Aziz Yıldırım: Rasim Ozan bu kadar geri zekalı

Aziz Yıldırım: Rasim Ozan bu kadar geri zekalı

Aziz Yıldırım: Rasim Ozan bu kadar geri zekalı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenledi.Basın toplantısında futbol yorumcularını hedef alan Aziz Yıldırım, Rasim Ozan Kütahyalı’yı sert sözlerle eleştirdi. Başkan Yıldırım, “Rasim Ozan diyor...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında futbol yorumcularını hedef alan Aziz Yıldırım, Rasim Ozan Kütahyalı’yı sert sözlerle eleştirdi. Başkan Yıldırım, “Rasim Ozan diyor ki Ümit'in elini sıkmaması için güya ben söylemişim. Böyle geri zekalılık olmaz. Çekiyorlar masa altından viskiyi başlıyorlar konuşmaya. Bunlar dönek.  Paralelden kaldı bunlar… Yarın başka bir şey olsun oraya dönerler.?'' dedi.

İşte Aziz Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları:

Türkiye'de bir terör sorunu var bir tarafta da paralel yapı sorunu var.

Galatasaray kulübü büyük takımdır. 5 hafta var, Galatasaray o maçta böyle oynadı Beşiktaş maçında yenileceklermiş. Böyle bir şey olabilir mi?

Osmanlı'ya Konya'ya, Galatasaray'a da puan kaybettik. 5 maçın sonunda Fenerbahçe şampiyon olursa dün olaylar yapanlar ne yapacaklar? Ersun Yanal diye bağırıyorlar. Orası sanki pazarlama yeri. Şansal eski dostum, severim de ama yanlış yapıyor. Lig TV kulüplere ortak.

Antrenör yayın yapıyor bir süre sonra bir kulübe pazarlanıyor. Tümer Metin bizde oyuncuydu... Hasan Ali orta sahada kırmızı kart görüyor, kendisine göre açıklama yapıyor. Akşam açıklama yaptık. Her topa vuran eğitimci olamaz.

DEVLETİMİZ TERÖR KONUSUNDA HANGİ KARARI ALIRSA, DEVLETİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

En önemli konu terör dedik. Terörle ilgili devletin alacağı kararda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Terör kadar paralel yapının da terör kadar tehlikeli olduğuna inanıyorum. Askeri ihtilalleri sivil hayata döndürebilirsiniz ama sivil ihtilallerde bunu sağlayamazsınız. Hepimizin bunlarla el birliği içinde mücadele etmeliyiz.

Hoca'nın mukavelesi var, süresi gelince oturur konuşuruz. Yaşadığımız ayrılıkları lig bitiminde oturur konuşuruz.

Yanlış ve ahlak sınırlarını aşan yorumlar görüyoruz. Futbol takımımıza ben güveniyorum. Bundan 3 hafta önce Barcelona 9 puanla öndeydi. Real Madrid Barcelona'ya gitti ve yendi. 6 puana düştü. Atletice Madrid'den de puan kaybettiler. Aynı şekilde bizde de olabilir. Heyete de kendimize de taraftara da futbolculara da inanıyoruz. Ümitliyiz.

SİYASİ RANT ÇETELERİ VAR

Akşam bizi aramaya başladılar. GFB Grubu diyor biz bağırmadık. İçeri el uzatanlar var. Siyaset adına el uzatanlar var. Otobüs tutup organize edenler var. Kombine kartı vermek üzere söz verenler onların aleyhimize oyunculardan başlayarak bir aleyhtarlık yapmak üzere organizeler var. Dün oturdum bütün kameraları izledim ve de herkesi gördüm. 1 yıldır tribünle ilgili hiç bir müdahalede bulunmadı. Aziz Yıldırım'a küfür etmek dışında bağırın. Siyasi rant maddi rant çeteleri var.

“ŞANSAL BÜYÜKA YANLIŞ YAPIYOR''

“Şansal Büyüka eski dostumdur ama yanlış yapıyor. Yorumcu oluyorsanız eğitim alacaksınız. Her topa vuran yorumcu olamaz, antrenör olamaz. Eğitimini alacaksınız.

