Bahçeli Merdan Yanardağ'ı hedef aldı: Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur

Bahçeli Merdan Yanardağ'ı hedef aldı: Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur

Bahçeli Merdan Yanardağ'ı hedef aldı: Bebek ... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazeteci Merdan Yanardağ'ı Abdullah Öcalan'a yönelik sözleri nedeniyle hedef alarak, "Bebek katilini övmek suçtur" dedi. 

Bahçeli, İsveç'te Kuran'ın yakılmasına tepki göstererek, "Yakan kendini yakmış, cehennemin dibini boylamıştır" dedi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları: 

"Bir yandan kurban keserken bir yandan kötülüğü de kesmek lazımdır. Bayram tatili sürecinde trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza allahtan rahmet, tedavi gören vatandaşlarımıza allahtan şifa diliyorum.

İslamiyet, cihadı emrederken haksız bir savaşı desteklemekten uzaktır. 9 asır boyunca doğu batı arasındaki diyaloğu dini ve kültürel değerler tayin etmiştir. Batı'da Müslüman denilince akla ilk gelen Türk'ler olmuştur. Allah tektir, ordusu da Türk'tür. Sistematik şekilde ilerletilen islamofobi insani şartlarla bağdaşmadığı gibi insanlığı tehdit etmektedir.

Kurban bayramının birinci günü İsveçte Kuranı kerimin yakılması insanlık değerlerine ihanettir. Kuranı yakmak ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Şunu ikazla hatırlatırım ki Kuran kağıt parçası değil Allahın yeryüzüne gönderdiği nurudur. Tüm dünya ateşe verilse bile ilahi hükümlerin kül olması mümkün değildir. Kuran yakan kendini yakmış, cehennemin dibini boylamıştır.

Bugün dünya genelinde yaklaşık 8 milyar insan yaşamaktadır. Bu aynı zamanda 8 milyar ayrı dünya demektir. Öncelikle yol arkadaşı sonra yol gelmelidir. 

MHP, insanlığın huzuru projesini hazırlamıştır. Sadece Türk insanı ile değil tüm insanlık ile paylaşma duyarlılığını göstermiştir. Huzur, insanın iç alemi ile dış alemi arasındaki tutarlı denge noktasını işaret etmektedir. Bir dava insanı her şeyden önce insandır, sonra ülkücüdür. İnsan olan haklı davası ile elbette davası ile aynı potada buluşacaktır. Her şeye gerçekçi bakan, dürüstlüğü ile adam olan, hayatın zorluğunu dağa tırmanır gibi tırmanan, göründüğü gibi davranan gönül ve sevda neferi insanlarla yolumuz bir ve aynıdır.

Merdan Yanardağ açıklaması: Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur

"Siyasi partilerin tüzük ve programları ile eylemleri devletin bağımsızlığına, insan haklarına eşit ve hukuk ilkelerine , millet egemenliğine aykırı olamaz. Suç işlenmesini teşvik edemez. 69. madde de bu esasları içerir. Aksi durumda temelli kapatılması açık belirtilmiştir. Suç ve suçluyu övmek siyasetin değil doğrudan doğruya hukukun konusudur. Türk siyasetinde faal halinde olan her partinin birinci kaynağı Türk milletidir. Her parti Türkiye partisi olmak zorundadır. Suç ve suçluyu övmek hukukun konusudur. Milletin hak ve çıkarlarını gözetmeyen, devletin egemenliğini gözetmeyen, terör örgütlerinin kullanımına girmekten gocunmayan partilere demokrasilerde yer olmamalı. Ülke sınırları içinde milli manevi noktada buluşmak siyasi namus görevidir. Mehmetçik'e kurşun sıkanları aklamak suçtur. Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur. Bu suça montaj diyerek destek çıkmak katmerli suçtur. Anayasa mahkemesi, Kandil'in düzmece mahkemesi, zilletin mahkemesi değildir. Adalet suçluyu aklama gayesi güderse, ihaneti biberonla beslerse orada adalet batmış demektir. Devlet giderse vatan batmış olacaktır. Partilerin katılsak da katılmasak da Türkiye'nin sınırları içinde her söz ve eylemine saygımız olacaktır. Dış teşnesine selam vermek, çıkar çevrelerinin oyuncağı haline gelmek hiçbir şey katmayacaktır. Mesele ne kadar oy aldığımız meselesi değil, mesele vatandır.

