Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi

Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi

Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi İstanbul Kadıköy’de 8 Mayıs 2015 tarihinde kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısı sonucu bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Haziran Hareketi üyesi...

İstanbul Kadıköy’de 8 Mayıs 2015 tarihinde kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısı sonucu bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın 12. duruşması görüldü. 5'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada esas hakkında mütalaa verildi.

DHA'da yer alan habere göre; mütalaada, bir tutuklu sanık için müebbet hapis ve 20 yıldan 35 yıla, 4 tutuklu sanık için de 12 yıl 6 aydan 21 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Mütalaada 5 tutuksuz sanık hakkında da, "Yaralamaya iştirak", "Yaralamaya teşebbüs", "Tehdit" ve "Suçta kullanılan eşyaların gizlenmesi" suçundan değişen oranlarda hapis cezası istendi.

İstanbul Kartal’da bulunan Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanıklar Yahya Burak Ataç, Murat Topraktepe, Erkan Çınar, Cemal Diri, Mert Nikelay ile tutuksuz sanıklar Serhat Ali Güney, Hasan Özcan katıldı.

Duruşma savcısı Ercan Ateş’in sunduğu esas hakkında mütalaada, tutuklu sanık Erkan Çınar hakkında bıçakla maktül Bahadır Grammeşin'i "Kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis, gruptaki Çağrı Konca ve Halil Bağrıyanık'ı "öldürmeye teşebbüs" suçundan iki kez 9 yıldan 15 yıla hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Erkan Çınar için, "Tehdit" suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar ceza istendi.

Mütalaada, diğer tutuklu sanıklar Yahya Burak Ataç, Mert Topraktepe, Cemal Diri ve Mert Nikelay hakkında, "Kasten adam öldürmeye yardım", "Tehdit" ve "Kasten yaralamaya iştirak" suçlarından hapis cezaları ile cezalandırılmaları istendi. 

Mütalaada tutuksuz sanıklar Hasan Özcan, Ercan Arslan, Serhat Ali Günay, Oğuzhan Çiftçi ve Soner Akça hakkında, "Yaralamaya teşebbüs", "Yaralamaya iştirak", "Tehdit", "Suçta kullanılan eşyaların gizlenmesi" suçlarından 12 yıl 6 aydan 21 yıl 6 aya kadar değişen oranlarda hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. 

DURUŞMA 17 MART'A ERTELENDİ

Savcının, "Kasten öldürme", "Öldürmeye teşebbüs", "Yaralama" ve "Tehdit" suçlarından cezalandırılmaları şeklindeki görüşüne katıldıklarını söyleyen müşteki Avukatı İbrahim Burak Eskici, sanıklar hakkında indirim maddelerinin uygulanmamasını istedi.

Sanıkların avukatları ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme heyeti tüm sanıkların tutuklulukların devamına karar verdi. Mahkeme, tarafların esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için duruşmayı 17 Mart saat 13.30’a erteledi.

"Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi" haberi, 03 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:42 NASA'nın bulgu aracı Mars'ta eski yaşam emareleri keşfedildi
  2. 01:38 Antoine Griezmann için sürpriz transfer iddiası gerçek mi?
  3. 01:33 Fatih'te tramvay faciası yaşandı: Raylara düşen bir kişi öldü
  4. 01:30 Polisin durdurduğu TIR'dan 86 kilo 950 gram esrar çıktı
  5. 01:27 Trump, suikast girişimine uğradığı alanda yeniden miting düzenleme kararı! Trump'un amacı ne?
  6. 01:25 Husiler: ABD ve İngiltere Hudeyde Havalimanı'na saldırı düzenledi
  7. 01:22 Kız meselesi yüzünden tartıştığı kişiyi öldürdü!
  8. 01:19 Manisa'da 4 araçlı zincirleme trafik kazası: 9 yaralı var! Son dakika
  9. 01:01 TRT'den Şaşırtan Hamle: Paris 2024 Açılışında LGBTİ+ Mesajlarından Sonra Yayın Kesildi!
  10. 00:56 Bu Hisseye Yatırım Yapanlar Dikkat: Tüm İşlemler Sınırlanacak!
  11. 00:35 BYD'den Büyük Hamle: Ailelerin Beklediği Elektrikli MPV Modeli Çıktı!
  12. 00:29 Ünlü Türk marketi iflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldı!
  13. 00:22 Emekliler çok umutsuz: Yurttaşın enflasyon beklentisi yüzde 113 olarak açıklandı!
  14. 00:22 143 yıllık köklü kulüp iflas etti! Herkes şok oldu
  15. 00:10 Olimpiyatlara gidip 500 bin eurosunu çaldırdı! Fenerbahçe efsanesine dev şok!
  16. 00:09 Şarj Edilebilir Hibrit Araçlarda Şok ÖTV İndirimi: Fiyatlar 500 Bin Lira Düşebilir!
  17. 00:08 Final iddiası konuşuluyordu: Kanal D'den o dizi için karar çıktı! Apar topar gitti
  18. 00:06 Bakan Yumaklı'dan duyuru: Bugün hesaplara yatıyor!
  19. 00:05 Özgür Özel "Eğer taşıyamıyorsan bırak küfeyi, milletin sırtına yüklenme. Biz bu milleti taşırız"
  20. 00:04 Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Paris'te Büyük Soygunla Sarsıldı!
Gündem Haberleri