Bahçeli'den ABD'ye Kudüs eleştirisi

Bahçeli'den ABD'ye Kudüs eleştirisi

Bahçeli'den ABD'ye Kudüs eleştirisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Kudüs kararının geçersiz sayılması için Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yapılacak oylamayla ilgili yazılı açıklama yaptı. BM Güvenlik Konseyi’ndeki Kudüs tasarısına...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Kudüs kararının geçersiz sayılması için Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yapılacak oylamayla ilgili yazılı açıklama yaptı. BM Güvenlik Konseyi’ndeki Kudüs tasarısına sadece ABD’nin ret oyu kullandığını hatırlatan Bahçeli, “ABD, yanlışında gene ısrar etmiş, ibretlik yalnızlığa gömülmüş, kriz ve kaosa bağımlılığını bir kez daha alenileştirmiştir'' dedi.

''İİT ZİRVESİ KUDÜS KOMPLOSUNU SARSTI’
DHA’nın haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının gayri meşru ve hukuka aykırı oluğunu belirtti.

Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti Kudüs kararına etkili, kararlı, çok yönlü siyasi ve diplomatik girişimlerle şerhini düşmüş, itirazını güçlü bir şekilde göstermiştir. Bu kapsamda, Sayın Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla 13 Aralık 2017 günü İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) olağanüstü zirvesi ABD’nin Kudüs komplosunu sarsmış ve Türk-İslam dünyasının adeta uyanışını sağlamıştır'' ifadelerini kullandı.

''ABD, İBRETLİK YALNIZLIĞA GÖMÜLMÜŞTÜR’
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamada yalnızca ABD’nin ret oyu kullandığını hatırlatan Bahçeli, açıklamasında, “ABD, yanlışında gene ısrar etmiş, ibretlik yalnızlığa gömülmüş, kriz ve kaosa bağımlılığını bir kez daha alenileştirmiştir. Ancak, Güvenlik Konseyi’nin 14 üyesinin; ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyıp ilan eden lekeli kararını haksız ve hukuksuz görmesi tarihi değerdedir'' ifadelerine yer verdi. Bahçeli’nin açıklamasından satır başları şöyle:

''ABD İNSANLIKTAN VİZE ALAMADI’
“Bu gelişme, Kudüs davasının müdafaası ve uluslararası toplum nezdinde destek görmesi açısından önemli ve özellikli bir iradedir. ABD, Güvenlik Konseyi’nde veto kartını kullanarak insanlık değerlerinden vize alamadığını, inançlara saygı ve demokratik hoşgörüden acınası mahrumiyetini çok açık gözler önüne sermiştir. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi, ABD’nin tek yanlı, tek taraflı, mesnetsiz ve çarpık vetosunu kınamaktadır. Şüphesiz henüz tüm yollar kapanmış değildir. Yarın Kudüs konusu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ''Acil Özel Oturumu’nda görüşülecek ve oylanacaktır.''

''ABD-İSRAİL KOMPLOSU BOŞA ÇIKARILMALIDIR’
“ABD’nin, Kudüs’ün nihai statüsüne, demografik yapısına şiddetle etki edecek gaflet ve zorlamasından geri adım atması insani ve inanç değerlerine saygının gereğidir. Türkiye ve diğer İslam ülkeleri, güçlü bir dayanışma ruhuyla, işbirliği ve ikna süreçlerini işleterek Kudüs’e yürekten ve yüksek bir şuurla sahip çıkmalı, ABD-İsrail komplosunu boşa çıkarmalıdırlar. 21 Aralık’ta insanlığın gözü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na çevrilecektir. Dua ve desteğimiz Kudüs’ün haklı davasının; kör gözlere sokulması, sağır kulaklara duyurulması, inançlara saygının ABD zulmüne hem gösterilmesi hem de öğretilmesine yöneliktir.''

''İSLAM’IN İZİ KUDÜS’TEN SİLİNMEYECEKTİR’
“İslam’ın izi Kudüs’ten silinemeyecektir. Harem-i Şerif’in manevi ışığı söndürülemeyecek, söndürmeye çalışanlar sadece 1,5 milyarlık İslam alemini değil, insanlık vicdanını, tarihin haşmetini karşılarında bulacaklardır. Dinler arası kutuplaşma, inançlar arası kavga ve ihtilaf insanlığa herhangi bir şey kazandırmayacak, tam tersine büyük bedeller ödetecek, korkunç badirelere kapı açacaktır. Filistinli kardeşlerimizin haklı taleplerinin karşılanması, başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız bir Filistin devletinin 1967 öncesi sınırlarıyla kabul ve tasdiki uluslararası toplumun önündeki kritik ve kaçınılmaz bir görevdir.

"Bahçeli'den ABD'ye Kudüs eleştirisi" haberi, 21 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 21 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bahçeli'den ABD'ye Kudüs eleştirisi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli'den ABD'ye Kudüs eleştirisi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:06 Kolombiya'da hükümet ve ELN, müzakerelere yeniden başlıyor
  2. 09:01 Cinci hoca dehşeti: Sana cin musallat olmuş diyerek çocukları taciz ve tecavüz etmiş
  3. 08:54 Murat Ağırel: Ülkemizde de sıklıkla yaşanan bu yakalamalarda metamfetamin maskelenmeye çalışılıyor
  4. 08:48 Barış Yarkadaş: Mustafa Kemal’in askeri olmaktan onur duyduk
  5. 08:42 Türkiye'de satılan en ucuz Tesla modeline 814 bin TL zam yapıldı
  6. 08:37 Akli denge iddiasıyla ipler iyice gerildi: İbrahim Tatlıses açtı ağzını yumdu gözünü
  7. 08:32 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında birbirine girdi
  8. 08:27 Ölen borçlusunun mezarını açtı, ateşe verip cesedi yakmak istedi
  9. 08:22 Diyanet'in gezi maliyeti dudak uçuklattı
  10. 08:17 Nuray Babacan: Cumhurbaşkanlığı ekibinin Akşener’in ekibiyle yakın ilişkide olduğu iddia edildi
  11. 08:13 İsmail Saymaz: Yolcular uyarmış, 50 saniye önce teleferiği durdurmuşlar
  12. 08:10 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın okumadığı “yolsuzluk” raporu/kitabı
  13. 08:07 Fehmi Koru: AK Parti zirvesi, AK Partili medyayı okuyup dinlese
  14. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den İstanbul dahil birçok il için sağanak uyarısı
  15. 02:59 Para transferi açıklamasındaki not MASAK’ı harekete geçirdi
  16. 02:57 Haiti'de çete şiddeti: İlk 3 ayda 2 bin 500 kişi öldürüldü
  17. 02:55 BMGK'de yapılan Kosova oturumunda gergin dakikalar yaşandı
  18. 02:54 Steinmer, Türkiye'de: Terörle mücadele, güvenlik ve göç konuları gündemde
  19. 02:51 UNICEF açıkladı: 'Çocuk ölüm ve yaralanmalarının yarısının sebebi patlayıcılar'
  20. 02:45 İsmail Kartal'ın görevine son verin çağrısı gündemde
Gündem Haberleri