Aytunç Erkin yazdı: İstanbul’daki evini boşaltıp karargahı Ankara’da kuracak

Aytunç Erkin yazdı: İstanbul’daki evini boşaltıp karargahı Ankara’da kuracak

Aytunç Erkin yazdı: İstanbul’daki evini boşa... İYİ Parti için yeni bir başlangıç ve ivmelenme dönemi olacağının altı çiziliyor.

Türk siyasetinin ana gündemi CHP ve “değişim”! Tabii ki doğal bir durum ve biz gazeteciler de bu konuda yaşanan veya yaşanacak ne varsa gündeme getiriyoruz. Ancak… Muhalefetin CHP'den sonra en etkili partisi İYİ Parti'de de hareketli günler, haftalar başladı. Nasıl mı?
Anlatayım…

24 Haziran'daki 3. Olağan Büyük Kongresi'nin ardından Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı'nı belirleyen İYİ Parti'de gözler bundan sonra alınacak kararlar ve yeni yol haritasına çevrildi. 21 kişilik Başkanlık Divanı'nda 14 yeni isme yer veren İYİ Parti lideri Meral Akşener'in A takımında 6 kadın isim de yer buldu. İlk toplantısını önceki gün gerçekleştiren Başkanlık Divanı'nda seçim sonuçlarına yönelik muhasebenin yapıldığı, sonuçlara ilişkin mesajların titizlikle irdelendiği belirtiliyor. Toplantıda görev dağılımının yanı sıra önümüzdeki süreçte İYİ Parti'nin müstakil bir anlayışla ve kuruluş felsefesini öne çıkararak ilerlemesi üzerinde mutabık kalındı. Parti yetkililerince bu sürecin İYİ Parti için yeni bir başlangıç ve ivmelenme dönemi olacağının altı çiziliyor. Başkanlık Divanı toplantısının ayrıntılarını anlatacağım. Ancak…

Önce Akşener'in aldığı kritik kararın bilgisini vereyim.

EVİNİ KİRAYA VERİYOR: Meral Akşener tamamen Ankara'ya taşınıyor. İstanbul'daki evini kiraya verecek olan Akşener bundan böyle ailesiyle birlikte Ankara'da kiraladığı evde ikamet edecek. Edinilen bilgiye göre tüm vaktini Ankara'da parti genel merkezinde ve buradan yapacağı çalışmalarla geçirecek olan İYİ Parti lideri hummalı bir çalışma için önümüzdeki günlerde Ankara'dan sahaya inmeye hazırlanıyor. Öncelikle bölgesel ve il bazlı toplantıların ardından da ilçelerde organize edilecek toplantılarla parti tabanıyla ve seçmenlerle bir araya gelinecek. Akşener'in Ankara'ya taşınma kararının yeni bir motivasyon için teşkilatlara ve parti tabanına sembolik bir mesaj olduğu da vurgulanıyor. Daha önce 20 Ocak 2020'de başladığı il-ilçe ziyaretleriyle yurt gezilerine çıkan Akşener tüm Türkiye'yi yeniden dolaşacak.

Şimdi de önceki güne dönelim.

“İttifak konusu şu an gündemimizde yok”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 5 Temmuz'da Başkanlık Divanı'nı topladı ve ilk buluşma “beyin fırtınasına” döndü.
İlk önce hafızaları tazeleyelim:

24-25 Haziran'da gerçekleşen İYİ Parti kongresinde Genel Başkan Meral Akşener'in özellikle CHP'yle ilgili şu vurgusu tartışıldı:

“… Türkiye bizim için önde ya, genel başkanınız bu konuda her türlü feragati, fedakarlığı yapan insan ya… Dolayısıyla biz bu parti seçime girebilsin diye önce CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. Hesap yapıyoruz, hesap veriyoruz. Buyurun. Savaşmalıydık, bileğimizin gücüyle o seçime girmeliydik. Ama o gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in ‘Diyet'ine döndü bu iş.”

Başkanlık Divanı'nda da Akşener'in “15 milletvekili” konusunu gündeme getirdiği ve şu cümleleri kurduğu iddia edildi:

ANLAMADILAR:

“Orada ne konuştuğumu anlamadılar. Ben mücadele etseydik ve 15 milletvekili almasaydık daha iyi olurdu dedim. Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettim ama YSK'yla gitseydik, seçime gitmek için uğraşsaydık daha doğru olacağını anlatmaya çalıştım ama anlamadılar.”