Bunların hepsini konuşacağız. İlk önce paralel yapı ve terörden bahsetmek lazım. Askeri darbeler gelir geçer, 5 yıl, 10 yıl… Ancak bu sivil hareket… Hepimizin el birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşaması için bunlarla mücadele etmemiz lazım. Bundan 3 hafta önce İspanya Ligi’nde Barcelona 9 puan öndeydi. Sonra 3 haftada kazanamadılar. Ne olacağı belli değil. Aynı şey bizde de olabilir. ''

BEN OLDUĞUM MÜDDETÇE ERSUN YANAL BU KULÜBE GELEMEZ

6222'ye göre isimlerini tek tek emniyete verdim. Ve bu tribünlerine alkollü gelinmesini engelleyeceğim. Lütfen insanların başına bir şey gelmeden tedbir alın. Bunların ele başlarını tribünlerden gönderin. 10 sene de geçse bu kulüplerin başında çiban gibi duracaklardır. Bazıları okur yazar ama rant peşindeler. Ersun Yanal'ı kim tribüne taşıdı. Şansal Büyüka. Ben olduğum müddetçe Ersun Yanal bu lulübe gelemez. Bu tribünler böyle devam ederse 10 sene gitmem. Benle fazla uğraşmasınlar. Bakın ÜNİFEB 1907 derneğinin bir yan kuruluşu gibi. Dün utandım. Kurucularından biri de benim. Gelin üye oldun dedik, bir tane üye olan yok. Şimdi 1907 derneğiyle konuşacağım ya bunlarla ilişkilerini kesecekler ya da top yekün karşılarında beni bulurlar.

BİZE KURŞUN ATTILAR

Beşiktaş 7-8 senedir şampiyon olamıyor basketbolda. 2 sene önce şampiyondu Fenerbahçe. Rize'de tam yükselişe geçtik araba kurşunlandı. Terör var. Terör olduğu zaman İstanbul'da bomba patlayacak diyorlar yüzde 50'niz sokağa çıkmıyorsunuz. Geçen bir AVM'ye yemek yemeye gittim bin kişi gezen yerde 20 kişi yoktu. Bize kurşun attılar, Fenerbahçe şampiyonluğu kaçırdık. Üzerinden 1 sene geçti travmayı oyuncular yaşadı.

Seyircisiz oynansaydı Galatasaray maddi kayıp yaşayacaktı. Terör demek kolay değil. Hele bir de Avrupalı için korku başlıyor, düşüş başlıyor. Bizim ahkam kesen yorumcular vur abalıya vur abalıya.

ERSUN YANAL'I BEN GETİRDİM

Ersun Yanal'ı ben getirdim. Diyor ki Fenerbahçe'den ben ayrıldım. Biz seni gönderdik, beni daha fazla konuşturma. Oraya bilgisayarlara yazarak olmuyor. Oyuncular yöneticiler, biz paraları vulduk verdik onlar da sahada mücadele ettiler onların başında bunu yaptı. Tribünler bağırıyordu Aykut Kocaman. Trabzon'a gitti, Fenerbahçe şike yaptı mı yapmadı mı diye bir tek kelime edemedi. Orada da çık de ki Fenerbahçe şike yapmadı. Şu anda 64 puanımız var.

İlk devre biterken Karabük'te yeniliyoruz. Bütün basının eleştirileriyle geliyoruz ve Ersun Yanal'ı eleştiriyorlar. Serdar Ali Çelikler yazmış: Az tatil yap takımı çalıştır. Deniz Gökçe: Fenerbahçe'nin laga luga futbolu. Ali Ece yazmış. Erdoğan Şenay yazmış Ersun Yanal nereye...

Bunlar yazıldığı zaman Fenerbahçe 10 puan öndeydi. Fark 4 puana düştükten sonra takımı topladım ve konuştuk. Oradan sonra Trabzon'a gittik 1 sıfır galipken maç yarıda kaldı ve yükseliş trendine geçtik.

AHLAKLI OLANLAR BU KULÜPTE ÇALIŞAMAZ

Ahlaklı olanlar ancak bu kulüpte çalışırlar, ve ben gidene kadar o bu takıma gelemez. Galatasaray'la flört etmeyecekti. Böyle saçmalık yok! 5 maç daha var 5 puan gerideyiz. Trübünde bu sesleri yükselteneler var. Aziz Yıldırım'ı şöyle yapacağız böyle yapacağız diyorlar. Ben istemezsem yapamazsınız.

ETHEM SANCAK SEN PARALELE KARŞI MISIN DEĞİL MİSİN?

