Aziz Yıldırım'dan Mourinho açıklaması!

Aziz Yıldırım'dan Mourinho açıklaması!

Aziz Yıldırım'dan Mourinho açıklaması! Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım'dan açıklama var! 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek olan tarihi kongre öncesi canlı yayında açıklamalar yaptı. Seçime ve spor gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, merak edilen konulara açıklık getirmiş oldu.

F.Bahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, 8-9 öncesi Sözcü TV'de Ercan Taner'e konuk oldu. Haziran ayında tarihi kongre yapılıyor.

Seçim öncesi son kez canlı olarak yayınlanan Yıldırım'ın konuşmasının ana hatları şöyle:

"Yarınki kurultayın F.Bahçe camiasına ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyoruz. Hepimiz kongreyi gerçekleştirmek istiyoruz. kavga etmeden ve birbirimize sarılmadan O halde hepimiz birbirimize karşı dürüst olalım. Gelecek dönem başkanının arkasındaki güçle başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

images-35.jpg

"HERKES FENERBAHÇE'NİN BAŞKANI OLABİLİR AMA LİDER OLAMAZ"


Fenerbahçe'nin bir lidere ihtiyacı var. Herkes başkan olabilir ama lider olamaz. F.Bahçeli futbolcular Trabzon'da mücadele etti ve sahada sonuç aldı ancak olay başka yere çekildi. Ben başkan olsaydım yaşananlardan sonra camia süper kupayı bekliyordu ve ben de o maçta yer alırdım. Ama bunun sonucunda U19 oyuncularını elinizden aldınız. F.Bahçe forması olmasa da yine kazanmak için oynuyorlar. A takımla giderdim ve maçı kazandıktan sonra Olympia'yı falan yenerdik.

TFF'nin ceza vermemesi durumunda gelecek yıl Türkiye Kupası'na katılacak. Bu kupa büyük takımlar için yanlış durumda. Oynanan maçlar. Oradaki giderleriniz gelirinizden çok daha fazla... Kulüplerin, TFF'nin, yayıncı kuruluşun oturup bir çözüm bulması gerekiyor. Geçmişte Türkiye Kupası'na hep karşıydım ve bunun nedeni de maddi durumdu.

Aslında 1 milyar lira borçlandım, az diyorlar (Fenerbahçe bankacılık birliğiyle 330 milyon dolarlık sözleşme imzaladı). Biliyorsunuz 600 milyon borçlandım. Bankalar Birliği, Ali Koç yüzünden özel bankadan alınan 50 milyonu kabul etmedi. Şu anda Fenerbahce'nin 4 milyar lira borcu var. Bu parayı 32 liraya bölerseniz 110 milyon dolar oluyor. Kimse bir şey ödedi mi, hayır! Döviz kuru artınca borç azaldı. Bankacılık birliğine 110 milyon dolar öderseniz borç kalmaz.

Fenerbahçe'nin varlıklarını da eklerseniz 600 milyon dolar. Hepsini sıraladım ve değerlerini anlattım. Toplayın, karar verin, satışa çıkarın, alacağım dedim ama hiçbir şey yapmadılar.

"MOURINHO'YLA DEVAM EDELİM"


Sözleşmeyi imzaladığımda haberleri yoktu ama sağda solda farklı şeyler söylüyorlar. Mourinho geldi, artık konuşmak istemiyorum. Mourinho'nun adını söylediğimde onlar da konuşmaya başladı.

Seçilirsek Branco devam etmek istemeyebilir. B planımız var. Ama Branco'nun sözleşmesini yenilemezlerse artık daha değerli hale geldi. Başkan seçilirsem Mourinho ile de görüşeceğiz.

"MOURINHO'NUN İSTEDİĞİ OYUNCULARI ALACAĞIZ"


Jose Mourinho'nun istediği oyuncuları alacağız. Tamamını olmasa da 3-4 tanesini alacağız. Personeli de görüyoruz. Biz 20 yıl başkanlık yaptık, bunu anlıyoruz. Ama bazı yerlere gitmemiz gerekiyor.

"ARDA GÜLER REAL MADRİD'DE KALMALI"


Arda Güler'i satın almıyorum. Arda Güler Real Madrid'in yıldızı olmalı. Kurban kesse de gelmemelidir. Real Madrid'in yıldızı olmalı ve adını tarihe yazmalı. O yüzden orada olmak daha faydalı. Gelirse elbette kalbimizde yeri olur. Eğer Real Madrid onu kiralık olarak göndermek isterse elbette göndeririz. Başka takımlara gitmek yerine bize gelmeli.

