Babasının 6 yıl boyunca istismar ettiği çocuk intihar girişiminde bulundu

Babasının 6 yıl boyunca istismar ettiği çocuk intihar girişiminde bulundu

Babasının 6 yıl boyunca istismar ettiği çocu... Tutuklanan “baba'', 38 yaşındaki A.K. hakkında, “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı'' ve “Çocuğa müstehcen yayınları izletme'' iddialarıyla dava açıldı. Suçlamaları reddeden baba A.K.’ya, 3 kez ceza artırımı...

Tutuklanan “baba'', 38 yaşındaki A.K. hakkında, “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı'' ve “Çocuğa müstehcen yayınları izletme'' iddialarıyla dava açıldı. Suçlamaları reddeden baba A.K.’ya, 3 kez ceza artırımı yapılarak 24 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Mahkemenin gerekçeli kararında, mağdurun intihar girişiminin “Yardım çığlığı'' olduğu belirtildi.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Diyarbakır’ın bir ilçesinde ailesi ile birlikte yaşayan 13 yaşındaki Z.K. isimli çocuk, 9 Aralık 2016 günü kırık cam parçasıyla bileklerini keserek intihar girişiminde bulundu. İntihar girişiminin nedenini ailesine açıklamayan mağdur, öğretmeni ile görüşmesinde 2010 yılından bu yana babasının cinsel istismarına uğradığını söyledi. Bunun üzerine 4 çocuk babası A.K., tutuklandı. Soruşturma sonunda hakkında “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı'' ve “Çocuğa müstehcen yayınları izletme'' suçlarından 24 yıl hapis istemiyle dava açıldı. A.K.’nin 2010 yılından beri öz kızına cinsel istismarda bulunduğu ve pornografik yayınlar izlettiği belirtilen iddianamede, istismarın birden fazla kez gerçekleştiği ifade edildi.

''BANA İFTİRA ATIYORLAR’

A.K. hakkındaki dava Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahil olduğu yargılamaya Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi de katıldı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen sanık A.K., “18 yıldır evliyim. Eşimle anlaşamıyoruz. Geçimsizlikten dolayı eşimin yönlendirmesiyle bana iftira atılmıştır. Kesinlikle kızımı taciz etmedim. 2-3 ay önce boşanmak istedi. Ben kabul etmedim. Çocukların yanında tartıştık ve sinirlenerek ona vurdum'' dedi.

''O EVDE KALMAK İSTEMİYORDUM’

Duruşmada ifadesi alınan mağdur çocuk Z.K. ise babasının kendisine hoşlanmadığı şeyler yaptığını belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Eğer birine söylersem annemi öldüreceğini söylüyordu. Bana video görüntüsü izletiyordu. ''Sen de izle bunların aynısını yap’ diyordu. Şikayet etmeden 3 gün önce yine böyle bir olay yaşandı. Annem bir yere gittiğinde babam benim kalmamı istiyordu. Ben evde kalmak istemiyordum. Annem bu durumu öğrendikten sonra sürekli kavga ediyordu. Babam işe gitmediği zamanlarda bana dokunuyordu.''

24 YIL HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme sanık A.K.’yi, “Alt soydan birine zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı'' ve “Çocuğa müstehcen yayınları izletme'' suçlarından 3 kez ceza artırım uygulayarak 24 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın yargılama sürecindeki davranışları ve cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alarak ceza oranında indirim yapmadı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

''İNTİHAR GİRİŞİMİ AYNI ZAMANDA BİR YARDIM ÇIĞLIĞI’

Dava ile ilgili gerekçeli kararda mağdurun babasının cinsel istismarına maruz kaldığı, kollarını camla kestiğini ve sanığın olayı kimseye anlatmaması için kızını tehdit ettiği ifade edildi. Tüm aile bireylerinin sanığa iftira atmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtilen kararda, istismar olayının, mağdurun şikayeti değil intihara teşebbüs etmesi ile ortaya çıktığı, bu nedenle iftira iddialarının gerçeklikten uzak olduğu belirtildi. Mağdurun, anne ve babası arasındaki geçimsizlikten dolayı, öz babasına böyle bir iftira atmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu kaydeden mahkeme, “Mağdurun uzun süredir babasının tacizlerine maruz kaldığını ve bu travmayı kaldıramadığı içinde kendi canına kıyacak bir girişimde bulunduğu, bu girişimin aynı zamanda bir yardım çığlığı olarak nitelendirildiği tespit edilmiştir. Çocuklara karşı işlenen müstehcenlik suçunda korunan menfaat çocuk haklarıdır'' denildi.

''AİLE ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMEDİ; ÇOCUK YALNIZ KALMADI’

Davayı takip eden Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatı Ümit Asye Demir, mahkemenin iyi bir karar verdiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Babanın yaptığı ezasız kalmadı ve indirim almadı. Mahkeme çocuğa inandı. Çocuğun intihar girişiminin olması, mahkemede çok büyük inandırıcılık yarattı. Çocuk, bu olayı gerçekten yaşanmamış olsaydı kendini ölüme sürükleyecek hale gelmezdi. Çocuğun gerçekten bunu yaşadığı ve istismarcı babanın hiçbir indirimi hak etmeden bu cezayı çekmesine ilişkin bir karardı. Bu dosyada aile hiçbir anlamda yılmadı. Aile şikayetinden vazgeçtiğinde çocuk yalnız başına kalıyor. Bazen çocuk şikayetinden vazgeçmek durumunda kalıyor, bu da çocuğun mahkemede yalnız kalmasına neden oluyor.''

"Babasının 6 yıl boyunca istismar ettiği çocuk intihar girişiminde bulundu" haberi, 30 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 30 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Babasının 6 yıl boyunca istismar ettiği çocuk intihar girişiminde bulundu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Babasının 6 yıl boyunca istismar ettiği çocuk intihar girişiminde bulundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Yaşam Haberleri