Babalar Günü Ne Zaman?

Babalar Günü Ne Zaman?

Babalar Günü Ne Zaman? Babalar Günü ne zaman sorusu salgın döneminde de yurttaşlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Her sene olduğu gibi Haziran ayı içerisinde kutlanan Babalar Günü için Haziran ayına gelinmesi ile vatandaşların hediye arayışları sıklaştı. Var olduğumuz bu dünyada önemli bir yere sahip olan ailemizi bir arada tutarak koruyup kollayan babalarımızın bu özel gününde yüzlerinde küçük bir tebessü

Babalar Günü ne zaman sorusu salgın döneminde de yurttaşlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Her sene olduğu gibi Haziran ayı içerisinde kutlanan Babalar Günü için Haziran ayına gelinmesi ile vatandaşların hediye arayışları sıklaştı. Var olduğumuz bu dünyada önemli bir yere sahip olan ailemizi bir arada tutarak koruyup kollayan babalarımızın bu özel gününde yüzlerinde küçük bir tebessüm bırakabilmek bizlere de mutluluk kaynağı olacaktır. İçtenlikle söylenecek sevgi sözcükleri ve/veya minik bir hediye Babalarımızın gününü daha da güzel daha da anlamlı kılacaktır. Peki, 2020 yılında Babalar Günü hangi tarihte kutlanacak.

Meb Açıkaldı. İşte Okulalrın Açılma Tarihi!

Babalar Günü bu yıl hangi güne denk geliyor?

Babalar günü ne zaman sorusunu halkımız tarafından merak konusu olmayı sürdürüyor . Her sene Haziran ayının 3. haftası gerçekleşen Babalar Günü bu yıl hangi güne denk geliyor sorusuna yanıt bulmaya çalışan yurttaşlar babalar günü araştırmalarını sürdürüyor.

Babalar Günü ilk ne zaman kutlandı. 2020 yılı Babalar Günü ne zaman hangi güne denk geliyor?  Babalar Günü tüm merak edilen soruları ve cevapları ile birlikte detaylandırıldı.

 

2020 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?

Babalar Günü bu yıl 21 Haziran 2020 Pazar günü kutlanacak

BABALAR GÜNÜ TARİHÇESİ

Amerikalı gazi bir askeri kızı olan Sonora Smart Dodd, Babalar gününün olması gerektiğini şu düşüncelerle başlattığı düşünülmektedir; Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Sonora Smart Dodd'un babası annesinin yokluğunda 6 çocuğunu bir başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan beş Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için gerekli çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar 5 hazirana yetişemeyince babalar günü kutlamaları haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

 

Babalar Günü ilk kez Amerika’da 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 senesinde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan edilmemiştir. Şöyle ki 1966 yılında o dönemin Amerika başkanı Lyndon Johnson, bir bildirisinde her sene haziran ayının 3. pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklama yayımlamıştır. Yine 1972 yılında Amerika başkanı Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak Amerika’da resmi tatil ilan edilmiştir.

Hristiyanlıkta Katolikler, inançlarına göre Babalar Günü olarak başka bir tarih kutlarlar. Bu kutlamayı dinen ele alıp Hıristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, Mart ayının 19. gününü St. Joseph Günü ismi altında babalarına hediye etmektedirler.

"Babalar Günü Ne Zaman?" haberi, 10 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Babalar Günü Ne Zaman? haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Babalar Günü Ne Zaman? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:26 CHP'li Zeyrek, Manisa'da indirim sözünü yerine getirdi!
  2. 22:58 Bill Gates açıkladı: Yapay zeka işte bu meslekleri yerinden edemiyor!
  3. 22:58 Aston Villa, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde büyük bir etki yarattı
  4. 22:55 Burdur'da Çöl Tozu Etkisi: Kent Tozla Kaplandı, Yetkililer Uyarıyor!
  5. 22:50 NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, G7 Toplantısında Ukrayna'ya Destek Vurgusu Yaptı
  6. 22:44 Tunceli'de PKK'ya Ait 8 Sığınak Tespit Edildi: 'Şehit Savcı Murat Uzun' Operasyonu
  7. 22:40 Diyadin İlçesinde İmamın Öğrencilere Şiddet İddiası: Gözaltı ve Soruşturma Başladı
  8. 22:36 Türkiye'deki Enflasyon Artışı: Ankara Havalimanı'nda Bir Bardak Çay 100 TL!
  9. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  10. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  11. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  12. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  13. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  14. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  15. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  16. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  17. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  18. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  19. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  20. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
Yaşam Haberleri