Sayın Ethem Sancak, sen paralele karşı mısın değil misin? Senin televizyonun spor kanalında her akşam bize sayıp sayan, paralelin en iyi adamının arkadaşı ya. Okur yazar bilmeyenler Türk futbolunu idare etmeye çalışıyorlar. Sizin ne hakkınız var Galatasaray Başkanı'yla. Genel Kurul'un delegeleri yok mu? Bu insanlar içinde aklı selim insanlar yok mu? O programa çıkıp konuşan yöneticilere söylüyorum. Koskoca Galatasaray camiasını salata yapar gibi kesiyorlar. Aynısını bizim için de söylüyor. Çıkarsınlar tapeleri çıkarsınlar kamuoyuna versinler. Gittiler talimat aldılar 3 temmuzdan sonra yayın yaptılar. Avrupa'da küme düşenin takımına 60 bin kişi geliyor. Orada sizin gibi zihniyet yok ki?

TRT de öyle. Dışardan yapımlar yapıyorlar milletin vergileriyle paraları götürüyorlar. Siz olaylara yanlızca bir tarafından bakıyorsunuz. Türkiye'de en ayıp şey statlarda milli maç oynayamıyoruz. Taraf oldunuz. Her tarafı taraf ettiniz.

“BÖYLE GERİ ZEKALILIK OLMAZ''

Spor kültürümüz yok, eğitim kültürümüz yok. Yorumcu onu anlatmıyor beni ona onu bana kırdırmak için yorumlar yapıyor. Ahmet Çakar senin titrin var, sen doktorsun. Senin akşam yaptığın çok ağzım dilim gitmiyor söylemeye, yapma. Rasim Ozan diyor ki Ümit'in elini sıkmaması için güya ben söylemişim. Böyle geri zekalılık olmaz. Çekiyorlar masa altından viskiyi başlıyorlar konuşmaya. Diego diye diye Diego'ya bağırttınız. Nani diye diye Nani'ye bağırttınız. Van Persi diye diye bağırdınız adama.

14 YILDIR BEN BAŞKAN ADAYIYIM DİYOR

Bakın Gomez, kötü oynuyordu, geldi Beşiktaş'a güzel oynadı. Kalkmış 14 yıldır ben başkan adayıyım. Gidip Galatasaray forması giyeceksin ben başkanolacağım diyeceksin.

Başkan adayı olacak olan gelecek Fenerbahçe Üniversitesi için destek verecek. 2 Gebze'de 250 dönüme yakın arazi alıyoruz. 3 Temmuz kompleksini oraya kuracağız. 7 Senelik bir proje olacak. İlk fazının yapımını sağlayacak. Bir kere kongreye gelip bu sözleri verecekler. 3 senede bir şampiyon olduk. 2004 yılından beri paralel yapı bizim önümüzü kesti. Bursa'nın şampiyon olduğu zaman son maçta şampiyonluğu kaçırdık.

TÜMER METİN ÖRNEĞİ: 'EĞİTİM ALACAKSINIZ'
Tümer Metin biz ve Beşiktaş'ta oyuncuydu. Hasan Ali neden kırmızı kart gördüğünü bilmiyor anlatıyor kendisine göre. TFF'nin kuralı bu diye açıklama yaptık. Yorumcu olmak için eğitim alacaksınız. Her topa vuran eğitimci olamaz, teknik direktör olamaz. Kaos çıkar insanlar birbirlerini yerler. Hali Özkahya, Fenerbahçe - Beşiktaş maçı ve Beşiktaş - Sivasspor maçı...

Terör kadar paralel yapınında tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Askeri ve sivil ihtilaller vardır. Bugüne kadar bu siil hareketin bir başbakanı, müsteşarları devlet memurlarının kimler olduğu belli olmalıdır.

Hocanın 1 yıl daha mukavelesi var. Oturur konuşuruz. Terraneo ile yaşadıklarımız sorunları ve ayrılığı sene sonu konuşuyoruz. Oyuncuların mukavelleri için kimseden çekinmem hele basından hiç çekinmem onu bilsinler. Futbol takımımıza ben güveniyorum 5 maç var arada 5 puan fark var. Bundan 3 hafta önce Barcelona 9 puan öndeydi. Real Madrid gitti orada yendi 6 puana düşürdü. Bizim de olmamamız için bir neden yok. Fenerbahçeli olan Fenerbahçe taraftarına da inanıyoruz. Ümidimizi kesmedik ve sonuna kadar öyle sanıyorum ki son maçta şampiyon belli olacaktır.

