Aytunç Erkin yazdı: Kılıçdaroğlu yol haritasını haftaya detaylandıracak

Aytunç Erkin yazdı: Kılıçdaroğlu yol haritasını haftaya detaylandıracak

Aytunç Erkin yazdı: Kılıçdaroğlu yol haritas... 28 Mayıs seçiminin ardından isimleri genel başkanlık için geçen İmamoğlu ve Özel'in iki buluşmada ne konuştukları önemli.

Ankara… Geçen hafta… CHP Grup Başkanı Özgür Özel bir grup gazeteciyle sohbet eder ama yazılmamak kaydıyla. Özel iddialara göre şu cümleleri kurar:

“Ben şu anda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturuyorum, onu temsil ediyorum. Benim konuşmam, genel başkanlık adına çıkış yapmam doğru olmaz.”

Ancak…
12 Haziran'da SÖZCÜ'de okudunuz sonrasında da diğer gazetecilere yaptığı açıklamaları Özel'in. Söğüt-özü'nde (CHP Genel Merkezi) şaşkın olanlar, Özgür Özel'in yaptığı açıklamayı anlamaya çalışanlar vs… Dün de İsmail Küçükkaya'ya, “Olumlu, çok olumlu dönüşler aldım” dedi. Bu köşede okudunuz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Özel 30 Mayıs'ta, Beşiktaş'ta bir otelde buluştu! Yazımın ardından CHP'yi yakından takip eden önemli bir isim şu bilgiyi verdi:

“Bu görüşmenin ardından aynı gün İstanbul'da sohbet devam etti. O da Etiler'de bir et restoranında. Yaklaşık 3.5 saat yemek yendi. Yemek o kadar uzun sürer mi bilmem ama yemekten sonra mutlaka CHP konuşulmuştur!”

28 Mayıs seçiminin ardından isimleri genel başkanlık için geçen İmamoğlu ve Özel'in iki buluşmada ne konuştukları önemli. İmamoğlu da dün yazımı doğruladı ve şu cümleleri kurdu: Sadece Özgür Özel değil, Engin Altay, Engin Özkoç… Partide, Selin Sayek Hanım, partide aklınıza gelen herkesle o günden bu güne görüştüm. Hâlâ da görüşüyorum. Dün bile görüştüğüm partinin yöneticileri var. Sadece merkez yöneticileri değil, il yöneticileri, il başkanları, milletvekilleri, parti meclis üyeleri var. Zaten görüşüyordum, şimdi daha yoğun görüşüyorum. Çünkü ne demek istediğimi, fikirlerimi, düşüncelerimi, kamuoyuna açık olmayacak kısmıyla da, parti içi, aile içi görüşlerimi onlarla paylaşıyorum.”

“Bazı gerçekleri paylaşamıyoruz”

Dünkü yazımda bir tespit vardı. İmamoğlu çevresinin düşüncelerini aktarmıştım:

“AKP'nin kuruluşunda kurmay kadro Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Abdüllatif Şener gibi isimlerden oluşuyordu. Şimdi de o dönem AKP nasıl yapmışsa, yeni bir planlama şart ve süreci yönetecek bir kadro lazım. Ekrem İmamoğlu illa genel başkan olacak diye bir durum yok. İki ya da üç genç isim, birlikte hareket eder ve kurultayı, yerel seçimleri planlarlar. Bir de CHP'yi yöneten kişi cumhurbaşkanı adayı olur algısı yanlış. Ekmeleddin ve Muharrem Bey örneğini biliyoruz. İmamoğlu neden 2028 adayı olmasın.”

