Aytunç Erkin yazdı: İYİ Parti’den FETÖ’yle mücadelede yol haritası

Aytunç Erkin yazdı: İYİ Parti’den FETÖ’yle mücadelede yol haritası

Aytunç Erkin yazdı: İYİ Parti’den FETÖ’yle m... İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı gerçekleştirildi. Üçok, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in isteği üzerine “örgütle mücadele sunumu” hazırladı ve pazartesi günü GİK'te tablolar eşliğinde üyelerle paylaştı.

AKŞENER'İN DE KATILDIĞI GİK'TE AHMET ZEKİ ÜÇOK SUNUM YAPTI

Ahmet Zeki Üçok…

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda uzman askeri hukukçu. Darbe girişiminden hemen önce örgütün TSK'daki örgütlenmesinin hangi aşamada olduğunu ilk söyleyen isimlerden.

Tarih 22 Mayıs 2022… İyi Parti'den yapılan yazılı açıklamada, ‘kumpas davaları' olduğu ortaya çıkan Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, sahtecilik ve yağma davalarından toplam 37.5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 4 yıl 9 ay 25 gün cezaevinde kalan eski askeri hakim Ahmet Zeki Üçok ile 27 Mayıs 1980'de öldürülen dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı, eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın yeğeni Gözde Sazak'ın partilerine katıldıkları belirtildi.

Ve… Önceki gün…

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı gerçekleştirildi. Üçok, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in isteği üzerine “örgütle mücadele sunumu” hazırladı ve pazartesi günü GİK'te tablolar eşliğinde üyelerle paylaştı.

Akşener'den Üçok'a teşekkür

Ahmet Zeki Üçok'a GİK'te yapılan toplantıyı sordum ve şu yanıtı verdi: “Toplantıya, Genel Başkan, başkanlık divanı üyeleri ve GİK üyeleri katıldı. Yaklaşık 30 dakika sunum, 1-1.5 saat soru cevap şeklinde geçti. Gerek başkanlık divanı üyeleri gerekse GİK üyeleri KHK ihraçları, askeri öğrenciler, FETÖ ile mücadele ile ilgili sorular sordular.

“… Herkes özellikle AKP kayırmaları, FETÖ borsası ve ‘hüsnü şahadet' benzeri yollarla yargılanmaktan kurtulanlar ile ilgili mutlaka çalışmalar yapılması hususunda hassasiyetlerini dile getirdiler. Meral Akşener olmak üzere herkes sunumu çok başarılı ve yararlı buldular.

“… Meral Hanım, ‘FETÖ konusunda en birikimli ve herkesin takdir ettiği Ahmet Zeki Üçok'tan böylesine faydalı bilgiler aldığımız için şanslıyız. Kendisine çok teşekkür ederiz' dedi. Sunumlara gelecekte de devam edileceğini ifade etti.”

Üçok'un şu vurgusu çarpıcı:

“Benim İYİ Parti'ye katılmamdan dolayı FETÖ'cüler çok rahatsız oldu. Bir de bu örgütle sadece AKP mücadele ediyor algısının değişmesinden rahatsız olan iktidar yetkilileri.”

“Bakanlıklarda BYLOCK incelemesi yapılmalı”

Sunumun sonundaki sonuç bölümünün altını çizmekte fayda var:

“AKP'nin yirmi yıllık iktidarının öne çıkan birinci özelliği hukukun iğfal edilip yargının bir sopa gibi kullanılarak telafisi imkansız mağduriyetler yaratılması ve hayal edilemeyecek çıkarlar elde edilmiş olmasıdır. Bu nedenle yapılan hukuksuzlukları ortaya çıkarabilecek etkin bir hukuki sürecin ve bu hukuksuzlukların ana ekseninde yer alan FETÖ ile mücadele planı yapılması önem arz etmektedir.

“… Bu bağlamda; Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatında görev yapan tüm personel için Bylock ve Ankesör /Sabit Hat incelemesi yapılabilmesine imkan sağlayan yasal düzenlemelerin yapılması…

“… Bylock serverının yeniden incelenerek FETÖ irtibatı olan tüm kişilerin ve de özellikle 24-25-26. dönem (Bylock 2014-2016 tarihleri arasında uygulamaya sokuldu) TBMM görev yapan tüm bakan, milletvekili ve çalışanlar ile ilgili Bylock incelemesinin yapılmasının sağlanarak FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması…

“… Başta FETÖ olmak üzere suç örgütlerinin hızla çözülmesini sağlamak için ‘Etkin Pişmanlık' kurumu yeniden düzenlenerek yargı süreçlerinin her aşamasında uygulanabilir hale getirilmesi…

“… Kanun Yararına Bozma hükümlerinde düzenleme yaparak kamuoyunda FETÖ borsası, hüsnü şahadet vb. şaibeler yaratan kararların yeniden incelenmesini sağlayarak kamuoyunda FETÖ ile mücadeleye yeniden güven kazandırılmasının çok önemli olduğu değerlendirilmektedir.”

SONUÇ: İYİ Parti'nin Meral Akşener'in isteğiyle bu çalışmayı yapması önemli ve tarihe düşülen bir not. Çünkü… Sadece bu örgüt değil önümüzdeki dönemde de etkin olmak isteyen hem bu yapı hem de diğer “Gladyo” yapılanmalarına karşı uyanık olmak her partinin görevi.

"Aytunç Erkin yazdı: İYİ Parti’den FETÖ’yle mücadelede yol haritası" haberi, 27 Temmuz 2022 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: İYİ Parti’den FETÖ’yle mücadelede yol haritası haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: İYİ Parti’den FETÖ’yle mücadelede yol haritası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  2. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  3. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  4. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  5. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  6. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  7. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  8. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  9. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  10. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  11. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  12. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  13. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  14. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  15. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  16. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  17. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  18. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  19. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  20. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
Politika Haberleri