Babadan çocuklarına kemerli işkence​​​! Anne çocuklarının kurtarılması için yetkililere seslendi

Babadan çocuklarına kemerli işkence​​​! Anne çocuklarının kurtarılması için yetkililere seslendi

Babadan çocuklarına kemerli işkence​​​! Anne... Türkiye'den sınır dışı edilen kocasının beraberinde Irak'a götürdüğü çocuklarına kemerle işkence yaptığını öğrenen anne Irak ve Türk yetkililere çocuklarının kurtarılması yardım çağrısında bulundu.

Alınan bilgiye göre, Iraklı Ammar Fatlı Ali Alemarah (37) ve 14 yıllık eşi Ashjan Khalaf Jasım Aljuybır (44), 5 ve 13 yaşları arasında bulunan 4’ü kız, 2’si erkek 6 çocukları ile birlikte 3 yıl önce Türkiye’ye turist vizesi ile gelip Samsun’da kalmaya başladı. Fakat Samsun’da DEAŞ şüpheli olarak gözaltına alınan Ammar Fatlı Ali Alemarah’ın evinde yapılan aramada da bir miktar kaçak sigara ele geçti. Alemarah hakkında ‘terör ve kaçakçılık’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Ammar Fatlı Ali Alemarah serbest bırakılarak sınır dışı edildi.

Çocuklar ile eşi ise Samsun’da kaldı. Bir süre sonra pasaportundan bir harf değiştirip Türkiye’ye giriş yapıp Samsun’daki ailesinin yanına gelen Ammar Fatlı Ali Alemarah, eşi ile kavga edince komşuları polise ‘aile içi şiddet’ ihbarında bulundu. Eve giden polis Ammar Fatlı Ali Alemarah’ın Türkiye’ye giriş yasağının bulunduğunu ve sahte pasaport ile ülkeye giriş yaptığını tespit etti. Bu kez de hakkında ‘sahte pasaporttan’ yasal işlem yapılarak tekrar sınır dışı edildi. Ammar Fatlı Ali Alemarah ülkesine gönderilirken eşini Samsun’da bıraktı ancak çocuklarını yanına götürdü.

Eşinden sürekli şiddet ve tehdit gördüğünü belirten 6 çocuk annesi Ashjan Khalaf Jasım Aljuybır öldürülmekten korktuğu için Irak’a dönmedi. Kocasının çocuklarını bir odaya kilitleyip onlara eziyet ettiğini öğrenen Ashjan Khalaf Jasım Aljuybır, kendisine 13 yaşındaki kızı Asal Ammar Fathı Alemarah’ı kemerle dövülme görüntüleri ulaşınca gözyaşına boğuldu.

Irak hükümetinden ve Türk yetkililerinden çocuklarının kurtarılması için yardım isteyen Iraklı anne, "Irak hükümetinden yardım diliyorum. Ne olur yardım edin. Allah rızası için bana yardım edin. Benim çocuklarımı kurtarın o zalimin elinden. Nasıl sizin çocuklarınız da sizin için değerliyse, benim çocuklarım da benim için çok çok değerlidir. Ben onlar için hayatta kalıyorum. Türk devletinden de bana bu konuda yardımcı olmalarını rica ediyorum, yalvarıyorum. Irak hükümetine yalvarıyorum. Bana yardım edin çocuklarımı kurtarın" diye yardım istedi.

Anneye ulaşan görüntülerde babanın 13 yaşındaki kızı Asal Ammar Fathı Alemarah’ı kemerle dövmesi, küçük kızın feryatları ve 10 yaşındaki Mustafa’nın babasına engel olmaya çalışmasının görüntüleri yürekleri dağladı.

544225de3.jpg

"Babadan çocuklarına kemerli işkence​​​! Anne çocuklarının kurtarılması için yetkililere seslendi" haberi, 14 Kasım 2020 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2020 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Babadan çocuklarına kemerli işkence​​​! Anne çocuklarının kurtarılması için yetkililere seslendi haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Babadan çocuklarına kemerli işkence​​​! Anne çocuklarının kurtarılması için yetkililere seslendi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:32 ABD Ekonomisindeki Belirsizlikler ve Küresel Piyasalar
  2. 13:29 İzmir Su Kaynaklarında Endişe Verici Düşüş! İZSU'dan Uyarı: Su Tasarrufu Şimdi Daha Önemli!
  3. 13:23 Ticaret Bakanlığı, Fahiş Fiyat Artışı ve Stokçuluk Yapan İşletmelere 355 Milyon TL Ceza Kesti
  4. 13:15 Migros'ta Muhteşem Kampanya: Fiyatlar Düştü, 1 Alana 1 Bedava! 9 Mayıs'a Kadar Acele Edin!
  5. 13:14 6 Mayıs 2024 Dolar ve Euro fiyatları
  6. 13:12 'Bahar' dizisine dikkat çeken transfer! 12. bölümde kadroya katılacağı duyuruldu
  7. 13:08 Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi
  8. 13:08 Japonya Maliye Bakanı: Asya Kalkınma Bankası'na 162 Milyar Yenlik Katkı
  9. 13:02 Limon Suyunun Mucizevi Gücü: Sağlığınızı Limonla Canlandırın!
  10. 12:57 Gazze'de İsrail'in Refah Kentine Yönelik Mahalle Boşaltma Operasyonu Endişe Yaratıyor
  11. 12:52 6 Mayıs 2024 Altın fiyatları
  12. 12:50 Kendini yaraladığı iddia edildi: Dilan Polat için Adli Tıp Kurumu’na sevk kararı alındı
  13. 12:49 Dolarda 38 yıl sonra bir ilk gerçekleşti!
  14. 12:47 Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Vekaletle kurban kesim bedeli ne kadar?
  15. 12:45 28 Şubat Davası ertelendi: Mahkeme davayı 9 Eylül'e erteledi
  16. 12:43 Evde Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Sırrı Ortaya Çıktı: İşte Pratik İpuçları!
  17. 12:38 Sağlık İçin Lezzetli İkiliden Güç Alın: Sumak ve Yoğurt!
  18. 12:31 Anadolu'nun Leziz Kahvaltı Köşesi: Kaygana Tarifiyle Sofralarınızda Şölen Başlasın!
  19. 12:25 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Ölü Sayısı 76'ya Yükseldi
  20. 12:24 Altın ve Dolar Fiyatlarında Dalgalanma! En Uygun Fiyatı Yakalamak İçin Bu Tarihlere Dikkat
3. Sayfa Haberleri