Bu kulisin ardından 1999-2001 sürecinde Milli Görüş geleneği içinden doğan “Yenilikçi Hareket”in uzmanı bir isim beni aradı ve şu iddialarda bulundu: “Fazilet Partisi içinden bir ekip çıkarmışlardı. Bugün CHP'nin dışında, İYİ Parti, Deva ve Gelecek üzerinden de hamle yapmak isteyen ekipler var. Sanki 20 yıl öncesine benzer bir işleyiş var. Burada farklılık şu: Erdoğan yasaklanmış ve bunun üzerine oyun kurmuştu. Şimdi İmamoğlu için böyle bir durum yok ama olabilir.” Bu tespitleri de sizlerle paylaştım çünkü Türk siyasetinin pratiğine baktığımızda “oyun kurucuların” kim olduğunu konusunda zaman zaman yanılsamalar olabilir ve bu bilgiler de arşive geçmeli!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün grup toplantısında “Bireysel beklentilerden tümüyle arınalım. Değişimin önünü sonuna kadar açacağım” cümlesini kurdu ve “Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir. Gemiyi limana sağlam götüreceğim” diyerek de kurultayda yeniden aday olacağının mesajını verdi.

Bu arada bir not daha…

CHP Genel Merkezi'nde şu cümleleri duyuyoruz: “Bazı gerçekleri kamuoyuyla paylaşamıyoruz. Mutlaka Kemal Bey zamanı gelince paylaşacaktır.”

O zaman bir kulis daha:

Kılıçdaroğlu önümüzdeki hafta süreçte yaşananlarla ilgili soru işaretlerini gidermeye çalışacak, yeni yol haritasını/değişimi anlatacak.  “Bazı gerçekleri” paylaşacak! 

"Aytunç Erkin yazdı: Kılıçdaroğlu yol haritasını haftaya detaylandıracak" haberi, 14 Haziran 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Haziran 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: Kılıçdaroğlu yol haritasını haftaya detaylandıracak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: Kılıçdaroğlu yol haritasını haftaya detaylandıracak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:17 DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu halka seslendi: "Taksim'de olmak için buluşacağız"
  2. 01:09 İngiltere'den Ruanda'ya Gönüllü Göç: Sığınmacı 3 Bin Sterlin Karşılığında Ayrıldı
  3. 01:03 Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
  4. 00:57 Bira Partisi Yükselişte: Parlamento Hedefiyle Yola Çıkıyor!
  5. 00:52 Ankara, Şiddetli Sel İle Mücadele Ediyor!
  6. 00:45 İddia: İmamoğlu, Yasaklara Rağmen 1 Mayıs'ta Taksim'e Çıkılmamasına Karşı; Korteje Katılmayacak!
  7. 00:40 Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Araç İçin Savunma: 'İhtiyaç!'
  8. 00:30 Rusya'nın Saldırısı: 'Harry Potter Kalesi'nde Ölü ve Yaralılar!
  9. 00:13 Koton'un halka arz detayları belli oldu! Giyim devi, 70 ülkeye ürün satıyor: İşte detaylar
  10. 00:12 VakıfBank, Ekonomiye 2 Trilyon TL Katkı Sağladı!
  11. 00:11 Dikkat! Temassız kart sahipleri için limit 1500 liraya yükselecek: Tarih açıklandı
  12. 00:08 Oğuzhan Koç'tan boşanmıştı: Demet Özdemir konuştu!
  13. 00:08 ABD'den Ford'a 'ölümcül' otomobil özellikleri soruşturması
  14. 00:05 Plastik Tespiti Ünlü Çikolata Markasını Vurdu! Ürünler Toplanıyor!
  15. 00:02 ABD "Türkiye'nin Exxon Mobil ile görüşmesine" ilişkin açıklamada bulundu
  16. 00:02 Kılıçdaroğlu emekçilere Taksim çağrısında bulundu
  17. 00:00 Yenilenen Cupra Formentor, 100 km menzil ve 333 PS performansıyla etkiliyor!
  18. 23:42 Hastane yerine kuaföre giden Nihal Candan'ın tahliyesine itiraz!
  19. 23:33 İstanbulspor tarih vererek Dursun Özbek’e sesleniş yaptı!
  20. 23:15 'Baby Shower' Polemiğine Eser Yenenler de Bulaştı!
Politika Haberleri