Bahçeli-Davutoğlu tartışması şiddetleniyor: MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan cevap!

Bahçeli-Davutoğlu tartışması şiddetleniyor: MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan cevap!

Bahçeli-Davutoğlu tartışması şiddetleniyor: ... MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 2015 koalisyon görüşmelerine ilişkin yayınladığı videodaki iddialarına cevap verdi.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 2015 koalisyon görüşmelerine ilişkin yayınladığı videodaki iddialarına cevap verdi.

Yalçın, "17 Ağustos 2015 tarihli Bahçeli-Davutoğlu görüşmesinde benimle birlikte bulunan bir diğer isim de Sayın Faruk Çelik’tir. Dört kişinin bulunduğu bu toplantıda benim dışımda not tutan isim de Faruk Çelik’tir. Tavsiyemiz Faruk Çelik’in toplantı tutanaklarını malum gazeteciler marifetiyle kamuoyu ile paylaşmasıdır. Asıl gerçekler o zaman ortaya çıkacaktır" dedi.

''MHP GEÇMİŞİ HİÇBİR ZAMAN İNKAR ETMEMİŞTİR''

Yalçın’ın “Geçmişte partimizce Ak Parti hakkında yapılan açıklamalara gelince…MHP geçmişi hiçbir zaman inkâr etmemiştir” mesajını da verdiği yazılı açıklaması şöyle:

''MİKROSKOBİK SİYASET CANLISI''

Hem geçmişi inkâr etmekte, hem de ısrarla yalan söylemeyi sürdürmektedir. Gerçek şu ki Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu parti, mikroskobik bir siyaset canlısıdır; yüzdelik bile değil, bindelik oranların mikroorganizmasıdır. Politikada bir kişinin veya siyasi partinin değerini; ederi, tasarımı ve ölçüleri tayin etmektedir. O hâlde Türk siyasi hayatına martavalcılık ve kuru gürültücülükle geçen Davutoğlu; ederi kadar konuşmalı, ölçüsü kadar efelenmeli, tasarımı kadar ün vermelidir.

''ASIL GERÇEKLER''

MHP’nin muhtemel bir koalisyon için; birinci olarak Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilemeyeceği, değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği vazgeçilmez şart olarak koşulmuştur. MHP’nin o dönemdeki öncelikli taleplerinden biri de çözüm sürecinin eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılması ve tasfiyesi olmuştur. O dönemde Davutoğlu bu şartları kabul etmediği gibi, Sayın Devlet Bahçeli ile baş başa görüşmelerinden sonra MHP ile koalisyon kurulmasına imkân kalmadığını açıklamış ve buna Sayın Genel Başkanımızın tutumunu gerekçe göstermiştir.

''FARUK ÇELİK GÖRÜŞME TUTANAKLARINI AÇIKLASIN''

17 Ağustos 2015 tarihli Bahçeli-Davutoğlu görüşmesinde benimle birlikte bulunan bir diğer isimde Sayın Faruk Çelik’tir. Dört kişinin bulunduğu bu toplantıda benim dışımda not tutan isim de Faruk Çelik’tir. Tavsiyemiz Faruk Çelik’in toplantı tutanaklarını malum gazeteciler marifetiyle kamuoyu ile paylaşmasıdır. Asıl gerçekler o zaman ortaya çıkacaktır.

''BECERİSİZLİKLERİNİN PAYI''

Türkiye’nin bugün Irak ve Suriye’de göze almak zorunda kaldığı olağanüstü fedakârlıkların arka planında, Davutoğlu diplomasisini özetleyen beceriksizliklerinin ve öngörüsüzlüklerin payı çok büyüktür. İşte bütün bu nedenlerledir ki Davutoğlu, sonraları partisinin ve ülkenin yönetiminden hal ve azledilmiştir.

"GEÇMİŞİ İNKAR ETMEDİK''

Geçmişte partimizce Ak Parti hakkında yapılan açıklamalara gelince…MHP geçmişi hiçbir zaman inkâr etmemiştir. Ancak bir dönem sert eleştiriler getirdiği Ak Parti ile 'milletimizin bekası ve Cumhuriyet’imizin temadisi' için Cumhur İttifakı paydasında buluşmuştur. Türkiye’de bir dönemi kapatıp bir dönemi açan bu toplumsal barış ve uzlaşma ikliminin birincil aktörlerinden biri Sayın Cumhurbaşkanı diğeri ise Sayın Devlet Bahçeli’dir. Bu hakikati, dost düşman herkes teslim etmektedir. Siyasi partilerin dönemsel pozisyon ve politikaları değişebilir. Bu bir sır veya muamma değildir, bir değişmez kural veya yasa hiç değildir."

"Bahçeli-Davutoğlu tartışması şiddetleniyor: MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan cevap!" haberi, 30 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 30 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli-Davutoğlu tartışması şiddetleniyor: MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan cevap! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli-Davutoğlu tartışması şiddetleniyor: MHP Genel Başkan Yardımcısı'ndan cevap! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:45 Enerji Dönüşümünde Batarya Teknolojilerinin Yükselişi: IEA Raporu
  2. 15:43 Sokak Köpeğinin Saldırısında Yaralanan Genç Kızın Ayağı Kırıldı
  3. 15:32 Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın İntikamcı Eğilimleri Endişe Verici
  4. 15:29 EURO 2024: Almanya'da Heyecan Dorukta!
  5. 15:25 Tavuk Etinde Fiyat Patlaması: Tedarik Sıkıntısı İstanbul'u Vuruyor
  6. 15:22 Gümrükte Terk Edilen Michael Jordan İmzalı Spor Ayakkabılar İhaleyle Satışa Çıktı
  7. 15:18 Mescid-i Aksa'ya Sabah Baskını: Gerilim Tırmanıyor
  8. 15:14 Sergio Oliveira'nın Galatasaray Macerası: Tartışma ve Beklentilerin Altında Performans
  9. 15:11 Merkez Bankası Faizi Sabit Tuttu: Nakit Avans ve Kredi Kartı Faizleri Ne Olacak?
  10. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  11. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  12. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  13. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  14. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  15. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  16. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  17. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  18. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  19. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  20. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
Politika Haberleri