Bazı hakimler beceriksizdir. Sahada olup biteni göremiyor. Vizyon tamamen farklı bir beceridir. Bazı yargıçlar "çukur" haline geldi. Bir şeyleri organize ediyorlar. 1999-2000 yıllarında İzmir'de bir grup vardı. Hakimler babadan oğula geçmeli. Bir akademi kurulmalı. Eğitimli olmaları gerekir. Öylece oturup okulu bırakmamalısın. Maçları izlemek için yurt dışına çıkmak zorunda kalıyorlar. Hakemlerin akıllı olması gerekiyor. Futboldan anlayanlar hakem olmalıdır.

Arşivler F.Bahçe'ye saygı duyar. Ali Bey'e söyledikleri hoş mu? F.Bahçe hepsinden büyük. Eğer 3 Temmuz onların başına gelseydi biz farklı olurduk. Biz Atatürk'ü ve Cumhuriyeti koruyan bir halk gücüyüz. Saygı göstermezlerse kavga ederiz. Sert savaşırız, yumuşak dövüşmeyiz. Galatasaray'dan arkadaş yok!

İlk etkinlik; Bu dönemin ortasında Revivo'dan ayrılıyoruz... Bunun üzerine Galatasaray Başkanı'nı aradım. Revivo'yu serbest bırakıyoruz, o size gelmeli. Biz de buna göre hareket ediyoruz. "Bizim Revivo ile hiçbir ilgimiz yok" dedi. Daha sonra Florya'ya giderek Revivo'ya imza attı.

İkinci olay; Kadın basketbol takımının teknik direktörüyle sözleşmesi var. Bu adam Galatasaray'ın antrenmanını izlemeye gitti ve anlaşma yaptı. Yöneticileri arayıp sorduk. Kabul etmediler. Daha sonra bunun doğru olduğunu öğrendik. Onu kovduk, alt katta bir oda verdik ve 9-18 saat çalıştırdık. Yeni bir teknik adam getirdik ve o takımı şampiyon yaptı. Bu yüzden Galatasaray'la arkadaş olamaz."

"VE BUNU KİM SÖYLÜYOR?"


2014 yılında İsmail Kartal'ı teknik direktör yaptım. Hala teknik direktör olabilir mi, Galatasaray'ı yendik dedim ve çıkışa başlayın "Galatasaray maçında kaybetmesini istedik. Bunu söyleyen herkes utanç vericidir."

"Aziz Yıldırım'dan Mourinho açıklaması!" haberi, 07 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Aziz Yıldırım'dan Mourinho açıklaması! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aziz Yıldırım'dan Mourinho açıklaması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:56 TFF'den istifa eden isim için skandal iddia!
  2. 02:51 KKTC ve GKRY liderleri New York'ta görüştü
  3. 02:49 Sahte otomobil ilanıyla 5 milyon liralık vurgun: 3 gözaltı
  4. 02:46 Dalaman'da orman yangını: İki hanede 11 kişi tahliye edildi!
  5. 02:44 Dünyaca ünlü dev şirket 1.200 mağazasını kapatıyor
  6. 02:38 AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!
  7. 02:32 Temel Karamollaoğlu'ndan Yahya Sinvar için başsağlığı mesajı
  8. 02:28 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2025 yılı için yüzde 38 arttı!
  9. 02:24 Sarunas Jasikevicius: "Savunmada inanılmazdık"
  10. 02:20 Halka ücretsiz plaj sunan Muratpaşa Belediyesi'ne bakanlıktan suç duyurusu!
  11. 02:16 Bursalı şirket Alman devini satın aldı!
  12. 02:13 CHP'li Başarır: 'Laiklik bu ülkede özgürlüğün teminatıdır'
  13. 02:09 Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis ligde kalmanın formülünü açıkladı
  14. 02:05 Asya'da yeni salgın: 19 bin hayvan tek seferde telef edilecek!
  15. 01:58 Barınakta ölü hayvanların görüntüleri çıkmıştı: AKP’li başkan vatandaşları suçladı
  16. 01:55 Bakanlık “uygun olmayan plakaları geçerli sayın” dedi: TÜRSAB ise 81 ilde denetimi durdurdu!
  17. 01:52 ABD'de Gazze politikası nedeniyle istifa eden çalışanlar siyasi eylem komitesi kurdu!
  18. 01:44 Milyonlarca kişinin dikkatine: Yeni düzenleme zorunlu hale geldi!
  19. 01:43 Sergen Yalçın'dan eski hocasına olay sözler!
  20. 01:41 Belediye başkanı dahil 9 kişiye soruşturma izni: Depremde 56 kişiye mezar olmuştu!
Spor Haberleri