Rusya'da 23 Haziranda Wagnerin başına çektiği bir süre sonra ülke iç güvenliğini sağlamıştır. Biz her ülkenin toprak birlik bütünlüğüne saygı duyarız. Her ülkenin güven içinde var oluşu temel tezimiz tercihimizdir. Fransada protestolar Belçika ve İngiltereye bulaşmıştır. Dünyanın acil çözülmesi gereken göç sorunu Fransanın ana yatağı olmuştur. Uluslararası hukuk ayaklar altındayken insani değerler yok sayılmaktadır. 

Göç konusunu asıl bağlamından koparız. Biz kötülüğün sonuna kadar karşısındayız. Kanunsuz gösteriler, tasvip edilmemelidir.

Göç sorununun idrakindeyiz. Anadolu coğrafyasındaki demografimizi düşünmek durumundayız. Hedef ve görüşlerimiz 2018 yılında hazırlanmış arge çalışmalarımızla hayata geçirdik. Herkes susuyorken göç konusu ile ilgileniyorduk. Bu konuda proje hazırlamak her babayiğidin harcı değildir. Çalışmalarımızı kamu kurumları ile paylaştık. Türkiye'de geçici sığınmacı konumunda olan sığınmacılar vardır. 13 milyon olarak ifade etmek kuyruklu yalandır. Fransa'daki olayların Türkiye'ye sirayet etmesinden bahsedenlerin, Mudanya'daki olaylara karışanların ateşle oynadıklarını bildirmek istiyorum. Türkiye Fransa'ya benzemez. Onun bunun kirli elleri ile kaosa çekilemez. Devlet ve vatan üzerinde kazı yaptırmayız. Göç konusu insanlık sorunudur. Hangi coğrafyada olursa olsun bu tür olaylar meşru hak arama aracı olmamalıdır

Memur ve emekliye yapılan zammı sonuna kadar destekleyeceğiz.

Ayrıntılar geliyor...

"Bahçeli Merdan Yanardağ'ı hedef aldı: Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur" haberi, 04 Temmuz 2023 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli Merdan Yanardağ'ı hedef aldı: Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli Merdan Yanardağ'ı hedef aldı: Bebek katilini övmek, filozof mertebesine çıkarmak suçtur 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 01 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 20:26 Fatih Erbakan: Belediyeleri Rüşvetten ve İsraftan Arındıracağız
  2. 20:21 ATM'lerde Yeni Dönem: Kredi ve Banka Kartları Tarih Oluyor!
  3. 20:18 Varşova'daki Sinagog Saldırısı: Polonya Liderleri Kınadı, Antisemitizme Karşı Bir Duruş
  4. 20:15 Ankara'da Ekmeğe Yapılan Zam Vatandaşların Tepkisine Neden Oldu
  5. 20:09 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin Transferi için Stade Rennais'ten Dev Teklif!
  6. 20:07 TikTok Anketi: ABD Halkının Çoğunluğu Yasak İhtimalini Destekliyor
  7. 16:46 Kazakistan, Azerbaycan-Ermenistan barış anlaşması müzakerelerine ev sahipliği yapacak
  8. 16:42 Hakan Fidan: "İsrail’e karşı açılan soykırım davasına müdahil olmaya karar verdik"
  9. 16:34 İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’i ziyaret etti
  10. 16:32 KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
  11. 16:13 Ünlü otomotiv devi iflas bayrağını çekti! Dev şirket kelepir fiyatına satılıyor
  12. 16:11 CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
  13. 16:09 Fidan açıkladı: Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
  14. 16:04 Bursaspor’da ilk isim Levent Dönertaş!
  15. 15:55 Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!
  16. 15:09 Mercedes-Benz: Apple CarPlay'i Sonlandırarak Yeni MBOS İşletim Sistemine Geçiyor
  17. 15:05 İYİ Parti Trabzon yönetimi istifa etti
  18. 15:04 Trump'a "Sessizlik Anlaşması" Davasında Para Cezası: Yasağı İhlal Etmesi Durumunda Hapis Tehdidi
  19. 15:02 Altın fiyatları düşüşte mi? Gram altın kaç TL?
  20. 15:02 1 Mayıs 2024 altın fiyatları: Gram altın ve çeyrek altın ne durumda?
Politika Haberleri