Aytunç Erkin yazdı: Kolombiya-Türkiye hattında Sarallar

Aytunç Erkin yazdı: Kolombiya-Türkiye hattında Sarallar

Aytunç Erkin yazdı: Kolombiya-Türkiye hattın... 4.9 tonluk kokainle ilgili iddianamede yazan ayrıntı

Önce hakkını verelim sonra devam edelim…

Kolombiya-Türkiye hattı üzerinde 4.9 ton olduğu iddia edilen kokain trafiğiyle ilgili ilk gelişmeleri bu konuların uzmanlarından gazeteci-yazar Cengiz Erdinç'ten okudunuz ve okumaya devam ediyorsunuz. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren yargılamalarla ilgili de Erdinç'in iddianameye atıf yaptığı dikkat çekici bir bölüm var. 4.9 tonluk kokainin alıcısı olduğu iddia edilen Murat Karabaş'ın Sarallar olarak bilinen organize suç örgütü tarafından tehdit edildiği…

Okuyalım:

… Oysa polis kayıtları daha dikkatle inceleseydi, Murat Karabaş'ın 24 Ekim 2017 günü Florya'da Akvaryum Wolking Cafe'de dövüldüğü için verdiği şikayet dilekçesini, beş ay sonra 10 Mart 2018 günü Reşat U. tarafından Bahçelievler'de ayağından vurulduğunu, üç hafta sonra 5 Nisan 2018 günü Organize Suçlar Şubesi'ne gidip detaylı ifade verdiğini, Sarallar tarafından tehdit edildiğini anlattığını görecekti. (Kısa Dalga/Cengiz Erdinç/2 Ocak 2023)”

Üç gündür iddianameyi okuyorum ve dün de yazdım. Murat Karabaş'la ilgili yapılan ihbarlar ve yapılan aramalarda Karabaş'la ilgili bir “suç unsuruna” ulaşılamaması… Şimdi Bakırköy'de süren ve tutuklusu olmayan davanın iddianamesinden savcının ulaştığı tespiti sizinle paylaşmak istiyorum.

Nisan 2020'de narkotik köpeği Dora, Kolombiya'daki Buenaventura Limanı'ndan Türkiye'ye gönderilecek 4.9 ton kokainin yakalanmasını sağladı.

OLAY – 1/SARALLAR OLAYI (24.10.2017)

“…  24 Ekim 2017 tarihinde ve sonrasında meydana gelen Murat Karabaş isimli şahsın

yağmalanması ve darp edilmesi eylemleri göz önünde bulundurulduğunda; Sarallar isimli organize suç örgütü üyeleri tarafından şahsa ilk önce yurt dışından ülkemize cep telefonu ticareti yapmak maksadıyla temas edilerek eylemlere başlanıldığı…

“… Sonrasında şahıstan yüklü miktarda para talep edildiği, Murat Karabaş isimli şahsın parayı vermeyi kabul etmemesi üzerine şahsın baskı ve tehdit yoluyla suç örgütünün üst konumlarında bulunan örgüt üyeleri ile görüşmek zorunda bırakıldığı…

“… Ailesi ve çocuklarının öldürülmesi, aynı zamanda uyuşturucu madde ticareti yaptığı iddiaları ile tehdit edildiği, tüm bunlardan da anlaşılacağı üzere Murat Karabaş isimli şahıstan Sarallar isimli suç örgütünün para talep etmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğu…

“… Kuvvetle muhtemel Sarallar isimli organize suç örgütünün Murat Karabaş isimli şahsın yurt dışından ilimize nakliyesini yapmış olabileceği uyuşturucu madde ticaretinden kazandığı paradan pay almayı ve faaliyetlerine devam etmeyi amaçladığı değerlendirilmiştir.”

İddianamenin 10'uncu sayfasında savcılığın tespiti önemli. Anlaşılamayan ise şu: Bu kadar büyük bir dosyada tutuklu sanık neden yok? Sarallar konusunda bir gelişme yaşandı mı? Bu arada gazeteci Cengiz Erdinç'ten öğreniyoruz: “…Sarallar'ın Karabaş'ı birlikte uyuşturucu işi yapmakla suçladığı Soytaşlar Diyarbakır Liceli büyük bir aile. Aileden Cezayir Soytaş, Avni Soytaş, Gıyasettin Soytaş gibi isimler Yakut, Buldan ve Gün gibi ailelerle çok sayıda eroin kaçakçılığı olayına karıştı.”

Bu dosya gerçekten üzerine gidilirse çok su kaldırır diyelim ve pandoranın kutusuna geçelim.

"Aytunç Erkin yazdı: Kolombiya-Türkiye hattında Sarallar" haberi, 04 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: Kolombiya-Türkiye hattında Sarallar haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: Kolombiya-Türkiye hattında Sarallar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:44 Melek Mosso'dan Dikkat Çeken Açıklama Geldi!
  2. 12:34 Canlı yayında şok! O büyük kavga! 'Anca otur sen izle'
  3. 12:22 Oscar'lı Güzel Oyuncu 10 Kişiyle Öpüştü!
  4. 12:16 Erdoğan Kısa Çay Sohbetinde Özgür Özel ile görüştü!
  5. 12:12 Elektrikli Çağ Başladı: Mercedes Efsanesi G Serisi Artık Elektrikli!
  6. 12:11 O Şehrin Kapıları Ücrete Tabi! Artık Giriş Ücreti 174 TL
  7. 12:10 IMF yıl sonu dolar tahminini açıkladı: Tahmini öğrenince dudağınız uçuklayacak!
  8. 12:10 Teknoloji Devi Yerli Otomobil Firmasını Satın Alarak Sektöre Damgasını Vuruyor!
  9. 12:10 Evindeki Yılanla Yasak Aşk Yaşayan Kadının Korkunç Sonu!
  10. 12:09 Oğulcan Engin Sevgilisi İlayda Alişan'la ilgili paylaşım yaptı!
  11. 11:52 Portekizli genç yıldız Fenerbahçe'ye mı geliyor? Transfer rüzgarı!
  12. 11:47 Tüm Türkiye'ye Fırtına Uyarısı! Saatlik 80 Km Hızla Vuracak!
  13. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
  14. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
  15. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
  16. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
  17. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
  18. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
  19. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
  20. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
Medya Haberleri