Baba Şaban Vatan, polislere soruşturma açılması sonrası konuştu

Baba Şaban Vatan, polislere soruşturma açılması sonrası konuştu

Baba Şaban Vatan, polislere soruşturma açılm... Şaban Vatan, “Aldığımız sonuç sadece bir basamak. Net sonuç isterim. Bundan sonraki süreçte yine yılmayacağız. Adalet arayışına devam edeceğiz” dedi.

11 yaşında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan, “Aldığımız sonuç sadece bir basamak. Net sonuç isterim. Bundan sonraki süreçte yine yılmayacağız. Adalet arayışına devam edeceğiz” dedi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin başlatılan adli süreç kapsamında, olay yeri incelemesi yapan polisler hakkında 'görevi ihmal' suçlamasıyla soruşturma başlatılırken 60 tanığın yeniden dinlenmesine karar verildi. Polislerin, olay yerinde gerekli güvenlik önlemini almadıkları, hastaneye gidip ardından evin önüne gelerek inceleme yaptıkları belirtildi.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre soruşturma kapsamında, polis memurlarının ifadelerine başvuruldu. Ayrıca Giresun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde özel bir ekip de olayın yeniden soruşturulması için görevlendirildi. Adli kaynaklar olayda intiharın oldukça düşük bir ihtimal olduğu görüşünü paylaştı. Bir yıldır kızının akıbetinin ortaya çıkması için mücadele eden baba Şaban Vatan, “Aldığımız sonuç sadece bir basamak. Net sonuç isterim. Bundan sonraki süreçte yine yılmayacağız. Adalet arayışına devam edeceğiz” dedi.

Yaşanan gelişmeler karşısında baba Şaban Vatanı bir yıl boyunca zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek kızının ölüm yıl dönümünden itibaren gelişmeler yaşanmaya başladığını söyledi. Vatanı kızının cinayetinin yaşanan yeni gelişmelerden sonra bir nebze aydınlatılacağına inandığını belirterek “Ülkede adalet kişilerin eliyle itibarsızlaştırılmıştır. Kişilerin kendi yararına hukuku kullanmalarına izin verilmemesi lazım. Verildiği takdirde yapan da veren de hukuk çerçevesinde bedelini ödeyecektir” diye konuştu.

SORU ÖNERGESİ VERİLDİ

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Rabia Naz Vatan’ın ölümü ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi. Olayın aydınlatılmasını isteyen Tığlı, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan hakkında, akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için alınan “gözlem altında tutulması” kararını eleştirdi.

'ASLA YILMAYACAĞIM'

Hiçbir zaman yılmadığını, sesini çıkarmaya çalıştığını söyleyen baba Şaban Vatan, “Neyle karşılaşırsam karşılaşayım asla yılmadım, yılmayacağım. Bir yerlere temas edersem, bir yerlere dokunursam adalet yerini bulur diye hep düşündüm. Benim bir derdim de Rabi Naz gibi hayatını kaybeden diğer çocuk cinayetlerinin aydınlatılmasıdır. Fakat böyle durumlarda hemen yayın yasağı getiriliyor. Birileri devreye giriyor ve olayın üstünü kapatmak için her şeyi yapıyor. Normal ülkelerde bir cinayet işlendiğinde araştırılır. Ama nedense ülkemizde kamuoyu takip etmesin diye engeller konuyor. Takip edilirse, davanın arkasında durulursa bugün geldiğimiz noktaya gelinir” dedi.

'NET SONUÇ İSTERİM'

Vatan şöyle devam etti:

“Aldığımız sonuç sadece bir basamak. Net sonuç isterim. Çünkü bir yıl bir dosya hiç kımıldamadan durmuşsa artık bir yıl sonraki durumda net sonuç isterim. Cinayet dosyalarında bir yıl, iki yıl, altı yıl sonra keşif yapılma durumu oluyor. Bizde de olaydan yedi ay sonra keşif yapıldı. Baskıyla, zorla yaptırdık. Bundan sonraki süreçte yine yılmayacağız. Adalet arayışına devam edeceğiz.”

"Baba Şaban Vatan, polislere soruşturma açılması sonrası konuştu" haberi, 18 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Baba Şaban Vatan, polislere soruşturma açılması sonrası konuştu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Baba Şaban Vatan, polislere soruşturma açılması sonrası konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Haberleri