Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı

Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı

Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı Gazeteci Hıncal Uluç, haftanın olayı olarak Aziz Yıldırım hakkında 6222'yi ihlalden soruşturma açıldığını söyledi.Gazeteci Hıncal Uluç, 31 Ocak Pazartesi günü A Spor'da katıldığı programda kendisine yöneltilen haftanın...

Gazeteci Hıncal Uluç, haftanın olayı olarak Aziz Yıldırım hakkında 6222'yi ihlalden soruşturma açıldığını söyledi.

Gazeteci Hıncal Uluç, 31 Ocak Pazartesi günü A Spor'da katıldığı programda kendisine yöneltilen haftanın olayıyla ilgili soruda çok çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Uluç, "Aziz Yıldırım hakkında 6222 uygulanmaya başladı ve soruşturma açıldı. Haftanın olayı benim için budur. İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan'ın talimatıyla Aziz Yıldırım için 6222'yi ihlalden soruşturma açıldı. Bugün geldi bu haber ve asıl şaşıracağınız şeyi söyleyeyim. Bu soruşturma 17 Ocak 2017 tarihinde açıldı. Yani 2 hafta önce bugün! Bu savcılar uyuyor mu? Bundan daha büyük tahrik olur mu dediğimiz dün sayın başsavcımızın talimatıyla 6222'yi ihlalden soruşturma açılmış ve derhal o gün İstanbul adliyesinde görülmüş. Suç yeri Kadıköy'de olduğu için davanın Anadolu adliyesine sevk edilmesine karar verilmiş. Şu anda 6222 ihlalden Aziz Yıldırım dosyası Anadolu adliyesinde." diye konuştu.

Uluç,"Şimdi mesele şu, Aziz Yıldırım artık meydanın boş olmadığını görecek. Başka önemli yanı daha var. Birincisi, Fenerbahçe başkanı hakkında futbolda, sporda, şiddeti önleme yasasını ihlalden soruşturma açıldı." dedi.

Hıncal Uluç bugün de Sabah gazetesindeki köşesinde konunun ayrıntılarını paylaştı.

Yazının ilgili bölümü şöyle: Dün sabah gazeteye gelir gelmez, Sabah Özel İstihbaratı'ndan arkadaşımız Nazif Karaman aradı beni.. "İstanbul Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'ın talimatıyla Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı. Suç yeri Kadıköy olduğu için Dosya Anadolu Adliyesi'ne gönderildi" dedi.

Gelişme şöyle olmuş.. 15 Ocak günü Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Adanaspor maçının ardından başta federasyon, hakemler, sonra rakipler, önüne geleni çok ağır şekilde tehdit, taraftarı tahrik eden bir konuşma ile dehşet saçmış, ben de 17 Ocak'ta "İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı göreve" başlığı ile şöyle yazmıştım.. "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Yasası hâlâ yürürlükteyse Sayın İstanbul Başsavcısı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Adana maçının arkasından yaptığı basın toplantısındaki sözleri hakkında soruşturma başlatarak lütfen görevinizi yapın.."

Başsavcılık, bu yazımı ihbar kabul ederek, ayni gün soruşturma açılması talimatı vermiş. Soruşturma açılmış. Dosya hazırlanmış, mahkemeye sunulmuş. Mahkeme suç yerinin Kadıköy olmasını dikkate alarak, dosyanın Anadolu Adliyesi'ne gönderilmesine karar vermiş. Şimdi, işlemler Kadıköy Adliyesi'nde olacak. Yani, dün yazdığımız "6222.. Savcılar Uyutsun Yasası" başlıklı yazımızda bir haksızlık yapmışız, savcılarımıza.. Onlar görevlerini anında yapmışlar.. Peki eksik olan ne?. İletişimsizlik.. İletişim çağında iletişimsizlik.. Bir de tabii, "Gazetecisizlik!."

Benim gazeteciliğe başladığım yıllarda, en acar gazeteciler, Polis Adliye Muhabirleriydi. Birbirlerini "Atlatmak" için ölürlerdi. Şimdi düşünün 17 Ocak'ta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında "6222'yi ihlalden" soruşturma açılıyor. Birinci sayfalara sürmanşet haberi bu.. Bunca gazetenin bunca polis adliye (!) muhabiri var. Hepsi atlıyor.. Hepsi.. Sabah Özel İstihbaratı'ndan Nazif Kardeşim benim dünkü ikinci yazımdan sonra merak edip "Ne oluyor" diye soruşturmasa, atlamaya devam edeceğiz. Ben de kim bilir kaç yazı daha yazacağım.. Kendisinden özürler dilediğim

Başsavcı Sayın Fidan'a da bir sitemim var. Koskoca İstanbul Adliyesi'nin bir basın bürosu yok mu?. Varsa, ne iş yapar burada benim vergilerimle çalışan arkadaşlar.. Bir telefon açıp "Hıncal Bey, Sayın Başsavcımız, Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açılması talimatı verdi" demek çok mu zor?.

"Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı" haberi, 01 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aziz Yıldırım hakkında soruşturma açıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Spor Haberleri