ile kimse helalleşmedi

Aytunç Erkin yazdı: Erol Manisalı ile kimse ... ''Anlatmadan önce 3 Kasım 2003 tarihli YeniŞafak Gazetesi'nin “Oruç tutan ABD'li diplomat” başlığıyla portresini yaptığı Kunstadter'i kısaca tanıyalım''

Demek ki o günlerde çok kişiyi gezmiş…

Çok kişiyi ikna etmeye çalışmış!

Üstü kapalı tehdit etmiş de kimse anlamamış! Kimden mi bahsediyorum? Türk siyasetini “dizayn” etmeye ve yönlendirmeye çalışan ABD'nin Ankara Siyasi Ataşesi John Kunstadter'den.

Neden mi?

Anlatmadan önce 3 Kasım 2003 tarihli YeniŞafak Gazetesi'nin “Oruç tutan ABD'li diplomat” başlığıyla portresini yaptığı Kunstadter'i kısaca tanıyalım:

“… Türkiye ile 1984'te tanışan ve 3. kez ABD Ankara Büyükelçiliği'nde görev yapan Siyasi Ataşe John Kunstadter'in oruç tuttuğunu öğrenenler şaşırıyor. Kunstadter bir Protestan'dı ancak Türkiye'den etkilendiğini ve Ramazan boyunca oruç tutmaya kararlı olduğunu söyledi…”

YeniŞafak'ta çıkan bu kısa portreden sekiz ay önce…

Hedefe konulduğu tarih

1 Mart 2003'te TBMM'de oylanan ve Başbakan Abdullah Gül'ün imzasını taşıyan “TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması için hükümete Anayasa'nın 92'nci maddesi uyarınca yetki verilmesi” başlıklı tezkere reddedildi. Tezkerenin reddiyle birlikte Türkiye-ABD ilişkilerinde ciddi gerilimler yaşandı. ABD, oylamanın sonucundan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sorumlu tuttu. Bu durum, Wikileaks belgelerine dahi yansıdı. Sonrasında, 2007'de Ergenekon, 2010'da Balyoz başta olmak üzere yapılan operasyonlarla ABD karşıtı asker, aydın, gazeteci, siyasetçi ya Silivri'ye atıldı ya da tasfiye edildi.

Şimdi gelelim John Kunstadter'e.

Prof. Erol Manisalı'yı bugün toprağa verdik.

Sıkı bir Kemalist, “Tam bağımsız Türkiye” sevdalısı bir isimdi. Emperyalizme karşı yeni bir dünyayı savunduğu için 13 Nisan 2009'da gözaltına alındı ve tutuklandı. AKP-Fetullah ortaklığının sert bir şekilde sürdüğü günlerden bahsediyorum.

Hedefe konulduğu tarih ise 7 Mart 2002!

Amerikalı'yla görüşenler anlatın!

İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nca düzenlenen “Türkiye'nin Etrafında Barış Kuşağı Nasıl Oluşturulur?” konulu sempozyum… Prof. Erol Manisalı'nın konuşmasının ardından Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç ayağa kalkar ve ‘yeni dünya' iddiasını şu cümlelerle anlattı:

“(Erol) Manisalı Hoca'nın sözüne katılıyorum. Rusya ile birlikte, ABD'yi göz ardı etmeksizin mümkünse İran'ı da içerecek şekilde arayış içinde olunması. Türkiye, AB'den hiç yardım görmemiştir. AB, Türkiye'yi ilgilendiren sorunlara menfi bakıyor.”

Dün Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'ndan öğrendik:

ABD'nin, 20 Mart 2003'te Irak'ın işgalinden bir ay sonra Erol Manisalı'nın üniversitedeki ziyaretçisi ABD'nin Ankara Siyasi Ataşesi John Kunstadter'dir. Üç hafta randevu vermiyor Manisalı ve ısrarla arayınca da üniversitede görüşüyorlar. Kunstadter diyor ki: “Türkiye'de demokrasinin önündeki en büyük engel Türk ordusudur.” Manisalı “tehdit” edildiğini ve Siyasi Ateşe'nin neden kendisini ziyaret ettiğini Wikileaks'te yazılanlar ortaya çıkınca anlıyor. (Prof. Erol Manisalı ile Nehir Söyleşi/Prof. Burak Atamtürk/Der Yayınları/Sayfa 50)

SONUÇ: Bütün bunlardan sonra Manisalı ile kimsenin helalleşmediğini biliyoruz. Ben kendi adıma ‘Hakkını helal et hocam' diyorum. Bu arada o dönem John Kunstadter'in ziyaret ettiği isimlerden biri de AKP eski Milletvekili Emin Şirin'di. Onu da yarın yazacağım. Ancak… Bugün anti-Amerikan olduklarını iddia eden AKP ve yöneticileri 2003-2016 arasında yaşananları hiç anlatmıyor! Gerçekten! Kim bu Siyasi Ateşe Kunstadter ve kimlerle, ne pazarlıklar yaptı? Kimleri tehdit etti? Mutlaka hakkında bir rapor vardır.

"Aytunç Erkin yazdı: Erol Manisalı ile kimse helalleşmedi" haberi, 01 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 01 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: Erol Manisalı ile kimse helalleşmedi haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: Erol Manisalı ile kimse helalleşmedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  2. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  3. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  4. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
  5. 20:48 Tyler Dorsey Fenerbahçe'den Ayrılıyor mu?
  6. 20:44 Yellen: İran'a Yaptırımlar Devam Edecek, Orta Doğu Gerilimi ve Çin Ticareti Gündemde
  7. 20:37 Gazze'de Kadınlar ve Çocuklar İçin Derinleşen İnsani Kriz: BM Raporu Açıkladı
  8. 20:31 İbrahim ve Esra’nın CİMER Başvurusuyla Mutlu Son
  9. 20:24 Bahçeli yerel seçimi değerlendirdi: Parti olarak milletimizin mesajını aldık
  10. 20:16 CHP'li Zeybek, Tutuklu Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ü Ziyaret Etti:Adil Mahkeme Süreci Talep Etti
  11. 20:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail eleştirilerine tepki geldi
  12. 20:12 Şampiyonlar Ligi'nde Heyecan Dorukta: Çeyrek Final Maçları Başlıyor!
  13. 20:09 Altın Sahiplerine kötü haber geldi: "O Tarihte çok sert düşecek"
  14. 20:03 Jeopolitik Gerginlikler ve Fed'in Faiz Sinyali Altın Piyasasını Etkiliyor
  15. 20:00 Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında duyurdu: Yeni ekonomi paketinin içinde 'tasarruf' ön planda!
  16. 19:59 Mardin Valisi: Kültür ve İnanç Ekseninde Turizmde Yeni Atılımlar
  17. 19:55 Sivasspor, Fenerbahçe Maçı Öncesi Hazırlıklara Başladı: Heyecan Dorukta!
  18. 19:34 İz Bırakmadan Temizlik: Sirke ve Su Karışımıyla Televizyon Ekranlarını Parlatın!
  19. 19:30 Brüksel'deki Adalet Sarayı Bomba İhbarıyla Sarsıldı: Patlayıcı Bulunamadı
  20. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
Gündem Haberleri