Babacan'dan seçim çıkışı: Bu millet cevabını sandıkta verir

Babacan'dan seçim çıkışı: Bu millet cevabını sandıkta verir

Babacan'dan seçim çıkışı: Bu millet cevabını... Seçim güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri Babacan, "14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliği önlemini almak zorundayız. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim ulaştırmanın şafağındayız." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, saydam ve demokratik bir seçim sürecini takip etmek amacıyla kurulan saydik.biz adlı sitenin tanıtımını yapmış oldu. Babacan, "DEVA Partisi olarak biz, seçim güvenliği ile ilgili kendi sistemimizi de oluşturmuş bulunmaktayız. Sitede çok basit bir üyelik formu var. Aslında sandığa sahip çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formu. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyunuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Babacan'ın açıklamaları şu şekilde;

‘Önümüzde tam demokrasiye giden yolun ayrımı var’

14 Mayıs seçimleri için her türlü seçim güvenliği önlemini almak zorundayız. Çünkü önümüzde tam demokrasiye giden yolun ayrımı var. Tek kişinin dağarcığıyla, tadı kararlarıyla yönettiği ülkeyi ortak akılla, katılımcılıkla, istişareyle yönetmenin eşiğine geldik. Ülkemizi özgürlük ve zenginlik limanına sağ salim ulaştırmanın şafağındayız.

‘Bu millet yanıtını her vakit sandıkta verir’

Ülkemizin her köşesinde sandık, sandık günü oldukça önemlidir. Biliyorum, seçim arifesinde pek oldukça sohbetin mevzusu şu 'O gece iyi mi geçecek?', 'Oyumuza ne olacak?' Bu millete tepeden bakanlar bilmez, bu milleti hor görenler anlamaz, bu milleti aşağılayanlar işitmez. Fakat bu millet yanıtını her vakit sandıkta verir. Susar, susar, içine atar, seçim gününe kadar bekler. O seçim günü var ya, işte o gün de sabah kalkar eşiyle dostuyla sevinç içinde sandığına gider ve demokratik görüşünü tepkisini verdiği oyla gösterir.

'Seçim güvenliği' ile ilgili bir komisyon kuruldu

Biz bu seçimi açık ara kazanmayı hedefliyoruz. Kazanmak için ön hazırlığımızın da sağlam olması icap ettiğini oldukça iyi biliyoruz. Tam da bu nedenle, altılı masa çalışmalarında, “Seçim Güvenliği” ile ilgili bir komisyonumuz kuruldu. İdris Şahin Bey’in partimizi temsil etmiş olduğu komisyonumuz; seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrası olmak suretiyle 3 ayrı dönemin planlamasını kamuoyu ile paylaştı.

'Saydik.biz' platformu bir güvenlik sistemidir

Millet İttifakı’nın seçim güvenliği mevzusundaki iş birliği çalışmalarımıza aynen devam edeceğiz. Ülkemizde seçim güvenliği amacıyla çalışan oldukça kıymetli sivil inisiyatiflerle de yazışma halinde olacağız.

Bütün bunlara ek olarak, DEVA Partisi olarak biz, seçim güvenliği ile ilgili kendi sistemimizi de oluşturmuş bulunmaktayız. 6'lı masada yaptığımız iş birliğine ek olarak oluşturduğumuz kendi sitemiz. İşte birazdan detaylarını genel başkan yardımcılarımız İdris Şahin ve Mustafa Ergen’den dinleyeceğiniz “saydık.biz Platformu” partimizin seçim güvenliği amacıyla tüm yurttaşlarımızın içine katılabileceği bir güvenlik sistemi.

‘Sandık sahiplenmeye çağrı ediyoruz’

Sitede oldukça kolay bir üyelik formu var. Aslında sandığa haiz çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formu. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyunuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz. Evet “sahiplenmek” diyoruz buna. Tıpkı Aslanköylü hanımlar benzer biçimde sandığınıza haiz çıkıyorsunuz. 14 Mayıs günü sahiplendiğiniz sandığa gidip, gün boyu oy kullanımını seyrediyorsunuz. Sandıkları sahiplenen arkadaşlarımızın yapacağı iş, ıslak imzalı tutanağın fotoğrafını çekip sisteme yüklemek. Tüm yurttaşlarımıza açık bir sistem. Formu doldurmak, bir sandığı “sahiplenmek” vatandaşlık görevlerinden biri olacak.

‘Formu doldurmak partimize üye olmak anlamına gelmiyor’

Bu platform, mesuliyet sahibi etken bir vatandaşlığın gereği olarak, her bir yurttaşımızın kendisinin, çocuğunun yarınlarına haiz çıkmasını sağlayacak bir platform.

Sistem oldukça kolay. Her biriniz, bizi izleyen hepimiz, bilgisayar başına geçip yada akıllı telefonlarından “saydik.biz” adlı web sitesine girebilir. Sitede oldukça kolay bir üyelik formu var. Aslında sandığa haiz çıkma ve sandık sahiplenmekle ilgili bir üyelik formudur.

Yanlış anlaşılmasın, bu biçim DEVA Partisine üyelik formu değil. Formu doldurduktan sonrasında, ekrandaki Türkiye haritasından hangi ilde oy kullanıyorsanız o ili ve o ilin ilçelerini görüyorsunuz. İlçelerden de sandıkların detaylarına kadar iniyorsunuz. Oy kullanım işleminin yapılacağı bir binadaki sandıkları “sahipleniyorsunuz”. Bu bina oy kullandığınız binada olabilir, oyununuzu kullanıp başka bir binadaki sandıkları da sahiplenebilirsiniz. Türkiye haritasında hangi binalar sahiplenmiş hangi binalar sahiplenmemiş görülebiliyor. Bu sistem tüm yurttaşlarımıza açık. “

‘Sizi seçim gecesi yalnız bırakmayacağız’

Vatandaşlarımızın her bir oyunu sonuna kadar koruyacağız. Bunu da gene vatandaşlarımızla beraber yapacağız. Sizi seçim gecesi yalnız bırakmayacağız. Türkiye'nin dört bir yanından kayda aldığımız ıslak imzalı tutanaklarla ve gene siz değerli üyelerimizin katkısıyla ülkemizi bilgilendireceğiz. Eminim; zamanı zaferimiz o şekilde büyük olacak ki ülkemizdeki demokrasi hasretini dindireceğiz.

"Babacan'dan seçim çıkışı: Bu millet cevabını sandıkta verir" haberi, 20 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Babacan'dan seçim çıkışı: Bu millet cevabını sandıkta verir haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Babacan'dan seçim çıkışı: Bu millet cevabını sandıkta verir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri