Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi

Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi

Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi İstanbul Kadıköy’de 8 Mayıs 2015 tarihinde kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısı sonucu bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Haziran Hareketi üyesi...

İstanbul Kadıköy’de 8 Mayıs 2015 tarihinde kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken bir çetenin saldırısı sonucu bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ve Haziran Hareketi üyesi Öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın 12. duruşması görüldü. 5'i tutuklu 10 sanığın yargılandığı davada esas hakkında mütalaa verildi.

DHA'da yer alan habere göre; mütalaada, bir tutuklu sanık için müebbet hapis ve 20 yıldan 35 yıla, 4 tutuklu sanık için de 12 yıl 6 aydan 21 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. Mütalaada 5 tutuksuz sanık hakkında da, "Yaralamaya iştirak", "Yaralamaya teşebbüs", "Tehdit" ve "Suçta kullanılan eşyaların gizlenmesi" suçundan değişen oranlarda hapis cezası istendi.

İstanbul Kartal’da bulunan Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanıklar Yahya Burak Ataç, Murat Topraktepe, Erkan Çınar, Cemal Diri, Mert Nikelay ile tutuksuz sanıklar Serhat Ali Güney, Hasan Özcan katıldı.

Duruşma savcısı Ercan Ateş’in sunduğu esas hakkında mütalaada, tutuklu sanık Erkan Çınar hakkında bıçakla maktül Bahadır Grammeşin'i "Kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis, gruptaki Çağrı Konca ve Halil Bağrıyanık'ı "öldürmeye teşebbüs" suçundan iki kez 9 yıldan 15 yıla hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Erkan Çınar için, "Tehdit" suçundan da 2 yıldan 5 yıla kadar ceza istendi.

Mütalaada, diğer tutuklu sanıklar Yahya Burak Ataç, Mert Topraktepe, Cemal Diri ve Mert Nikelay hakkında, "Kasten adam öldürmeye yardım", "Tehdit" ve "Kasten yaralamaya iştirak" suçlarından hapis cezaları ile cezalandırılmaları istendi. 

Mütalaada tutuksuz sanıklar Hasan Özcan, Ercan Arslan, Serhat Ali Günay, Oğuzhan Çiftçi ve Soner Akça hakkında, "Yaralamaya teşebbüs", "Yaralamaya iştirak", "Tehdit", "Suçta kullanılan eşyaların gizlenmesi" suçlarından 12 yıl 6 aydan 21 yıl 6 aya kadar değişen oranlarda hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. 

DURUŞMA 17 MART'A ERTELENDİ

Savcının, "Kasten öldürme", "Öldürmeye teşebbüs", "Yaralama" ve "Tehdit" suçlarından cezalandırılmaları şeklindeki görüşüne katıldıklarını söyleyen müşteki Avukatı İbrahim Burak Eskici, sanıklar hakkında indirim maddelerinin uygulanmamasını istedi.

Sanıkların avukatları ise mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme heyeti tüm sanıkların tutuklulukların devamına karar verdi. Mahkeme, tarafların esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için duruşmayı 17 Mart saat 13.30’a erteledi.

"Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi" haberi, 03 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahadır Grammeşin’in katiline müebbet istemi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  2. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  3. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  4. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  5. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  6. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  7. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  8. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  9. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  10. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  11. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  12. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  13. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
  14. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  15. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  16. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  17. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  18. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  19. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  20. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
Gündem Haberleri