Bahçeli'nin 27. Yasama Dönemi’nde verdiği ilk yasa teklifi: TOPAL OSMAN

Bahçeli'nin 27. Yasama Dönemi’nde verdiği ilk yasa teklifi: TOPAL OSMAN

Bahçeli'nin 27. Yasama Dönemi’nde verdiği il... Bahçeli, Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifiyle Topal Osman’ın itibarının hukuken iade edilmesini talep etti. Teklif, Bahçeli’nin 27. Yasama Dönemi’nde verdiği ilk yasa teklifi oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin imzasıyla Rumlar, Ermeniler, Kürtler ve Alevilere yönelik onlarca kanlı saldırının faili olduğu iddia edilen Topal Osman'a ilişkin kanun teklifi hazırlandı. MHP lideri Bahçeli’nin ilk imzacısı olduğu teklife MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da imza koydu. Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifiyle Topal Osman’ın itibarının hukuken iade edilmesi talep edildi.

TEKLİFTE TOPAL OSMAN İÇİN ‘MİLLİ MÜCADELENİN KAHRAMAN EVLADI’ DENİLDİ
Bahçeli’nin de imzacısı olduğu kanun teklifinin gerekçesinde Topla Osman, 'Giresun’un yiğit evladı' ve 'Milli Mücadelenin yiğit ve kahraman evladı' olarak nitelendirildi. Topal Osman’ın 27 Mart 1923 tarihinde Ankara’da 'aniden kaybolan' Milletvekili Ali Şükrü Bey’in öldürülmesinden 'sorumlu tutulduğu' ifade edilen kanun teklifinde, Topal Osman’ın Meclis kararıyla gömüldüğü yerden çıkarılarak Meclis önüne asıldığı kaydedildi. MHP’nin kanun teklifinde Meclis tarafından alınan bu kararın da kaldırılması talep edildi.


BAHÇELİ 10 MAYISTA NE DEMİŞTİ?
Bahçeli 10 Mayıs'ta partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tutuklu olmasına yönelik eleştirilere tepki göstermiş şöyle demişti: "Sorosçu Osman’la yatıp Sorosçu Osman’la kalkanlara özellikle hatırlatırım ki; Biz Hz. Osman’ı biliriz, Osman Gazi’yi biliriz, Plevne kahramanı Osman Paşa’yı biliriz, dahası Topal Osman’ı biliriz, ancak Soros’a ruhunu satmış Osman Kavala’yı bilmeyiz, bilmeyeceğiz. Bizim diğerleriyle aramızdaki fark buradadır. Çok şükür bizim mazimizde pek çok imrenilecek Osman vardır ki, bunlardan birisi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakınında bulunan, cesaretiyle nam salmış Topal Osman’dır.
Ankara’da Papaz’ın Bağı’nda düzenlenen suikastla hayatını kaybeden Topal Osman’ın aziz anıları duruyorken, Osman Kavala’nın peşine düşenler tarihin yanlış tarafına savrulan işgal tortularıdır. Rahmetle ve hürmetle yad ettiğimiz merhum Topal Osman’ın hakkının yendiği, haksızlığa uğradığı sonraki yıllarda tescil edilmiştir. Madem bir hak teslimi zaruridir, o halde Türklüğün bu bıçkın, korkusuz ve aslan parçasına iadei itibarı da yapılmalı, vatan ve millete hizmetleri takdirle ve hürmetle sahiplenilmelidir."


TOPAL OSMAN KİMDİR?
Rumlar, Ermeniler, Kürtler ve Alevilere yönelik kanlı saldırılarda adı geçen Topal Osman, Cumhuriyet tarihin en tartışmalı isimlerinden. İlk olarak 1’inci Dünya Savaşı yıllarına ortaya çıkan Topal Osman, adamlarıyla birlikte Teşkilat-ı Mahsusa’ya bağlı olarak Artvin yöresindeki Ermeni tehciri iddiasıyla ismini duyurdu. Ardından Rum çetelerine karşı savaşırken, sivil Rumlara yönelik türlü eziyet ve katliamlarıyla anıldı.

TKP üyesi Mustafa Suphi ve 14 arkadaşının öldürülmesinde de sorumlu tutulan Topal Osman, 1921’de Sivas’ın Koçgiri bölgesindeki cinayetlerle de ilişkilendiriliyor. Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey’in öldürülmesinin faili olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılınca askerlerle girdiği çatışmada öldürülmüştü.

"Bahçeli'nin 27. Yasama Dönemi’nde verdiği ilk yasa teklifi: TOPAL OSMAN" haberi, 08 Haziran 2022 tarihinde yazılmıştır. 08 Haziran 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Bahçeli'nin 27. Yasama Dönemi’nde verdiği ilk yasa teklifi: TOPAL OSMAN haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli'nin 27. Yasama Dönemi’nde verdiği ilk yasa teklifi: TOPAL OSMAN 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:06 Fitch Ratings'den Türkiye'ye maliye politikası uyarısı geldi: "Düzenleme şart"
  2. 22:06 Öz Gıda İş Sendikası Patiswiss eylemi için çağrıda bulundu: "Tüm emekçi dostları bekliyoruz"
  3. 22:02 On binlerce öğretmen adayının beklediği haberi aldı! İşte atanacak öğretmen sayısı
  4. 21:18 Beşiktaş Türk teknik direktör getiriyor! Santos'un yarattığı yıkımı o düzeltecek
  5. 21:18 CNN'nin "Borcunuzu şişiriyor musunuz?" sorusuna Şimşek'ten cevap: "Ortada abartılacak bir şey yok"
  6. 21:18 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den Hamle! Bursaspor Divan Kurulu İle Bir Arada!
  7. 21:18 İYİ Parti'nin kurultay yeri açıklandı!
  8. 19:30 İran'da Mahsa Emini protestoları: Rap şarkıcısı idama çarptırıldı
  9. 19:27 Kılıçdaroğlu’ndan Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi geldi: "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir"
  10. 19:08 Galatasaray, Şampiyonluk İddiasını Güçlendirmek İçin Victor Lindelöf Transferinde Kararlı
  11. 19:08 TikTok CEO’su Shou ABD'deki yasa için konuştu: "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz"
  12. 19:03 Gizemli Zaman Yolcusu: 6000 Yıl Sonrasının Şaşırtıcı Görüntüleri Ortaya Çıktı
  13. 18:58 Sırrı Sakık ve Önder Aksakal arasındaki tartışma Meclis'te gergin anlar yaşanmasına neden oldu
  14. 18:55 PKK terör örgütünün Almanya sorumlularından Saim Çakmak yakalandı
  15. 18:53 Biden, Tiktok'un Amerika'da yasaklanması kararını içeren tasarıyı imzaladı
  16. 18:50 Beyaz Saray, Ermeni Soykırımı'nı Anma Açıklamasında Kararlılıkla Duruşunu Sürdürüyor
  17. 18:48 Batuhan A gemisinin battığı yerden ceset çıkarıldı: Mürettebatı arama çalışmaları devam ediyor
  18. 18:46 Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı
  19. 18:44 TikTok CEO'su: ABD'deki Yasal Mücadelede Kararlıyız, Platformun Geleceği Belirsiz
  20. 18:39 Run:ai'nin Satın Alma Değeri 700 Milyon Doları Aştı: Kurumsal Teknoloji Yönetiminde Yeni Adım
Politika Haberleri