Bahçeli’den Akşener’in ‘Memleket masası kurulmalı’ çağrısına yanıt

Bahçeli’den Akşener’in ‘Memleket masası kurulmalı’ çağrısına yanıt

Bahçeli’den Akşener’in ‘Memleket masası kuru... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Memleket Masası' kuralım çağrısına yönelik açıklama yaptı. Bahçeli "HDP/PKK’nın İP ile ilgili ifşa ve itirafları, İP’in HDP’ye aracılar gönderip icazet arayışları uzun bir süredir kimlerin masa başı çalıştığını fazla zahmete gerek bırakmadan ispatlamıştır. Masaya davet edenler akıllarınca yiyecek menü peşindedir. Masa; mas

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 'Memleket Masası' kuralım çağrısına yönelik açıklama yaptı. Bahçeli "HDP/PKK’nın İP ile ilgili ifşa ve itirafları, İP’in HDP’ye aracılar gönderip icazet arayışları uzun bir süredir kimlerin masa başı çalıştığını fazla zahmete gerek bırakmadan ispatlamıştır. Masaya davet edenler akıllarınca yiyecek menü peşindedir. Masa; masaldır, maval okumaktır" ifadelerini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, siyasi parti liderlerine çağrıda bulunarak, "Suriye meselesinde ve bu pandemi döneminde de çağrıda bulundum. Bu hepimizin derdi. Önerilerimizi, fikirlerimizi bir araya getirelim ve ortak aklı işletelim dedim. Bu çağrım Sayın Erdoğan’a, Sayın Kılıçdaroğlu’na, sayın Bahçeli’ye, sayın Güntekin Uysal’a, sayın Karamaollaoğluna’dır. Ortak aklı işletmemiz lazım. Memleket masasını toplamamız lazım. Tarım üretiminin çok önemli hale geleceğini biliyoruz. Böyle bir ortamda uluslararası sisteme karşı da memleket masasındaki fotoğrafın çok önemli olacağını düşünüyorum. Umarım bu çağrıma bir geri dönüş olabilir" demişti.

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin bu tür hasarlı masalara ihtiyacı yoktur. Bu teşebbüs hezeyandır. Türk milletinin masalara ve şer oyun kuruculara değer vermesi imkansızdır. Baksınlar işlerine, otursunlar lekeli ortaklarıyla, fiskos yapsınlar durmadan, nasılsa aracılar da yok, konuşsunlar doğrudan" dedi.

"KIRIK DÖKÜK ÜÇ AYAKLI MASA ZATEN KURULMUŞTUR"

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"Siyasi uzlaşma doğruya bağlılığın güzelliğini işaret ve ifade eder. Elbette tek başına doğruluk da yetmez. Siyaset doğrudur, zaman yanlıştır; zaman doğrudur, siyaset yanlıştır. Mühim olan her ikisinin de doğru-dürüst-düzgün olmasıdır. Aksi halde her adım fuzuli ve falsoludur.

Yanlış siyasetin yanlış zamanda dillendirdiği bir masa edebiyatı gündeme yerleşmiştir. Malum ve mahsurlu odaklar İP’in “Memleket Masası” kuralım teklifine önüne arkasına bakmadan bodoslama atlamışlardır. Hâlbuki kırık dökük üçayaklı bir masa zaten kurulmuştur.

HDP/PKK’nın İP ile ilgili ifşa ve itirafları, İP’in HDP’ye aracılar gönderip icazet arayışları uzun bir süredir kimlerin masa başı çalıştığını fazla zahmete gerek bırakmadan ispatlamıştır. Masaya davet edenler akıllarınca yiyecek menü peşindedir. Masa; masaldır, maval okumaktır.

"TAKUR TUKUR SALLANAN MASAYA OTURAN OTURMUŞTUR"

Takur tukur sallanan masaya oturan oturmuştur. Gerçi şu Koronavirüs günlerinde kalabalık masalar tehlikelidir, insan sağlığı açısından aşırı risklidir. Teklif sahipleri sanıyorum düşüncesizce konuşmuş olacaklardır ki, insan ve toplum sağlığını pek dikkate almamışlardır.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin sakat masa kurmanın telaşında olanları ciddiye alması ham bir hayaldir. “Memleket Masası” diyorlar, ne var ki memlekete ve millete zehir diyeti dayatıyorlar. Buna itibar edecek aklı başında ve kalbi vatan için çarpan hiç kimse bulunmamaktadır.

"BU TEŞEBBÜS HEZEYANDIR"

Türkiye’nin bu tür hasarlı masalara ihtiyacı yoktur. Bu teşebbüs hezeyandır. Türk milletinin masalara ve şer oyun kuruculara değer vermesi imkansızdır. Baksınlar işlerine, otursunlar lekeli ortaklarıyla, fiskos yapsınlar durmadan, nasılsa aracılar da yok, konuşsunlar doğrudan.

Yürekleri yetiyorsa geçmişte arka kapılarda yaptıkları pazarlıkları açıklansınlar. PKK'nın masaya nasıl çekildiğini, hangi telkinlerle zillete düştüklerini, buna nasıl ikna edildiklerini söylesinler. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı masada değil, gönüllerdedir"

"Bahçeli’den Akşener’in ‘Memleket masası kurulmalı’ çağrısına yanıt" haberi, 11 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli’den Akşener’in ‘Memleket masası kurulmalı’ çağrısına yanıt haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli’den Akşener’in ‘Memleket masası kurulmalı’ çağrısına yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  2. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  3. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  4. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  5. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  6. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  7. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  8. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  9. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  10. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
  11. 17:25 Trabzonspor'un İlk 11'i Belli Oldu!
  12. 17:24 Opel Astra J kasası olanların dikkatine: Su sızıntısı hayatınızı mahvetmesin!
  13. 17:22 Cupra modellerindeki "VZ" gizemi çözüldü: 2.0 sahipleri anlamını biliyor!
  14. 17:21 Dries Mertens, Napoli'ye Ziyarette: "Artık Yavaşladım"
  15. 17:18 Serenay Sarıkaya'dan Cem Yılmaz'a Misilleme Gecikmedi!
  16. 17:18 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilerle ilgili yeni çalışma yolda
  17. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  18. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  19. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  20. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
Politika Haberleri