Alkol alan taraftarları stada almamak için elimden geleni yapacağım. Hem emniyeti hem savcıları uyarıyorum. Lütfen insanlara bir şey olmadan önlem alın.

'TRİBÜNLER BENİ KIZDIRMASIN 10 SENE GİTMEM'
Ersun Yanal'ı kim gündeme taşıdı. Şansal Büyüka... Ersun Yanal ben kendim ayrıldım dedi yayında. Ersun Yanal ben olduğum sürece bu kulüpten içeriye giremez. Bak bu tribünler böyle yaparlar beni kızdırırlarsa 10 sene daha gitmem. Benimle uğraşmasınlar kongreye girerim ve kazanırım.

TERÖR SALDIRISI
İstanbul'da bomba patlayacak diyorlar ve bu kulaktan kulağa yayılıyor insanların yarısı sokağa çıkmıyor. Geçen gün AVM'ye gittim yemek yemek için 2000 kişinin gezdiği Rize'de yaşanılan kurşunlanma olayının üstünden 1 sene geçmesine rağmen Bu sene Galatasaray maçından önce yani maça 2 saat kala seyircisiz oynanacak dediler. Yanlış yaparsınız dedik. Biz seyircili oynanmasını istedik.

'ERSUN YANAL BENİ KONUŞTURMASIN...'
Ersun Yanal'ı antrenör yaptık ben getirdim. Fenerbahçe'den ben ayrıldım diyor. Biz seni gönderdik beni daha fazla konuşturma. Fenerbahçe'yi şampiyon yaptığımız zaman... Ersun Yanal'ı getirdiğim zaman tribünler Aykut Kocaman diye bağırıyordu.Trabzonspor'a gitti Fenerbahçe şike yapmadı diyemedi. Niye diyemiyorsun... İlk devre bitiyor şuan da 64 puanımız var. Onun zamanında Fenerbahçe sezonu 75 puanla kapattı. Beşiktaş ve Galatasaray'ın puanları 54'lerde ve iki kulüp çok kötü bir sezon geçirdiler ve bizden geride kaldılar. Karabük'te 2-1 yeniliyoruz ve fark atacağımız bir maçtı. Basın Ersun Yanal'ı tenkit ediyor. Ben futbolcuları topladım Faruk Ilgaz Tesisleri'nde konuştuk. Ondan sonra şampiyon olduk. Ersun Yanal'ı tribünlerin içine mikrop gibi sokmayın beni de daha fazla konuşturmayın...

'BU KULÜPTE AHLAKLI İNSANLAR ÇALIŞIR'
Bu kulüpte ahlaklı olan insanlar çalışır. Ben gidene kadar Fenerbahçeliyim diyorsa Trabzon'a gitmeyecekti, Galatasaray ile flort etmeyecekti. Zamanını bekleyecekti yeni gelen başkanlar onunla görüşürlerdi ama bundan sonra Aziz Yıldırım'ı yıkamazsınız. Bilet veriyorlar, otobüs kaldırıyorlar. Galatasaray maçı sonrası siyah Mercedes gidiyor ve Ersun Yanal lehine bağırın diyor. Bunların hepsini tespit edeceğiz. Etham Sancak sen paralel'e karşı mısın değil misin? Bizleri karalayan insanlar orada nasıl program yaptırıyorsunuz.

“CHELSEA YENİLDİ KİMSE KONUŞMUYOR''
“Bir de Chelsea’yi söyleyeyim, Chelsea 3-0 yenildi. Ama kimse konuşmuyor. Geçtiğimiz hafta İngiltere’ye gittim, Leicester şampiyon olursa 300 milyon pound alacakmış. Patronu da “Ben bu parau ne yapacağım'' diyormuş. Bizde de kısmaya çalışıyorlar. ''

“CANER KONUSUNU KONUŞACAĞIZ''
“Sow konusunda da bilinmeyenler var. Biz göndermedik Sow’u… 17 milyon euro maddesi vardı sözleşmesinde. Biz kabul etmesek de gidecekti. Van Persie, Nani gider hepsi… En çok da UNIFEB’e şaşırdım. Okumuş etmiş çocuklar hepsi… Taa Ataköy’de çağırıp bilet pazarlığı yapıyorlar. 3 Temmuz’da suçlu olanlar siyasete yakınlar diye ceza almıyorlar. Ama tekrar dilekçe vereceğim. Fenerbahçe Stadı’nın dışındaki silahlı çatışmayı ve bunların tribünlere yansımalarını kabul edemiyorum. Önlemleri alacağım. Caner konusunu bugün konuşacağız. Hocamız da 1-2 gün süre istemiş.''