CHP'YLE İTTİFAK:

Divan toplantısında “CHP ile ittifak” konusu da gündeme geldi. Meral Akşener'in kurduğu cümle şöyle oldu: “Şu an bize ulaşan bir ittifak teklifi yok, gündemimizde de şu an yok. Biz partimizin başarısına odaklanmış durumdayız.”

FİKRİ BÜTÜNLÜK ÇALIŞMASI:

Başkanlık Divanı'nda tartışılan ve masaya yatırılan diğer bir konu da “İYİ Parti'nin rotası” oldu. Makul siyaset ve makulün sesi olma vurgusu her mecrada kendisini hissettirecek. Önümüzdeki günlerde Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural'ın koordinesinde parti programı güncellenecek.

“Seçimde, nerede yanlış yapıldı” raporu hazırlanacak

Başkanlık Divanı'yla ilgili çarpıcı bir bilgi de şöyle:

MECLİS İLE PARTİ BÜTÜNLÜĞÜ: 7 Hazi­ran'da İYİ Parti TBMM Grubu, grup başkanı ve grup başkanvekillerini belirlemek için basına ka­palı toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında Meclis Grup Başkanı Koray Aydın oldu, grup başkanvekillik­lerine ise yeniden İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsa­vat Dervişoğlu ve Erhan Usta oy birliğiyle seçildi. Önceki gün gerçekleşen divan toplantısında Akşe­ner'i Meclis'te temsil eden Koray Aydın ve yardımcısı Müsavat Dervişoğlu da var­dı. Akşener bu dönemde meclis grubu ile parti üst yönetimi arasındaki iletişi­min artırılmasının üzerinde durdu.

SADECE ‘ERDOĞAN GİTSİN' DEĞİL: Bir kez daha kongre gününe (24 -25 Haziran) dönelim. Akşener'in kurduğu şu cümlenin altını çizelim: “Bu seçimlerde verilen esas mesaj, siyasetin hapsedildiği bu çıkmazdan kurtarılmasıdır. Millet için milletle beraber yapılan yeni bir siyasetin bir an önce önünün açılmasıdır. Ama öyle sadece sözle değil gerçek bir yeniliği başlatarak, eskinin tozlu sayfalarını geride bıraka­rak, sadece kişilere değil topyekun bir anlayışa karşı koyarak siyasette bu anla­yışı değiştirmenin yolu da her şeyden önce 85 mil­yon insanımızı oy tercih­leri, hayat görüşleri veya yaşam biçimleri üzerinden maruz bırakıldığı keskin tanımlardan, sıkıştırıldığı kutuplaşma alanlarından derhal kurtarmaktır.” İYİ Parti'de “Seçimde mevcut siyasi iktidara tam bir alter­natif olma” iddiasında fikir birliği var.

SONUÇ: Akşener'in de önümüzdeki dönemde “sözde değil özde” bir programla kamuoyunun karşısına çıkacağı ve programla çıkış yolunu kamuoyuna anlataca­ğı konuşuluyor. Bunun doğrultuda seçimde nerede hata yapıldığı, yanlışlar ve doğrular üzerinde rapor­ların masaya yatırılacağını söylemek mümkün

"Aytunç Erkin yazdı: İstanbul’daki evini boşaltıp karargahı Ankara’da kuracak" haberi, 07 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 07 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: İstanbul’daki evini boşaltıp karargahı Ankara’da kuracak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: İstanbul’daki evini boşaltıp karargahı Ankara’da kuracak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 04:03 Akraba korkusu olanlar dikkat: 'Hastalığınızın' bir adı var!
  2. 04:01 Dondurulmuş ekmek daha mı sağlıklıdır?
  3. 03:59 Bu sebeple Avrupalılar eve girerken ayakkabılarını çıkarmıyor!
  4. 03:58 Dünyanın en uzun şarkısı ne?
  5. 03:56 Oturma şekliniz kişiliğinizi yansıtıyor!
  6. 03:53 Cebinizden fazla para çıkmasını istemiyorsanız bu filmleri izlemeyin!
  7. 03:51 Akaryakıtta çifte indirim müjdesi: Bir gecede 3 lira birden düşecek!
  8. 03:50 6 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  9. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  10. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  11. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  12. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  13. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  14. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  15. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  16. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  17. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  18. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  19. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  20. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
Politika Haberleri