Bahçeli: Partilere de FETÖ operasyonu yapılsın

Bahçeli: Partilere de FETÖ operasyonu yapılsın

Bahçeli: Partilere de FETÖ operasyonu yapılsın Bahçeli konuşmasının başında Suriye’de yaşananları değerlendirdi. MHP lideri “Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıya. Adeta sırat köprüsünden geçmektedir'' dedi.Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) başlattığı...

Bahçeli konuşmasının başında Suriye’de yaşananları değerlendirdi. MHP lideri “Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıya. Adeta sırat köprüsünden geçmektedir'' dedi.

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) başlattığı Rakka operasyonuna da değinen Bahçeli “PYD, ABD’nin kara gücü haline gelmiştir. ABD, bu terör örgütüne silah ve lojistik destek vermekte, terörü ödüllendirmektedir. Bu tutumun dostlukla bağdaşmadığı çok açıktır'' dedi.

Bahçeli dış politika ile ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü; “TSK, IŞİD ile PYD’ye karşı Suriye topraklarının içinde askeri operasyonlar yapmaktadır. Irak ve Suriye’deki yangın giderek yayılmaktadır. PKK terör örgütünün saldırıları tırmanmıştır. PKK ile mücadele sürmektedir. Bölücü hainler Türkiye’yi karıştırmak için yeni tezgahlar içindedir. Adeta sırat köprüsünden geçmekteyiz. Değerli milletvekilleri, Irak ve Suriye’de yaşanan vahim gelişmeler endişe vericidir. Milli güvenliği hedef alan tehditler her geçen gün yeni boyutlar kazanmaktadır TSK, IŞİD ve PKK’nın uzantısı PYD ile mücadele için Suriye topraklarındadır. Türkiye’nin fiili desteğindeki ÖSO’nun hedefi El Bab’dır. Kahraman askerlerimiz verilen görevleri fedakarlıklarla icra etmektedir. Şehit düşen evlatlarımıza rahmetler niyaz ediyorum. El Bab’ın Türkye için stratejik önemi büyüktür. Türk sınırı boyunca ilan ettikleri 3 sözde kantonu birleştirip terör koridoru oluşturmak isteyen PKK’nın önünün kesilmesi için bu operasyonlar önem taşımaktadır. PKK/PYD’nin Suriye sınırımıza yerleşmesi, Kürdistan’ın düğmesine basılmasının ilk fişeği olacaktır. Türkiye buna hiçbir şart altında izin vermeyecektir. Sınır bölgelerimizin ötesinde her türlü önleyici önlemi alması, meşru müdafaa hakkımızın bir gereği olacaktır. Kırmızı çizgilerimizi hiçe sayarak PYD unsurlarının Menbiç’ten çıkarılması önem taşımaktadır. PYD, ABD’nin kara gücü haline gelmiştir. ABD, bu terör örgütüne silah ve lojistik destek vermekte, terörü ödüllendirmektedir. Bu tutumun dostlukla bağdaşmadığı çok açıktır.''

SİYASİ PARTİLERE FETÖ OPERASYONU ÇAĞRISI YAPTI

Bahçeli, FETÖ’yü “8 kollu ahtapota'' benzetti ve ahtapotun siyaset ayağına da operasyon istedi. Bahçeli 8 ayaklı ahtapotu “TSK, yargı, emniyet, kamu kurum ve kuruluşları, basın ve yayın organları ile sosyal medya, üniversiteler ve eğitim kurumları, iş dünyası, siyaset kurumu ve siyasi partiler'' olarak tanımladı. Bahçeli “15 Temmuz sonrası FETÖ’nün 8 ayağından 7’sinde devlet kendini korumak için tedbirler almaya başlamıştır ancak 8’inci ayak açıkta kalmış FETÖ’nün ve 15 Temmuz’un siyasi ayakları hâlâ açıklığa kavuşturulamamıştır'' dedi.

HDP'NİN YASINI TUTACAK DEĞİLİZ

HDP'nin Meclis çalışmalarına katılmama kararına tepki gösteren Bahçeli "Terör maşalarının boykot kararının yasını tutavcak değiliz." diye konuştu.

"Bahçeli: Partilere de FETÖ operasyonu yapılsın" haberi, 08 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli: Partilere de FETÖ operasyonu yapılsın haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli: Partilere de FETÖ operasyonu yapılsın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  2. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  3. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  4. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  5. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  6. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  7. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  8. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  9. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  10. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  11. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  12. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  13. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  14. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  15. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  16. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  17. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  18. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  19. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  20. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
Politika Haberleri