“ÜLKER’E BİNLERCE KEZ TEŞEKKÜR EDİYORUM''
“Basketbolda bu sene tamamen kulüp finanse etti takımı… Ülker’e binlerce kez yaptıkları için teşekkür ediyorum. Murat Ülker iyi bir Fenrbahçelidir. İyi bir iş adamıdır. Aynı zamanda diğer kulüplere de sponsor olmuştur. Hiçbir zaman da “Sadece Fenerbahçe’ye sonsor ol'' demedik.  Basket maçlarında, futbol maçlarındakiler yok. 40 kişi Gfb’den geliyor kaçak, 50 kişi Unifeb’den geliyor. Ama futbolda, maç başlamadan yuhalamaya başlıyorlar. Nani’ye Van Persie’ye “yuh'' diyorlar. Kolay zannediyorlar. Biz onları getirmek için ne kadar uğraştık biliyor musun, sen evinde uyuyordun? Burada bana kızan yok mu, benim kızdığım yok mu? Bir olay olur sevdiğimden çok kızdığıma sarılırım… İnsanız hepimiz. Bir şey olmuş gitmiş sarılmış işte. Kulüpler Birliği’nde çok iyi işler yaptım, bütün takımların haklarını savundum. Hapse girdik, kimse ziyarete gelmedi. Ben davetli miydim? Değildim. Benim pozisyonumda bir insan gidebilir mi?''

VOLKAN DEMİREL KONUSU
“Volkan Demirel konusunda fazla konuşmak istemiyorum. Yok ben talimat veriyormuşum. Bunlar yanlış şeyler, kimse bunları yapmaz. Bırakın artık bunları… Volkan Demirel değerli, karakterli, iyi Fenerbahçelidir. Stattan ayrılırken Fatih Terim arabasını vermiş göndermiş Volkan’ı. Çocuğun ne suçu var. Sen iyi kaleci değilsin, ihtiyacımız yok deyin. Bitsin gitsin… Kan davası gütmenin anlamı yok. Oradan yazı yazdırıyorlar. Erkek gibi yaz, “Özür dile'' diye. Neyse boşver.''

“İSTEYEN İSTEDİĞİ YERE GİDER''
“İsteyen istediği yere gider. Bu fiyat yükseltmelerin artık bitmesi lazım. Bizden sonra gelen yönetimler bunun acısını çeker. Ben çekmem. Avrupa’dan men ediliriz. Daha iyi şartlar varsa bırakın gitsinler… Bugün Caner, Gökhan 1.750, maç başlarıyla beraber 2’nin üzerinde alıyorlar. Avrupa’da alamazlar. Geçmişte bize gelmediler mi? Tümer Metin Beşiktaş’ın kaptanı değil miydi? 2011 Süper Kupası’yla ilgili konuşmak istemiyorum. Mahkemeler bitmeden konuşamam. Terraneo’yı gönderdim. Bir personeldi, gönderdim. Bak tekrar söylüyorum. Rize dönüşü kurşunlanma olmasaydı biz şampiyon olurduk. (Muhabire) Seni Diyarbakır’a yollayayım bakayım ne hale geliyorsun! Ardından Mehmet Topal’ın arabasına kurşun! Siz sadece sahaya çıkan futbolcuyu görüyorsunuz. ''

“İSMAİL KARTAL’A HAKSIZLIK YAPMADIM''
“İsmail Kartal’a haksızlık yaptığımı düşünmüyorum. Ona “gel seni Avrupa’ya göndereyim'' dedim. ''Dinlenmek istiyorum’ dedi. Aziz Yıldırım olmasaydı, İsmail Kartal Fenerbahçe’ye teknik direktör olabilir miydi?''

"Aziz Yıldırım: Rasim Ozan bu kadar geri zekalı" haberi, 18 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Aziz Yıldırım: Rasim Ozan bu kadar geri zekalı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aziz Yıldırım: Rasim Ozan bu kadar geri zekalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  2. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  3. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  4. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  5. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  6. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  7. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  8. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  9. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  10. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  11. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  12. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  13. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  14. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  15. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  16. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  17. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  18. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  19. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  20. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
Spor Haberleri